Faceți căutări pe acest blog

luni, 20 decembrie 2010

Trucuri de frumusete cu ingrediente din bucatarie


ZAHARUL
Te-ai gandit vreodata sa-l folosesti pe post de exfoliant, in loc sa-l mananci? Ia-l cu tine la dus si maseaza-ti usor corpul cu o manusa exfolianta pe care ai presarat zahar. Apa calduta il va topi si pielea va ramane catifelata.

ULEIUL DE MASLINE
Romanii stiau ei ce stiau cand foloseau uleiul de masline pentru masaj. Amesteca-l cu ulei de lavanda sau alta aroma pe care o preferi si pune-l intr-o sticluta. Dupa dus si exfoliere, tamponeaza-ti pielea cu prosopul si, cand e aproape uscata, maseaza cu putin ulei de masline. Rezultatul? Piele de catifea! Iar dupa ce ti-ai uscat parul, freaca varfurile cu putin ulei de masline, pentru a le proteja de degradare.

MIEREA
Este un antibiotic natural, care ucide bacterii. Dar mierea nu trateaza numai raceala, te ajuta si sa devii mai frumoasa. Aplica mierea direct pe fata umeda si lasa sa actioneze 10-15 minute. Este hidratanta si plina de vitamine. Iar pentru exfoliere - atat a fetei, cat si a corpului - amesteca mierea cu zahar.

SUCUL DE LAMAIE
Sucul de lamaie proaspat stors e multi-functional! Inmoaie-ti in el unghiile si vei scapa de culoarea galbena inestetica, periaza-ti dintii cu suc de lamaie amestecat cu bicarbonat si dantura ta va deveni mai alba, iar dimineata, pe stomacul gol, bea un pahar cu lapte cald in care ai amestecat doua lingurite de suc de lamaie. Este un mod excelent de a-ti pregati organismul pentru o noua zi.

IAURTUL
Iaurtul - cel natural, simplu - are abilitatea de a reduce roseate pielii, mai ales dupa ce ai mancat ceva condimentat sau ai baut prea mult vin rosu. Pune-l pe fata ca o masca si lasa-l sa actioneze timp de 15 minute, apoi clateste cu apa calduta

MENTA SI PATRUNJELUL
Ambele plante s-au dovedit a fi eficiente in combaterea respiratiei urat mirositoare. Periaza-ti si limba cand te speli pe dinti, bea multa apa pe parcursul zilei ca sa-ti mentii gura hidratatata si mesteca din cand in cand menta si patrunjel, separat sau combinate.

PLICULETELE DE CEAI VERDE
Ceaiul verde nu e bun numai pentru slabit si intarirea imunitatii, ci si pentru a revigora ochii umflati. Dupa ce ai facut ceaiul, nu arunca pliculetele. Lasa-le sa se raceasca, pune-le in frigider si aplica-le pe ochi atunci cand ii simti prea solicitati si obositi.

OTETUL DE MERE
Are efect de catifelare a pielii, la fel ca in urma unui peeling chimic. Inmoaie un disc demachiant in otet de mere si aplica-l pe fata, evitand zona ochilor. Lasa sa actioneze minim 45 de minute, apoi clateste si aplica un strat fin de ulei de masline.

http://www.femeia.ro/frumusete/ingrijire/trucu...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare