Faceți căutări pe acest blog

joi, 1 decembrie 2011

Două tratamente promiţătoare contra lupusului

Rezultatele promiţătoare obţinute de două tratamente experimentale europene contra maladiei lupus - un vaccin potenţial şi administrarea de vitamina D în doze ridicate - au fost prezentate la conferinţa anuală organizată de American College of Rheumatology în această săptămână la Chicago.

Vaccinul realizat de compania de biotehnologie franceză Neovacs vizează neutralizarea unei proteine, denumită interferon alfa (IFNa), care joacă un rol cheie în regularizarea sistemului imunitar şi al bolii lupus, o maladie autoimună cronică şi care le afectează în special pe femeile tinere.

Savanţii europeni au realizat un studiu clinic pe 28 de persoane suferind de lupus - în faze uşoare sau moderate ale bolii. Ei au administrat patru doze de vaccin (IFNa-Kinoide) celor mai mulţi dintre participanţi, iar ceilalţi pacienţi au primit un placebo. Rezultatele „au demonstrat o eficienţă de 100% în ceea ce priveşte inducerea de anticorpi anti-interferon alfa şi o reducere a supramanifestării genelor asociate cu producţia de interferon alfa şi cu declanşarea lupusului”, a declarat medicul Frederic Houssiau, directorul serviciului de reumatologie de la Université Catholique de Louvin din Bruxelles, coordonatorul acestui studiu. „În acest grup de pacienţi, tratamentul cu IFNa-Kinoide a permis neutralizarea sintezei de interferon alfa fără a se manifesta efecte secundare notabile”, a adăugat Frederic Houssiau.

Următoarea etapă va consta în realizarea unui studiu clinic pentru a evalua eficienţa tratamentului, a explicat acelaşi medic, care a prezentat rezultatele experimentului la conferinţa organizată de American College of Rheumatology (ACR).

Celălalt tratament experimental contra lupusului, ale cărui rezultate au fost prezentate în cadrul conferinţei ACR de medicul Benjamin Terrier de la Hôpital Pitie-Salpetrière din Paris, a constat în administrarea unei injecţii cu vitamina D în doze foarte mari (100.000 de unităţi internaţionale), o dată pe săptămână, timp de patru săptămâni, urmată de administrarea unei injecţii lunare, timp de şase luni.

Studiul clinic a fost realizat pe 24 de persoane care prezentau simptome slabe de lupus - sau deloc -, ale căror concentraţii sanguine de vitamina D erau scăzute. Potrivit coordonatorului studiului, rezultatele au fost încurajatoare.

http://www.evenimentul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare