Faceți căutări pe acest blog

vineri, 16 decembrie 2011

Poinsettia sau Steaua Crăciunului



Poinseţia, denumită ştiinţific „Euphorbia pulcherrima” sau „Poinsettia pulcherrima”, este cunoscută de toată lumea sub denumirea de Craciuniţă, Floarea Crăciunului sau Steaua Crăciunului, deoarece înfloreşte în preajma acestei sfinte sărbători.



Deosebit de interesantă ca aspect, floarea Steaua Crăciunului are frunzele terminale colorate începând din luna decembrie până în primăvară, spre deosebire de cele de la baza care sunt verzi.
Culoarea cestora, de la roşu intens şi până la auriu, face să pară că ar avea flori, ceea ce nu este adevarăt, fiindcă adevăratele flori sunt de fapt nişte boboci micuţi, de culoare galbenă, situate în vârful fiecărui buchet de frunze, dispuse sub formă de stea.
Perioada de colorare a frunzelor coincide în mod inexplicabil poate, cu perioada sărbătorilor de
Crăciun.



Ca orice subiect legat de sărbătoarea Naşterii Domnului, Steaua Crăciunului are legenda ei care vine de departe, de pe plaiurile mexicane.



Legenda spune că în ziua 25 decembrie dintr-un an uitat de istorie, un copil sărac, care îşi dorea din suflet să ofere un dar lui Isus, a intrat într-o biserică pentru a-i oferi un dar de ziua naşterii sale.
Neavând alte posibilităţi, dar cunoscând faptul că un dar oferit cu dragoste are valoare nepreţuită, a cules un buchet imens de plante verzi de pe marginea drumului, pe care le-a aşezat in faţa icoanei mult iubite. Fiind trist şi ruşinat de nedemnul său dar, copilul a început să plângă încetişor.



O lacrimă a ajuns şi pe micile plăntuţe verzi culese de pe marginea drumului şi...minune: buchetul său, a înflorit miraculos exact în ziua de Crăciun, făcând nişte flori de culoare roşie, minunate, aşa cum nu se mai văzuse până atunci, iar martorii evenimentului au simţit miracolul sărbătorii.
De atunci, ei au numit această plantă: Steaua Crăciunului.



Legenda florii Steaua Crăciunului, se adresează sufletului, îndeamnă
la credinţă, la puritate şi bunătate, la încredere în partea bună din fiecare.
Spre deosebire de alte plante, cu care se realizeaza aranjamente speciale de sarbatori, această floare nu are nevoie să fie asociată cu nimic altceva, fiind ea însăşi deosebit de spectaculoasă şi având o simbolistică specială. Simpla ei prezenţă luminează şi imprimă locului în care este amplasată o atmosferă de sărbătoare.



Să ne bucurăm prieteni, de mesajul pe care îl transmite prezenţa ei în casele noastre şi de sărbătorile care se apropie !
Să nu uitaţi că mesajul pe care Steaua Craciunului ni-l transmite nu este unul oarecare, ci se referă la gândurile şi gesturile frumoase care trebuiesc să ne caracterizeze, mai ales de Craciun şi în toată această perioadă de sfârşit de an !



Impodobiţi-vă casa şi sufletul, cu această minunată floare roşie
şi să aveţi SĂRBĂTORI BINECUVÎNTATE.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare