Faceți căutări pe acest blog

luni, 5 decembrie 2011

Lamaia - fructul bun la toate

. In zilele noastre, lamaia este baza multor medicamente folosite in geriatrie, anemii, ulcere, cardiopatii si chiar cancere in faza incipienta. Mai mult decat atat, este un ingredient excelent in arta culinara si cel mai important, fructul perfect pentru imbunatatirea vietii noastre din toate punctele de vedere! Afla mai jos despre ce este vorba! Un fruct plin de bogatii
Un studiu recent al biochimistilor de la Universitatea din Tolouse a aratat ca pulpa fructului de lamaie contine pe langa vitamine, metale esentiale si aminoacizi, si eteri care actioneaza pozitiv asupra functiilor neuro-psihice ale omului. S-a descoperit ca lamaia contine cantitati infime ale unui derivat carbonilic al GABA (acidul gamma amino butiric). Aceasta substanta continuta de lamai actioneaza asupra celulelor nervoase din scoarta cerebrala, dar si din hipotalamus si cerebel. Astfel, mesajele trimise de neuroni sunt mult mai clare, mai exacte. Acest efect se traduce printr-o limpezire a ratiunii.
Adaptabilitatea umana la aceasta metoda depinde de aspectele psihicului fiecaruia dintre noi, asa ca, daca obisnuiesti sa consumi frecvent suc natural de lamaie nu inseamna ca vei fi mereu sociabil, perspicace si vei gasi solutii eficiente pentru orice problema de viata, ci doar ca vei imbunatati aceste aspecte ale vietii tale.

Suc de lamaie = Adio pesimism! Aceiasi cercetatori ai Universitatii din Tolouse au demonstrat ca unii derivati vegetali asemanatori triptofanului, continuti de lamaie, pot actiona asupra circuitelor din creier ce tin de interpretarea negativa a realitatii.
Studiile amanuntite de neurochimie si neurobiofizica arata ca, o cantitate mica de triptofan din pulpa de lamaie poate bloca sau debloca unii receptori de serotonina din zona prefrontala a scoartei cerebrale. Astfel, valurile de emotii negative codificate electric nu mai sunt receptate. Efectul este o perceptie mai mica a starilor psihice negative, ceea ce, bineinteles, permite o dominanta a bunei dispozitii.
Mai mult decat atat, eterii din lamaia proaspat desfacuta maresc metabolizarea hormonilor stresului, aducand o stare de liniste si chiar o usoara sedare. Nici specialistii americani nu s-au lasat mai prejos! Ei au descoperit ca unii eteri din coaja de lamaie sunt responsabili pentru productia substantei numite hipocretina. Aceasta hipocretina poate aduce un somn mult mai placut si mai linistit si te poate ajuta sa ai numai vise frumoase! Placut nu? Mai ales pentru ca visele frumoase ajuta in mod clar la stabilizarea functiilor psihice si la indepartarea eficienta a starilor de tristete.
Ziua...suc de lamaie, noaptea...clipe de neuitat
Consumul zilnic de citrice si mai ales de suc natural de lamaie iti poate face surprize placute in momentele intime, pentru ca actioneaza asupra unor zone din creier responsabile in controlul nervos si endocrin al sexualitatii.
Acest aspect a avut parte de un studiu de 8 ani din partea neurobiologilor Universitatii din Glasgow, rezultatele fiind oficiale in toamna lui 2007. Astfel, s-a demonstrat o crestere a capacitatii de reactie la stimuli erotici, atat in randul femeilor cat si in cel al barbatilor, datorita efectului usor de vasodilatatie periferica dar si datorita miraculosilor eteri.
Se estimeaza ca, printr-o cura cu 50 ml suc de lamaie zilnic, timp de 10 luni, se poate mari cu 45% aparitia excitatiei sexuale in randul barbatilor.
Sfaturi pentru a beneficia pe deplin de efectele lamaii

 
Daca vrei sa ai parte din plin de efectele mai sus mentionate ale lamaii, trebuie sa ai in vedere urmatoarele mici reguli:
Indiferent de ce calitate sau efect al fructului doresti sa te bucuri, se recomanda sa urmezi o cura de minimum 20 de zile si maximum 10 luni, in care sa consumi 20-50 de ml de suc proaspat de lamaie zilnic.
Este de preferat ca dimineata sa bei o limonada putin indulcita sau daca poti, deloc indulcita, la maximum 15 minute dupa ce ai luat micul dejun. Dupa masa de pranz, tot la maximum 15 minute, poti consuma 3-4 felii de lamaie proaspata, evitand apoi sa consumi alcool sau alte fructe puternic aromate.
Este recomandat sa mananci din coaja proaspata a unei lamai bine spalate, cu 20-30 de minute inainte de cina sau de gustarea de seara.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare