Faceți căutări pe acest blog

luni, 5 decembrie 2011

HERPESUL




Herpesul este o boala contagioasa, infectioasa si recurenta, cauzata de virusul Herpes Simplex. Acesta se transmite prin contact direct cu leziuni si, odata intrat in organism, va determina aparitia unor vezicule dureroase, umplute cu lichid transparent, insotite de o senzatie de arsura.
Eruptia este localizata, de cele mi multe ori, in jurul gurii si al nasului, insa in unele cazuri se poate localiza si in alte zone. Dupa ce se sparg veziculele, ramane o crusta galbuie care cade in cateva zile, fara a lasa cicatrice.
Desi temperaturile scazute de afara ar putea constitui un factor declansator al eruptiilor, de cele mai multe ori boala recidiveaza in perioadele de oboseala, stres, stare generala de rau, cand sistemul imunitar este slabit si chiar dupa consumul unei cantitati mari de alcool.
Odata patruns in organism, virusul nu mai poate fi eliminat, tratamentele impotriva herpesului focalizandu-se pe ameliorarea simptomelor. Totusi, se pare ca exista cateva modalitati prin care episoadele recurente pot fi prevenite, iar acestea constau, in mare parte, in adoptarea unui stil de viata sanatos si a unei diete sanatoase.
Astfel, pentru a preintampina slabirea sitemului imunitar, fereste-te de oboseala si ai grija sa dormi suficient. Suferi de insomnii? Afla aici cum poti sa le combati sau bea un ceai de musetel in fiecare seara, inainte de culcare.

De asemeneea, suplimentele de vitamine si minerale administrate zilnic (cu indrumarea medicului) pot fi extrem de eficiente, intrucat oboseala poate fi un simptom a carentei de fier sau vitamine. In plus, vitamina B fortifica sistemul nervos, ajutandu-l sa faca fata stresului. Vitamina C, la randul ei, in doze de 1-2 mg zilnic, poate preveni instalarea episoadelor recurente de herpes.

In ceea ce priveste dieta, nu exista o schema minune care sa ne ajute in aceasta privinta, insa studiile au aratat ca o substanta prezenta in mere si ceapa (quercetina) ar avea proprietati anti-virale.

Citeste si: Vaccin anti-herpes


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare