Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Mergi des la toaletă? Iată ce alimente să eviţi!


Sindromul vezicii hiperactive apare mai ales odată cu înaintarea în vârstă, afectând calitatea vieţii.

Sindromul vezicii hiperactive se manifestă prin senzaţia imperioasă de micţiune, putând fi însoţit sau nu de pierderea involuntară de urină. În principal, acest sindrom apare din cauza hiperactivităţii musculaturii vezicii urinare, femeile fiind mai vulnerabile.

Celor care au acest sindrom li se recomandă reducerea aportului de lichide. Totuşi, dacă se consumă mai puţin de opt pahare de apă pe zi, urina devine concentrată, lucru ce cauzează iritarea vezicii. Aşadar, consumă 1,5-2 litri de apă plată pe zi (evită băuturile carbogazoase).

Iată ce alimente este bine să eviţi!

Portocalele, grepfrutul, ananasul – aceste fructe acide pot irita vezica. Le poţi înlocui cu banane, mere şi pere.

Cafeaua – cofeina acţionează ca un diuretic, prin urmare, vizitele la baie pot deveni mai dese. Soluţie: înlocuieşte cafeaua cu ceaiuri (mai puţin ceai negru).
Muştarul şi sosurile picante – acestea conţin substanţe iritante pentru vezica urinară. Soluţie: la condimentarea mâncărurilor foloseşte diverse ierburi aromate sau usturoi.
Zahărul şi mierea – zahărul are tendinţa de a stimula vezica, acest efect avându-l şi îndulcitorii. Soluţie: pentru a îndulci, foloseşte stevia, un îndulcitor natural.
Sosurile tomate – roşia este acidă, prin urmare, iritantă. Soluţia: foloseşte sosurile albe.
Alcoolul – deshidratează şi interferează cu semnalele trimise de vezică spre creier.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare