sâmbătă, 31 martie 2012

MAGNEZIU


Fiecare organ din corp, in special inima, muschii si rinichii, au nevoie de mineralul magneziu. De asemenea magneziul contribuie la formarea dintilor si oaselor. Foarte important insa, activeaza enzimele, contribuie la producerea de energie si ajuta la reglarea nivelurilor de calciu, cupru, zinc, potasiu, vitamina D si alti importanti nutrienti din organism.
Poti obtine magneziu din multe alimente. Totusi, foarte multe persoane nu au o dieta suficient de echilibrata motiv pentru care nici nu reusesc suficient de magneziu.
In orice caz, alimentele bogate in magneziu sunt cerealele integrale, nucile si legumele verzi. De altfel, legumele verzi sunt surse deosebit de bogate de magneziu.
Desi deseori sursele alimentare de magneziu sunt deficitare, un individ poate avea rareori deficit de magneziu. Pe de alta parte, anumite afectiuni pot afecta destul de grav echilibrul de magneziu din organism si aici vorbim de voma sau diaree ce afecteaza cel putin pentru moment nivelul de magneziu.
Este foarte important de mentinut un nivel corespunzator de magneziu in organism deoarece deficientele pot cauza probleme grave de sanatate. Pentru adulti este nevoie de aproximativ 350 mg de mangeziu pe zi, iar pentru femei de 280 mg zilnic, cu o crestere de pana la 420 mg pe zi pentru femeile insarcinate sau cele care alapteaza.
Copii, au si ei nevoie, avand in vedere marimea si greutatea lor necesita intre 130 si 240 mg de magneziu pe zi.

Beneficii ale mentinerii unui nivel echilibrat de Magneziu

- Magneziu are un rol capital in procesele metabolice si este indispensabil pentru crestere.
- Magneziu este important in formarea oaselor, a proteinelor si a acizilor grasi, avand rol si in transformarea alimentelor in energie si transmiterea impulsurilor electrice catre nervi si muschi.
- Magneziul contribuie si la formarea noilor celule si stimuleaza producerea vitaminelor de tip B. De asemenea, joaca un rol special in ceea ce priveste relaxarea musculara.
- Magneziul este important si in organizarea alimentarii celulelor cu oxigen, ceea ce contribuie la eliminarea grasimilor. O mare parte din magneziu se gaseste in interiorul celulelor pentru activarea enzimelor necesare metabolismului hidratilor de carbon Ajuta la mentinerea balantei aciditate-alcalinitate din organism. Favorizeaza absorbtia si metabolismul altor minerale precum calciu, fosfor, sodiu si potasiu.
- Magneziul are un rol vital in prevenirea crizelor cardiace.
- Magneziu joaca un rol important si in modul in care influxurile electrice sunt utilizate de organism pentru a facilita transportul nutrientilor la celule.
- Magneziul detine proprietati euforizante asupra sistemului nervos central, intervenind in rezolvarea starilor depresive, fiind considerat un calmant natural.
- Magneziul este implicat si in metabolismul glucidelor si al calciului.
- Impreuna cu calciul, magneziul actioneaza pentru mentinerea densitatii oaselor.

Deficienta de Magneziu

Simptomele specifice deficientei de Magneziu pot include agitatie, anxietate, tremuratul picioarelor, probleme cu somnul, iritabilitate, greata, voma, aritmii cardiace, tensiune scazuta, confuzie, spasme musculare si stari de slabiciune, hiperventilatie, insomnie, cresteri anormale ale unghiilor si chiar crize.

Suplimente alimentare cu continut de magneziu

Datorita importantei sale Magneziu se regaseste in diferite preparate naturale sau suplimente alimentare, Magne B6 premium fiind un produs promovat intens la Tv in ultima perioada,  Magne Zi B6 este un supliment Calivita, ce are aceeasi concentratie si vitamina B6 la fel ca si Magne B6 premium dar in plus are si 5 mg de zinc. Strong Bones si StrongBones Plus sunt alte suplimente alimentare naturale ce se adreseaza sistemului osos. Menopausal Formula un supliment special conceput pentru combaterea efectelor negative ale menopauzei. De semenea si complexele de multivitamine Full Spectrum, Power mins sau Energy & Memory au in compozitie acest mineral important.

Utilizarea Magneziu in tratarea unor afectiuni

Astmul

Anumite studii au reliefat faptul ca administrarea intravenoasa sau prin intermediul unui aerosol a magneziului ajuta la tratarea atacurilor de ast la copii intre 6 si 18 ani dar si la adulti. Totusi, nu exista inca dovezi cu privire la eficienta administrarii orale de magneziu in ceea ce priveste prevenirea crizelor de ast.
Pe de alta parte, insa, nivelurile scazute de magneziu pot sta la baza aparitiei acestei afectiuni

Diabetul

Persoanele care au diabet de tip 2 au de multe ori niveluri foarte scazute de magneziu in sange. Astfel, un studiu clinic de proportii efectuat pe mai mult de 200 de indivizi a descoperit faptul ca o cantitate mai mare de magneziu in organism poate proteja de aparitia diabetului de tip 2

Fibromialgia

O medicatie speciala compusa din magneziu si acid malic administrata pacientilor cu fibromialgie a dus la imbunatatirea simptomelor acestei afectiuni.

Artimia si insuficienta cardiaca

Magneziul este esential pentru sanatatea inimii, el ajuta la mentinerea unui ritm cardiac normal si uneori este administrat in spital
sub forma de injectie pentru prevenirea fibrilatiilor atriale si aritmiilor cardiace.
Persoanele cu insuficienta cardiaca sunt adesea expuse riscului de aparitie a unei aritmii cardiace. De aceea, medicul va decide intotdeauna daca magneziul trebuie si va fi parte a tratamentului unui anume pacient.

Tensiunea arteriala

Consumul de lactate sarace in grasimi impreuna cu multe fructe si legume a fost mereu asociat cu o scadere a tensiunii arteriale, acest lucru este valabil si deoarece alimentele mai sus mentionate sunt bogate in magneziu, calciu si potasiu.

Tulburari psihiatrice

Continutul scazut de magneziu a fost asociat si cu problemele psihiatrice.
Intr-un studiu pe 165 de persoane, s-a evidentiat ca acei pacienti cu simptome de depresie, schizofrenie si tulburari de somn au avut niveluri mai scazute de magneziu in sange decat cei care nu prezinta aceste dereglari. Intr-un alt studiu, s-a constatat ca nivelurile medii ale magneziului in cazul copiilor autisti se situau de asemenea sub valoarea medie. Exista dovezi ca starea lor s-a imbunatatit cand li s-au administrat doze mari de magneziu impreuna cu vitamina B6. Suplimentele alimentare Magne B6 premium si Magne Zi B6 contin ambele elemente magneziu si vitamina B6.
La adulti, aportul insuficient de magneziu poate fi insotit de pierderea senzatiilor la nivelul extremitatilor si la severe tremuraturi, convulsii, contractii musculare, confuzie, delir si tulburari comportamentale. S-a constatat intr-un studiu ca pacientii psihiatrici care au avut tentative de suicid au avut nivelurile magneziului mai scazute decat pacientii fara tentative de suicid si indivizii sanatosi.

Migrenele

Cateva studii au reliefat faptul ca administrarea de suplimente alimentare cu magneziu poate ajuta la prevenirea migrenelor. In plus, cateva studii clinice au sugerat faptul ca persoanele care au migrene tind sa aiba niveluri mai scazute de magneziu.
Unii experti chiar recomanda combinarea magneziului cu riboflavina (vitamina B2) in cazul in care aveti o durere de cap.

Osteoporoza

Desi lucrurile nu sunt inca perfect clare, se pare ca lipsa de Calciu, vitamina D, magneziu si alti micronutrienti poate juca un rol in dezvoltarea osteoporozei. Astfel pentru a preveni osteoporoza este foarte important sa aveti cantitati optime de calciu, magneziu si vitamina D, sa urmati o dieta echilibrata si sa faceti exercitii fizice regulate.

Preeclampsia sau eclampsia

Preeclampsia este caracterizata printr-o crestere brusca a tensiunii in cel de-al treilea trimestru de sarcina. Femeile cu preeclampsie pot dezvolta crize denumite eclapsie. Magneziul administrat intravenos in spital este singurul tratament cunoscut pentru prevenirea si tratarea crizelor asociate cu eclampsia.

Sindromul premenstrual

Studiile stiintifice sugereaza ca suplimentele alimentare cu magneziu pot ajuta la usurarea simptomelor asociate cu Sindromul premenstrual.
Magneziul este indicat de asemenea in caz de imbatranire a tesuturilor, in astenii, tuberculoza, casexie, nevrite si polinevrite, tulburari digestive, in afectiuni respiratorii, alergii, constipatii, guta, artroza, stres, boli mintale, epilepsie, hipercolesterolemie, litiaza renala, colici abdominale si colici renale, carii dentare, afectiuni ulceroase, insomnii rebele, aritmii cardiace si infarct miocardic etc.

Alimente ce contin Magneziu

Magneziul se gaseste intr-o mare varietate de alimente. Cele cu continutul cel mai ridicat de magneziu sunt laptele si produsele lactate, carnea, fructele de mare, nucile, melasa, fasolea, soia, semintele si germenii de grau, cerealele integrale precum ovazul, porumbul si orezul sunt si ele niste surse consistente.
Insa, procentul de magneziu din alimente variaza considerabil, in functie de procentul de magneziu din solul in care au fost cultivate aceste plante. Pe langa aceasta, o mare parte a magneziului se pierde prin procesare.

Forme disponibile de Magneziu

Magneziul este disponibil sub mai multe forme. Spre exemplu se recomanda citratul de magneziu, gluconatul de magneziu si lactatul de magneziu, care sunt mai usor absorbite in organism.
Alte forme sunt hidroxidul de magneziu, folosit ca laxativ sau antacid si sulfatul de magneziu folosit in general ca laxativ.
Exista si produse cu magneziu ce pot fi absorbite prin piele.

Suplimente alimentare cu continut de magneziu

Datorita importantei sale Magneziu se regaseste in diferite preparate naturale sau suplimente alimentare, Magne B6 premium fiind un produs promovat intens la Tv in ultima perioada,  Magne Zi B6 este un supliment Calivita, ce are aceeasi concentratie si vitamina B6 la fel ca si Magne B6 premium dar in plus are si 5 mg de zinc. Strong Bones si StrongBones Plus sunt alte suplimente alimentare naturale ce se adreseaza sistemului osos. Menopausal Formula un supliment special conceput pentru combaterea efectelor negative ale menopauzei. De semenea si complexele de multivitamine Full Spectrum, Power mins sau Energy & Memory au in compozitie acest mineral important. Gama de suplimente Vital concepute pentru fiecare grupa sanguina contin si ele magneziu.

Administrare Magneziu

Inainte de orice administrare de magneziu trebuie consultat medicul pentru stabilirea dozei zilnice dar si a necesarului de magneziu.
La copii, in functie de greutate si varsta dozele variaza intre 40 si 170 mg pe zi iar la adulti intre 270 s0 335 mg pe zi.
De asemenea este bine de tinut cont de faptul ca necesarul de magneziu creste pe perioada sarcinii, a unei boli sau in perioada de revenire in urma unei boli.

Posibile interactiuni

Daca in momentul de fata urmati un tratament cu una din urmatoarele grupe de medicamente, nu incepeti un tratament cu magneziu fara a consulta medicul

Antibioticele si Magneziu

In cazul antibioticelor, magneziul poate scadea absorbtia acestora in organism si nu trebuie administrat cu mai putin de o ora inainte si doua dupa ce ati luat antibioticul.

Medicatie specifica hipertensiuni

In cazul acestui tip de medicatie, magneziul poate accentua efectele secundare specifice medicamentului respect

Medicatia pentru diabetici

Hidroxidul de magneziu, gasit cel mai adesea in antacizi cum ar fi Alternagel, poate creste absorbtia anumitor medicamente folosite la controlul nivelului de zahar.

Diuretice

Acestea pot scadea nivelul de magneziu din organism, motiv pentru care medicul care a prescris diureticele va prescrie aproape sigur si un tratament cu magneziu.

Sursa: http://www.mamicamea.ro/din-natura/magneziul.html#ixzz1qj9DhD00

Paznicul tinereţii e SILICIUL ORGANIC

Din nou despre alimente,boli,etc


Coaja de mar

* Efectele sale asupra organismului sunt aproape miraculoase, acest mineral fiind unul din cele mai eficiente remedii cunoscute pentru REGENERARE si INTINERIRE. Studii recente ne arata ca siliciul organic ar putea fi unul dintre secretele redobandirii sanatatii si tineretii, el fiind eficient in tratarea unui numar impresionant de afectiuni *

Multa vreme stiinta medicala l-a ignorat, desi adesea este deficitar in organismul nostru, care nu are capacitatea de a asimila decat siliciul aflat in forma organica. Or, siliciul organic este tot mai greu de gasit in hrana chimizata si rafinata a omului modern. Aceasta si explica de ce afectiuni cum ar fi hipertensiunea, ateroscleroza, osteoporoza, psoriazisul sau bolile autoimune sunt atat de raspandite in lumea contemporana. Pentru ca toate aceste maladii, precum si multe altele, sunt asociate cu un deficit al acestui oligoelement. Dar sa vedem care este rolul acestui mineral in organismul nostru.

Rolul siliciului in corpul uman

In primul rand, siliciul este unul dintre elementele de baza in construirea corpului nostru. Toate tesuturile elastice care intra in compozitia oaselor, tendoanelor, ligamentelor, vaselor de sange sunt constituite dintr-o adevarata matrice de siliciu, de care sunt fixate, apoi, celelalte elemente. Odata ce un os a fost rupt, o portiune de piele a fost taiata sau arsa ori peretii unui vas de sange au fost lezati, siliciul este unul dintre factorii esentiali in reconstructia acestora. Apoi, tineretea pielii, vigoarea firelor de par si a unghiilor, sanatatea smaltului dintilor sunt determinate tot de prezenta acestui siliciu, care este esential pentru asimilarea si fixarea magneziului si a calciului in organism, precum si pentru formarea tesuturilor conective. Nu in ultimul rand, acest oligoelement are un rol esential in functionarea sistemului imunitar, formarea unei parti importante din armata de celule cu rol de aparare, dar si coordonarea acestei armate fiind dependente de prezenta siliciului.
Drojdia de bere

Totusi, cea mai alarmanta descoperire privitoare la rolul siliciului in organism este aceea ca, pe masura ce imbatranim, concentratia acestui oligoelement scade. La persoanele cu un stil de viata nesanatos, concentratia de siliciu din organism scade cu o viteza foarte mare, iar odata cu pierderea siliciului, organismul se degradeaza cu o viteza direct proportionala. Cercetarile arata ca, la cei care au suferit un accident vascular, concentratia de siliciu din peretii vasului de sange rupt este de 14 ori mai scazuta decat cea dintr-un vas de sange sanatos. Concentratia de siliciu din tesutul muscular al unei persoane sedentare si imbatranite prematur este cu pana la 30% mai scazuta decat cea a unei persoane active fizic. In osteoporoza, concentratia de calciu din oase scade cu doar 5-10%, in timp ce siliciul scade cu nu mai putin de 50%! Unul dintre cercetatorii care au studiat vreme de decenii rolul acestui oligoelement in procesele biologice spunea ca siliciul este, in organismul uman, un soi de nisip in Clepsidra Vietii, iar pe masura ce acest nisip se scurge, se scurge si forta, tineretea si vitalitatea noastra. Vestea buna este ca procesul e reversibil. Putem sa ne recapatam tineretea si energia vitala prin aport suplimentar de siliciu.

Diferenta dintre siliciul organic si alte forme de siliciu

Pana de curand, manualele de medicina vorbeau aproape in exclusivitate despre efectele nocive ale siliciului, care, inhalat sub forma de pulberi, produce temuta silicoza, o boala pulmonara cronica, specifica minerilor. Intr-adevar, siliciul simplu, din diversele straturi minerale de pe scoarta Pamantului, poate fi extrem de daunator atunci cand este inspirat.
Fasolea verde
Pe cale interna, acesta, in cel mai bun caz, nu are nici un efect asupra sanatatii. Doar siliciul organic, adica legat cu hidrogen si carbon, in cadrul unor procese naturale desfasurate in organismul unor bacterii sau plante, poate fi asimilat de catre organismul uman, avand efecte benefice.
Oamenii de stiinta, cum ar fi cercetatorul francez Loc Le Ribault, au studiat zeci de ani, pentru a afla cum se transforma siliciul mineral in siliciu organic. Ei au aflat ca doar foarte putine bacterii, cateva alge si cateva plante inferioare sunt capabile sa asimileze siliciul din sol, toate celelalte organisme fiind dependente de capacitatea acestora de a metaboliza acest mineral. Din pacate, alimentatia contemporana, datorita chimizarii agriculturii, contine foarte putin siliciu organic, lucru care dauneaza profund echilibrului si sanatatii organismului, asa cum vom vedea.

Riscurile deficitului de siliciu

Organismul uman este genetic programat sa fie aprovizionat constant cu siliciu organic, intr-o cantitate suficienta - cca 20 mg pe zi, pentru un adult, doza necesara de siliciu organic crescand pe masura ce inaintam in varsta. Privarea organismului de acest oligoelement duce, in timp, la aparitia unor tulburari si afectiuni extrem de diverse. Primul simptom, atunci cand siliciul este deficitar in organism, este incapacitatea organismului de a asimila calciul, fosforul si magneziul. Apoi, cea care are de suferit este pielea, care devine uscata, imbatraneste prematur si isi pierde elasticitatea, este afectata de boli cum ar fi psoriazisul, acneea, eczema alergica. Rand pe rand, parul, unghiile, oasele si articulatiile sunt slabite si devin vulnerabile la boli, datorita lipsei de siliciu. In ultima instanta, apar bolile cardiovasculare si cele ale aparatului respirator (bronsita, astm). In schimb, atunci cand este suplimentat siliciul din surse naturale, foarte multe afectiuni se amelioreaza si, nu in putine cazuri, se vindeca, asa cum vom vedea.

Modul de administrare a siliciului organic

Aflarea unei surse satisfacatoare de siliciu organic n-a fost usoara. Inca din anii '70, cercetatorii au incercat prin diverse biotehnologii si semisinteze sa gaseasca un procedeu prin care sa obtina siliciu organic in cantitati si concentratii suficient de mari. Francezul Le Ribault chiar a creat un proces tehnologic extrem de sofisticat, bazat pe culturi de bacterii si adaugarea de substante chimice, prin care a obtinut siliciu in forma asimilabila intr-o anumita masura. Apoi, biochimistii si nutritionistii au cautat surse complet naturale, mai sanatoase, care sa furnizeze acest mineral. Iata care sunt acestea:

Siliciul organic din alimente
Cojile de orz si ovaz
Un studiu facut in anul 2009, la Colegiul Regal de Medicina din Londra, a testat cateva surse naturale de siliciu organic, pentru a vedea in care dintre alimente siliciul este asimilat cel mai bine. In mod surprinzator, cel mai bun aliment s-a dovedit drojdia de bere, urmata de banane si de fasolea verde. Alte surse valabile de siliciu organic sunt coaja de castravete, coaja de mar, coaja unor cereale (orz si ovaz mai ales), varza cruda, pestele, orezul integral. Toate aceste alimente contin cantitati semnificative de siliciu organic, mai ales atunci cand sunt obtinute din agricultura biologica. Din pacate, alimentele pe care le consumam nu prea au legatura cu biologicul, ele fiind produse moderne si care au un continut foarte redus de siliciu. De ce? Pentru ca prin aplicarea de ingrasaminte chimice si pesticide sunt distruse microorganismele care transforma siliciul mineral in siliciu organic si, ca atare, plantele nu mai au de unde sa se aprovizioneze cu acest mineral. Apoi, chiar si atunci cand este continut in hrana cea de toate zilele, siliciul organic nu este in cantitati suficiente pentru a stopa sau chiar inversa procesele de imbatranire, ori pentru a vindeca afectiuni deja instalate. Din fericire, cercetatorii au gasit o sursa extraordinara pentru acest oligoelement, despre care vom vorbi in cele ce urmeaza.

Capsulele cu extract de siliciu organic

Se obtin din coada-calului (Equisetum arvense) - o planta aparent banala, dar care are un continut impresionant de siliciu. Extractul de coada-calului se obtine prin procedee naturale, iar concentratia de siliciu poate ajunge la 7%, considerata enorma pentru acest oligoelement. De regula, in capsula, extractul se combina cu simpla pulbere de coada-calului, acest amestec fiind cel mai bine asimilat de catre organism. O capsula care contine amestecul dintre pulberea si extractul de coada-calului are in medie 10 mg de siliciu organic, in conditiile in care necesarul zilnic este de 20-40 mg pentru un adult sanatos. Pentru tratarea afectiunilor grave, doza terapeutica poate ajunge si la 100 mg pe zi (300 mg dupa unele studii!), fara riscul unor efecte adverse severe.
Tratamentele cu extract de siliciu organic sunt, mai ales in cazul curelor de reintinerire sau contra afectiunilor cronice, de lunga durata (2-3 luni), rezultatele cele mai clare aparand dupa cateva cure facute succesiv, cu o perioada de 20-30 de zile intre ele.
Coada calului -o planta aparent banala - are un continut impresionant de siliciu

Tratamente interne

* Ateroscleroza, arterita - administrarea masiva a acestui mineral este un excelent factor de prevenire si de stopare a acestor afectiuni. Siliciul organic previne oxidarea colesterolului pe artere, mentine flexibilitatea si permeabilitatea acestora, previne calcifierea peretilor si ingustarea vaselor de sange. Se tin doua cure pe an, timp in care se vor administra cate 40-60 mg de siliciu organic pe zi, vreme de 2-3 luni. In paralel se vor consuma grasimi nesaturate din nuci, alune si seminte de floarea soarelui neprajite, din ulei virgin de masline, din ulei de seminte de struguri si de germeni de porumb. Pe timpul tratamentului sunt interzise margarina, prajelile, carnea rosie.
* Hipertensiune - administrarea siliciului organic previne si combate rigidizarea peretilor vaselor de sange si ajuta la mentinerea elasticitatii acestora, ceea ce are ca efect prevenirea puseelor de hipertensiune, scaderea tensiunii arteriale si stabilizarea valorilor acesteia. In plus, administrarea extractului de coada-calului, care contine seleniu, are efecte puternic diuretice (mai puternice din acest punct de vedere decat multe medicamente de sinteza), contribuind si pe aceasta cale la combaterea acestei afectiuni. Se administreaza cate 1-1,2 g de extract de coada-calului cu siliciu, zilnic.
* Accident vascular - in cazurile ruperii vaselor de sange, siliciul organic are un dublu rol, de a preveni recidivele si de a ajuta la indepartarea sechelelor. De regula, se iau cate 60 mg de siliciu organic, in cure de 3 luni, urmate de doua saptamani de pauza, dupa care administrarea se reia. Tratamentul este foarte mult potentat de o alimentatie vegetariana, cu multe cruditati si uleiuri presate la rece, cu alimente bogate in rutina (aminoacid cu rol protector vascular), cum ar fi hrisca, galbenusul de ou, polenul de albine.
* Valori ridicate ale colesterolului - studii facute inca din anul 1978, sub conducerea profesorului F. Pometan, au aratat ca administrarea siliciului organic duce la scaderea colesterolului total din sange si previne depunerea acestuia sub forma de placi pe peretii vaselor de sange. Se tin cure de 30-45 de zile, timp in care se iau cate 40-60 mg de siliciu organic pe zi.
* Fracturi - administrarea interna a acestui mineral este unul din cele mai bune remedii pentru a favoriza reconsolidarea rapida a tesutului osos lezat si pentru a preveni recidivele. Studiile arata ca celulele care au ca rol reconstructia oaselor sunt mai active si in numar mai mare atunci cand este administrat siliciu organic. De asemenea, calciul si fosforul sunt mai bine fixate in oase. Se iau zilnic 50 mg de siliciu organic, in cure de 30-60 de zile.
* Rupturi musculare, luxatii, ruperi de ligament - nu doar oasele beneficiaza de un aport marit din acest oligoelement, ci si toate tesuturile elastice. Se urmeaza acelasi tratament prezentat la fracturi, pana la completa vindecare. Extern, se folosesc compresele cu tinctura de arnica, o planta care, de asemenea, accelereaza foarte mult procesele de refacere a tesuturilor care au suferit traumatisme.
* Osteoporoza - analizele imagistice facute cu raze X au aratat fara putinta de tagada ca, in urma administrarii sistematice a siliciului, portiunile demineralizate anterior au tins sa-si recapete densitatea normala. Tratamentul cu siliciu organic este foarte bine potentat de regimul vegetarian cu multe cruditati, de administrarea de acizi grasi nesaturati din uleiurile presate la rece. Se iau cate 60-100 mg pe zi, vreme de 6-12 luni.
Coaja de castravete

* Reumatism(artrita si poliartrita reumatoida) - siliciul organic este eficient mai ales pentru stoparea proceselor degenerative la nivelul tesuturilor moi din articulatii. Acest mineral se administreaza sub forma de extract de coada-calului, cate 1 gram pe zi, in cure de doua luni.
* Psoriazis - mecanismele prin care siliciul organic actioneaza atat de eficient in aceasta afectiune raman, deocamdata, necunoscute. Se presupune ca efectul de modulare a raspunsului imun, pe care acest mineral il are, ajuta la tinerea sub control a psoriazisului. Se administreaza extractul de coada-calului bogat in siliciu organic, cate 1-1,2 grame zilnic, in cure de lunga durata (2-3 luni), care vor fi facute mai ales in timpul anotimpului rece, cand psoriazisul cunoaste o recrudescenta. Suplimentar, se consuma si celelalte alimente bogate in siliciu mentionate in acest articol.
* Adjuvant in herpes - cercetatorul Loc Le Ribault, un pionier al terapiilor cu siliciu organic, are o cazuistica impresionanta cu pacienti suferinzi de herpes, dar si de alte afectiuni virale, ameliorate sau vindecate cu ajutorul siliciului organic. Se tin cure de scurta durata, nu mai lungi de 30 de zile, timp in care se iau 80-100 mg de siliciu organic zilnic, in reprize, cu 20 de minute inaintea meselor principale.
* Afectiuni virale(hepatita, gripa, papilomatoza etc.) - se tine aceeasi cura de scurta durata descrisa la tratamentul herpesului. In toate afectiunile virale se pare ca acest mineral actioneaza prin intarirea raspunsului imun al organismului.
* Arsuri - exista consemnate o serie de cazuri, considerate disperate, in care terapia interna cu siliciu organic a dat rezultate spectaculoase. Se iau cate 60-120 mg de siliciu organic zilnic, pana la completa vindecare. Siliciul administrat intern este foarte bine potentat de administrarea externa de tataneasa, ca tinctura mai ales, care este un extraordinar cicatrizant si antiinflamator.
* Adjuvant in tuberculoza pulmonara, osoasa, cutanata - se tin cure de 60 de zile, timp in care se iau cate60 mg de siliciu organic, urmate de 15 zile de pauza, dupa care tratamentul se poate relua. Aceasta cura este valabila si in astm, unde contribuie la refacerea mucoaselor de la nivelul cailor respiratorii inferioare.
* Tulburari de crestere la copii - se tin cure cu alimente bogate in siliciu. Suplimentar, se pot lua cate 10 mg de siliciu organic, sub forma de extract, pe perioade de cate trei luni.
* Intoxicatii cu aluminiu - se administreaza siliciu organic, cate 60-80 mg zilnic, in cure de 30 de zile. Siliciul are o capacitate unica de a se lega in organism de aluminiu si de a elimina acest mineral nociv din corp. Intoxicatia cu aluminiu (provenit din vasele de gatit, din deodorante, din foliile alimentare etc.) este considerata una din principalele cauze ale aparitiei Alzheimerului, a sclerozei multiple, a autismului, a diverselor maladii care afecteaza sistemul nervos.
Varza cruda
* Lipsa de calciu - experimentele facute in laborator pe animale au aratat ca o suplimentare a cantitatii de siliciu organic duce rapid la o crestere a ratei de absorbtie si asimilare a calciului. Zilnic, se iau 20-40 mg siliciu organic, sub forma de extract, in cure de 1 luna.
* Caderea si degradarea parului - intr-un studiu facut in Marea Britanie, in anul 2007, un numar de 48 de femei au luat extract de siliciu organic, cate 10 mg, pentru o perioada de noua luni. Toate femeile aveau parul cu firul subtire, degradat si cu tendinta spre cadere masiva. La sfarsitul perioadei de noua luni de cura, la grupul care a luat siliciu organic sectiunea firului de par s-a marit considerabil, precum si elasticitatea sa si rezistenta la rupere. De asemenea, intensitatea procesului de cadere a firelor de par a fost redusa considerabil.

Siliciul organic si reintinerirea

Mai multi cercetatori au obiectivat faptul ca, la tinerete, proportia de siliciu din diversele tesuturi si organe este mult mai mare decat la varsta a treia, prezenta intr-o proportie mai mare a siliciului fiind asociata cu o mai mare flexibilitate, rezistenta si sanatate. Pornind de la aceasta observatie, s-a pus intrebarea daca nu cumva, prin administrarea acestui mineral in forma organica, sensul procesului de imbatranire ar putea fi inversat, organismul fiind astfel intinerit.
Pestele
In acest scop, s-au creat cure de reintinerire, in care se administreaza 60-100 mg de siliciu organic, pentru o perioada de cateva luni, fiind urmariti cativa parametri, cum ar fi densitatea osoasa, forta musculara, nivelul de estrogen la femei, aspectul pielii, mobilitatea articulatiilor etc. S-a obiectivat faptul ca procesele de reintinerire apar destul de lent, dar dupa 6-12 luni de cura, ele devin vizibile. Se observa o imbunatatire simtitoare atat a starii de sanatate, cat si a aspectului general al corpului. La persoanele in varsta s-a remarcat imbunatatirea aspectului pielii, care a devenit mai elastica si mai bine hidratata, cresterea usoara a masei si a fortei musculare, imbunatatirea valorilor tensiunii arteriale si a activitatii cardiace, rarirea intensitatii si frecventei crizelor reumatice. Mai mult, siliciul organic este printre putinele remedii cunoscute pentru neutralizarea aluminiului din organism, care este implicat in procesul de aparitie a Alzheimerului. Ca atare, in unele cazuri, administrarea siliciului a blocat evolutia bolii si a adus unele ameliorari.
Datorita acestor rezultate, in clinicile de anti-aging (in traducere din limba engleza - anti-imbatranire), cura cu siliciu organic a devenit printre principalele terapii aplicate, potentand foarte bine terapia cu celule stem adulte, un subiect la care vom reveni intr-un numar viitor.

Siliciul organic si bolile autoimune
Orezul integral
Combinatia siliciu organic + vitamina C s-a dovedit a fi extrem de eficienta contra afectiunilor auto-imune (adica a afectiunilor in care sistemul imunitar isi ataca propriul organism). Cele mai bune rezultate s-au obtinut in tratarea colagenozelor, siliciul organic fiind si unul din cele mai eficiente produse pentru stimularea productiei de colagen. Pe timpul curei, se administreaza cate 60 mg de siliciu organic, zilnic, impreuna cu 150 mg de vitamina C, din surse naturale, cum ar fi macesele, fructele de acerola, catina. Fiecare cura va dura 60 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, dupa care administrarea se reia. In lupusul eritematos, administrarea de siliciu organic si vitamina C, in dozele sus-mentionate, se asociaza cu administrarea de lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra) si trei-frati-patati (Viola tricolor), care au un efect imunomodulator extrem de eficient.

Siliciul organic si frumusetea

Pentru infrumusetarea si reintinerirea pielii se iau zilnic 40-60 mg de siliciu organic. Suplimentar, se consuma zilnic minimum 50 ml de ulei virgin de masline, care prin continutul sau de grasimi nesaturate si de substante cu efect estrogen va potenta foarte mult actiunea siliciului organic.

Precautii si contraindicatii

Extractul de coada-calului bogat in siliciu organic are efecte detoxifiante foarte puternice. Ca atare, uneori, in primele saptamani de cura, pot aparea unele reactii de dezintoxicare cum ar fi transpiratia nocturna, usoare insomnii, miros neplacut al transpiratiei si al urinei, simptome care sunt o parte fireasca a procesului de insanatosire si vor disparea treptat. Nu se recomanda administrarea extractelor care contin siliciu organic la femeile insarcinate, care sunt sfatuite insa sa consume alimente bogate in siliciu.
.................
Alimente pentru fiecare organ
Pentru inima

1. varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine
2. broccoli – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne atacurile de cord si ateroscleroza
3. ridichea – apara impotriva atacurilor de inima
4. portocala – are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea colesterolului din sange
5. morcovul – acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi protejeaza inima
6. pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri
7. ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea sangelui
8. usturoiul – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale
9. leurda (usturoi salbatic) – curata sangele de toxine
10. sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange
11. uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce colesterolul
12. cicoarea – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice
13. somonul – este o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange
14. dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima
15. cartoful – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular
16. paprika – protejeaza vasele de sange si inima
17. rosia – normalizeaza tensiunea arteriala, fiind diuretice eficiente
18. maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala
19. marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului vascular
20. fasolea neagra – o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac
21. coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E
22. zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala
23. murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului
24. socul – imbunatateste circulatia sanguina
25. piersica – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima
26. ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu
27. rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica inima
28. grapefruit-ul – previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei enzime speciale
29. ciuperca Shitake – reduce colesterolul
30. prunele – previn tromboza
31. curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu
32. afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice
33. ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare
34. porumbul – contine vitaminele D si K
35. ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii

Pentru creier

36. lintea – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie celulele creierului
37. Quinoa – intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire, fiind bogat in fier
38. carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri ce ofera energie celulelor nervoase
39. fasolea – creste puterea de concentrare
40. oul – este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina ce ajuta la dezvoltarea memoriei
41. avocado – combate stresul, nervozitatea si insomnia
42. bananele – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt benefice pentru creier si il energizeaza
43. caisele – stimuleaza neuronii
44. stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier
45. para – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea de “lucru” a creierului
46. mazarea – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare
47. salata verde – calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee .

Pentru ochi

48. castanul salbatic – calmeaza senzatia de usturime si iritatiile datorita substantelor sale active
49. arnica – uleiul esential de arnica calmeaza inflamatiile oculare
50. mesteacanul alb – intareste imunitatea ochilor deoarece contine vitamina C, potasiu si calciu
51. limba de miel – reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorita taninurilor si a saponinelor
52. rostopasca – este extraordinar de eficienta impotriva virusurilor si mai ales pentru ochii uscati
53. gutuia – este buna pentru alergii si febra fanului deoarece contine pectine si calciu
54. iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – calmeaza ochii persoanelor ce isi petrec foarte mult timp in fata calculatorului
55. grasimea de gaina – face minuni aplicata ca unguent pe ochi impreuna cu iarba de silur
56. strugurii – ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne
57. patlagina – taninurile pe care le contine trateaza infectiile oculare
58. capsuna – ajuta ochii in timpul vederii nocturne
59. Centarium Minus – tinctura obtinuta din aceasta planta vindeca afectiunile oculare
60. ananasul – enzimele continute de acesta relaxeaza ochii obositi din cauza calculatorului
61. rozmarinul – purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare
Pentru piele/par

62. pepenele – contine foarte putine calorii si este excelent pentru mentinerea fermitatii pielii
63. iaurtul degresat – bacteriile continute de acesta imbunatatesc aspectul pielii; in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A
64. graul – contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii
65. orzul – infrumuteseaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive
66. cimbrul – reda stralucirea pielii si curata organismul
67. hreanul – continand substante active, regenereaza parul, pielea si unghiile
68. mustarul- regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii

Pentru oase

69. migdalele – contin magneziu si ajuta oasele sa ramana sanatoase
70. spanacul – datorita fierului si calciului pe care il contine, face oasele mai rezistente si ajuta la functionarea muschilor
71. meiul – intareste dintii, oasele si stimuleaza cresterea copiilor
72. secara – este benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa ideala de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc
73. branza – intareste oasele fiind o sursa buna de calciu

Pentru stomac/intestin

74. tinctura de fenicul – protejeaza mucoasele intestinale
75. pastarnacul – stimuleaza digestia
76. mango – apara mucoasa intestinala datorita vitaminei A si a antioxidantilor
77. arpacasul – aduce in organism necesarul de fibre, fosfor si magneziu pentru o digestie sanatoasa
78. mararul – amelioreaza indigestia
79. soia – are proprietati anticancerigene
80. nucile – contin o forma purificata de Omega 3 si de aceea ajuta la reudcerea riscului de cancer al intestinelor

Pentru rinichi

91. sfecla rosie – stimuleaza arderile celulare
92. visinele – contin potasiu, substanta pe care rinichii “lupta” sa o elimine din sange atunci cand este in exces
93. castravetele – contine multa apa si deci stimuleaza activitatea rinichilor
94. telina – protejeaza rinichii de virusuri
95. varza rosie – proteinele si aminoacizii pe care aceasta ii contine actioneaza ca un filtru pentru rinichi
96. gulia – vitamina C din ea protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza
97. ridichea neagra – este un antibiotic natural
98. varza murata – detoxifica organismul
99. hrisca – este folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de rinichi si in diabet
100. patrunjelul – detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii
Pentru ficat

81. anghinarea – contine proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii previn bolile hepatice
82. sucul de ridiche – stimuleaza secretia bilei
83. conopida – contribuie la imbunatatirea activitatii ficatului
84. drojdia de bere – este o importanta sursa de vitamina B si detoxifica ficatul
85. nasturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru producerea mustarului si a uleiurilor ce sunt benefice pentru metabolismul bilei si al ficatului
86. papadia – ajuta la buna functionare a ficatului si reduce colesterolul
87. laptele – apara ficatul de afectiuni frecvente
88. menta – uleiurile esentiale de menta stimuleaza secretia biliara si calmeaza crampele
89. carnea de iepure – degreseaza ficatul
90. carnea de vita sau manzat – contine fier, proteine si vitamina B.
.............................
Efect placebo – efect nocebo

Este incredibil cât de mult poate fi influenţat subconştientul nostru de forţa sugestiei ! Si intrucât mintea subconştientã este cea care controleazã corpul nostru şi intreaga viaţã, prin intermediul sugestiei putem avea parte de o mulţime de intâmplãri – unele plãcute, altele extrem de neplãcute.
Multã lume a auzit de efectul placebo. In cadrul unui experiment medical, ţi se dã un medicament despre care ţi se spune cã este foarte eficient – de pildã ca pansament gastric. Din 100 de voluntari pe care se testeazã medicamentul, aproximativ 50 constatã intr-adevãr cã au scãpat de durerea de stomac. Dar – surprizã ! Aşa-zisul medicament este de fapt o bobiţã de zahãr acoperitã de un inveliş albastru. El nu conţine nimic altceva decât zahãr. Si atunci, ce anume i-a vindecat pe cei 50 de voluntari ?
Forţa sugestiei. Li s-a spus cã se vor face bine, au fost convinşi cã se vor face bine şi s-au fãcut bine. In fapt, subconştientul lor a fost convins de eficienţa medicamentului şi a dat organismului comenzile necesare pentru a se face bine.Tot ceea ce mintea noastrã crede, poate realiza.
Mult mai puţini au auzit de efectul nocebo. In cadrul unui experiment similar, ţi se dã o pastilã despre care eşti avertizat cã iţi va face rãu – de pildã crampe stomacale. De data aceasta, numãrul celor ce se plâng de dureri la stomac este insã de 90! Evident era aceeaşi pastilã inofensivã de zahãr. Se constatã insã cã forţa sugestiei negative este mult mai mare decât a sugestiei pozitive.
Lucrul acesta trebuie sã ne dea de gândit. Suntem expuşi zilnic, orã de orã, unei adevãrate avalanşe de mesaje negative, in primul rând prin presã. Inundaţii, cutremure, avioane prãbuşite, crime, violuri, preţuri care cresc, bârfe rãutãcioase ale colegilor, accidente de maşinã; etc etc.
Aceste mesaje cu puternicã valoare emoţionalã lucreazã fãrã sã ne dãm seama asupra subconştientului nostru. Iar rezultatul este cã ne merge prost fãrã sã ştim de ce. Suntem deprimaţi, ne pierdem increderea intr-o viaţã mai bunã, ne aşteptãm sã ni se intâmple ce e mai rãu. Si, de obicei, la ce te aştepţi, aşa se intãmplã. Dãm vina pe ursitã, pe guvern, pe socri , pe colegi, fãrã sã observãm cã, de fapt rãul este in noi. Cã l-am lãsat sã pãtrundã in mintea noastrã ori de câte ori a vrut, fãrã sã realizãm cã trãim in casã cu un duşman.
Gata ! Puneţi piciorul in prag! Incepând de astãzi inchideţi uşile pentru aceşti musafri periculoşi.
Evitaţi sã mai urmãriţi jurnalele cu ştiri negative. Schimbaţi postul pe altceva. In fond aveţi 25 -30 -40 de canale prin firma de cablu. Urmãriţi emisiunile educative şi cele care sã vã refacã starea optimistã. Muzicã, divertisment, Mr.Bean.
Evitaţi persoanele negative, cele care permanent se vaietã, criticã şi condamnã. Dacã aşa sunt colegii de serviciu sau, mai rãu, şeful dumneavoastrã, gândiţi-vã foarte serios sã vã cãutaţi un alt loc de muncã. Altfel, rãmânând alãturi de ei, riscaţi sã vã condamnaţi la o viaţã de eşec şi frustrare.
Asociaţi-vã cu persoane pozitive, optimiste, orientate spre succes. Dacã vreţi sã aveţi o viaţã de succes, trebuie sã staţi cãt mai mult in preajma unor oameni de succes. Invãţaţi de la ei, gândiţi ca ei, acţionaţi ca ei.
Folosiţi permanent forţa sugestiei pozitive citind cãrţi motivaţionale sau biografii ale oamenilor de succes, ascultând casete şi CD-uri motivaţionale, participând la cursuri şi seminarii despre succes, urmãrind emisiuni radio şi Tv cu oameni de succes.
Pe scurt, folosiţi la maximum forţa sugestiei pozitive şi reduceţi la minim forţa sugestiei negative.
Preluaţi controlul tuturor elementelor de sugestie din preajma dumneavoastrã şi folosiţi-le pentru a vã atinge obiectivele.

Vã sugerez un mic exerciţiu pe care sã-l faceţi zilnic. Timp de douã sãptãmâni
1) nu vã mai plângeţi de nimic, nici in sinea dumneavoastrã, nici faţã de alţii
2) nu mai urmãriţi jurnalele de ştiri la TV 3) nu ascultaţi vãicãrelile celor din preajmã, cereţi-le sã schimbe subiectul. Dacã aveţi rãbdarea sã faceţi acest exerciţiu, veţi observa cã perspectiva asupra vieţii vi se va schimba.


Spasmofilia nu este o boala in sine, ci o stare caracterizata prin hiperexcitabilitate neuro-musculara. Altfel spus, la persoanele care se se manifesta spasmofilia, majoritatea fiind femei, muschii si nervii sunt in mod continu in stare de alerta, pregatiti sa reactioneze. Chiar daca din punct de vedere medical nu sunt considerate importante, crizele de spasmofilie creeaza destula panica in printre cei cu aceasta afectiune si in anturajul lor. Acest sindrom este intalnit preponderent la femei si adolescenti.
Ce este de fapt spasmofilia?
Crizele de spasmofilie sunt un ansamblu de simptome care constituie un sindrom si nu este o boala propriu-zisa. Acest sindrom este legat de o stare de hiperexcitabilitate neuromusculara care nu a fost inca pe deplin explicata. In timpul crizei de spasmofilie apar reactii similare cu cele de frica, fara o cauza vizibila, si fara un motiv aparent.
Spasmofilia are 3 trepte de manifestare:
- spasmofilie latenta, in care doar cateva semne izolate se manifesta;
- spasmofilie confirmata, in care semnele sunt multiple, durabile si repetitive;
- spasmofilie paroxistica, atunci cand exista crize similare cu cele datorate lipsei de calciu.
Simptome ale spasmofiliei
Simptomele sunt multiple si variaza de la o persoana la alta. Simptomele de care se plang cel mai frecvent femeile care sufera de spasmofilie sunt, frisoane, hiperventilatie (marirea ventilatiei pulmonare), tremuraturi, furnicaturi in varful degetelor, furnicaturi in brate, furnicaturi in gambe sau pe fata, senzatie de nod in gat (cauzata contractia muschilor faringelui), amorteala la nivelul buzei superioare sau a limbii, tresariri involuntare ale pleoapelor, crampe la stomac, dureri intestinale. Uneori poate aparea si senzatia de presiune puternica, stransoare (gheara) la nivelul pieptului, simptom ce nu are de o cauza cardiaca. Pot aparea si manifestari psiho-emotionale precum iritabilitate, anxietate, scaderea libidoului, stari depresive, oboseala, nevoie de somn, senzatia de pierderea cunostintei, teama inexplicabila, frica de moarte si altele
In timpul crizei de spasmofilie apar, in afara de simptomele fizice descrise mai sus, manifestari precum: contractii musculare violente si incontrolabile, palpitatii, bufeuri de caldura, respiratie accelerata, transpiratii abundente, apatie, senzatie de sfarseala, slabiciune a membrelor. Aceste crize, mai mult sau mai putin intense, dispar de la sine, dar sunt cu adevarat epuizante si deseori infricosatoare pentru persoana in cauza.
Cauzele principale ale spasmofiliei
spasmofilieCauzele spasmofiliei nu sunt inca cunoscute clar, parerile specialistilor sunt diverse, o parte sustin ca vinovatul principal este stresul ce poate fi cauzat de problemele profesionale, responsabilitatile mari, ritmul de viata extrem de alert, neintelegerile din familie, grijile pentru traiul de zi cu zi si explica partial de ce tot mai multe femei sufera de spasmofilie. Pe de alta parte exista medici care afirma ca aceaste simptome de spasmofilie sunt cauzate de lipsa de magneziu, care poate da nastere unei hipersensibilitati la stres (magneziul fiind un mineral care joaca un rol esential in reglarea activitatii sistemului nervos), de carente de calciu, sau a unei dereglari a schimbului de ioni de calciu si magneziu intre interiorul si exteriorul celulelor.
Indiferent de cauza specialistii sunt de acord ca sistemul neurovegetativ (adica muschii si nervii) este centrul acestor simptome neplacute. Desi crizele de spasmofilie adeseori dispar de la sine, femeile care se confrunta des cu asemenea simptome este indicat sa se adreseze medicului, pentru ca este posibil ca in spatele acestor manifestari sa se ascunda o afectiune serioasa: o tulburare in activitatea tiroidei, hipertensiune, tulburari de ritm cardiac, depresie.
Cum se stabileste diagnosticul de spasmofilie?
Pentru a putea pune un diagnostic corect, medicul trebuie sa discute deschis cu pacientul indelung, la prima consultatie acesta va efectua un examen clinic minutios, in cursul caruia se vor verifica reflexele persoanei, apoi va cauta un simptom particular, semnul lui Chvostek, care consta in contractarea buzei superioare in momentul in care obrazul este lovit usor cu ciocanelul de reflexe. Totusi, acest semn, multa vreme considerat a fi singurul tipic spasmofiliei, poate exista si la persoanele care nu au aceast sindrom.
Pentru a confirma suspiciunea de spasmofilie, medicul poate cere o electromiograma, care analizeaza activitatea muschilor. Aceasta poate dezvalui o activitate musculara particulara, care tradeaza hiperexcitabilitatea. O dozare de calciu si magneziu in plasma poate eventual sa dezvaluie o carenta.
Diagnosticul de spasmofilie nu este usor de pus, si uneori poate fi eronat, pentru ca nici o analiza sau investigatie nu-i permite medicului sa afirme cu siguranta ca este vorba de acest sindrom. Nici cantitatea de magneziu in sange nu este concludenta, deoarece in sange nu circula decat 1% din cantitatea totala de magneziu din organism.
Ce tratament pot urma pentru a scapa de sindromul de spasmofilie?
Deoarece nu se cunosc foarte bine cauzele, nu exista un tratament unic pentru spasmofilie. Pentru a combate aceasta tulburare trebuie incercate mai multe metode terapeutice. In primul rand este necesar un stil de viata echilibrat, evitarea tutunului, cafelei si a alcoolului, practicarea regulata de exercitii fizice, odihna suficienta, plimbarea in aer curat, o alimentatie sanatoasa, evitarea si combaterea stresului.
Tratament spasmofilie cu produse Calivita
In tratamentul spasmofiliei se poate utiliza si urmatoarea schema de tratament in care se utilizeaza produse naturiste CaliVita:
- Rhodiolin Calivita- cate o capsula dimineata si seara dupa masa, timp 2-3 luni zilnic. Rhodiolin este bazat excelenta plata Rhodiola Rosea, relaxeaza sistemul nervos central si periferic ce consuma mult calciu in stres si suprasolicitare.
- Strong Bones echilibreaza nivelul calciului sanguin si celular impiedicand declansarea manifestarilor spasmofilic. Se administreaza Strong Bones in perioada calda a anului timp de 3 luni de zile (20 zile pe luna10 zile pauza) cate o capsula de Strong Bones inainte de masa, dimineata si la pranz. De semenea se poate utiliza si noul produs Calivita Strong Bones Plus in perioadele reci din an (se administreaza si actioneaza identic).
- Evening Primrose Oil un suplimet din planta luminita de seara bogat in Omega 6, echilibreaza sistemul endocrin feminim si prevene dezechilibrele hormonale precum si caderile de calciu. Se administreaza cate o capsula de Evening Primrose Oil dimineata si seara, inainte de masa la femeile cu exces de kilograme peste greutatea normala, respectiv DUPA masa la femeile subponderale, timp de 3 luni continuu.
- Gingo XC contine extract standardizat de Ginkgo biloba si contribuie la: imbunatatirea circulatiei sanguine in general, intretine oxigenarea celulara benefica starii generale de buna dispozitie si totodata necesara combaterii crizelor spasmofilice. Se administreaza cate o capsula de Gingo XC dimineata si la pranz dupa masa.
Suplimente nutritive pe baza de magneziu
De obicei, in suplimentele nutritive, magneziul e asociat cu vitamina B6, care ii sporeste actiunea. Necesarul de magneziu este mai mare la femei in perioada premenstruala, in timpul sarcinii si a perioadelor de stres intens. Alimente bogate in magneziu sunt semintele de dovleac, spanacul, ciocolata, migdalele, avocado, bananele, murele, alunele, orezul, usturoiul, fasolea alba. Efecte pozitive se obtine cu Magne B6 de la Calivita
Managmentul stresului
Stresul este o componenta din viata de zi cu zi, in epoca moderna. Insa, atunci cand este la originea crizelor de spasmofilie, este nevoie sa se ia masuri pentru combaterea lui. Cele mai multe dintre femeile care sufera de spasmofilie sunt persoane care tin totul in ele, care nu-si exprima sentimentele, temerile, ingrijorarile, care sufera in tacere. Ori atunci cand tinem frustrarile inchise in noi, ele se acumuleaza si rabufnesc. Daca nu reusiti sa va eliberati singura de stres apelati la ajutorul unui psihoterapeut.
Terapia inforenergetica
Aceasta terapie alternativa produce echilibrari energetice si emotionale, elimina din efectele stresului si reduce starea de oboseala, terapia inforenergetica este foarte eficienta in tratarea spasmofiliei, mai ales daca este aplicata de un inforenergetician experimentat.
Masajul de relaxare
Se stie ca masajul induce o stare de relaxare atat la nevelul sistemului nervos cat si a sistemului muscular, determina o mai buna circulatie a sangelui si a limfei, diminuand efectele stresului si a oboselii. Un masaj de relaxare te va ajuta in tratarea sindromului de spasmofilie.
Reflexoterapie
Cu ajutorul reflexoterapiei se regleaza sistemul endrocrin, echilibrul biochimic din organism, prin reglarea mecanismului de asimilare si eliminare a calciului si magneziului din organism, stiind faptul ca un deficit de calciu si magneziu da simptome de spasmofilie
Acupunctura
Aceasta metoda alternativa de tratament poate da rezultate bune, fie singura, fie in completarea unei cure cu magneziu. Se recomanda de obicei sa se apeleze la acupunctura in perioadele in care simptomele se manifesta mai mult, caci permite evitarea crizelor.
Fitoterapie
Passiflora, valeriana, teiul si levantica sunt plante cu efecte sedative. O infuzie bauta seara inainte de culcare poate fi de mare ajutor. Si sunatoarea este recomandata in cazul in care isi fac simtite prezenta simptomele depresiei.
Ce sa faci pentru a depasi criza de spasmofilie?
Cand simti ca incep sa apara primele semne ale unei crize de spasmofilie (furnicaturi, senzatie de sufocare), asezate pe scaun, respira lent si profund, tragand cat amai mult aer si apoi incercati sa scoateti tot aerul. Incepeti sa spune-ti o rugaciune in gand sau cu voce tare dupa cum simtiti, concentrativa atentia spre lucruri si evenimente placute
Daca simptomele nu se diminueaza si nu dispar respirati lent, timp de cateva secunde, intr-o punga de plastic sau de hartie. Scopul este de a inspira un pic de gaz carbonic, care va atenua consecintele hiperventilatiei (respiratiei prea rapide) induse de criza de spasmofilie.
Daca stiti ca aveti frecvent aceste crize sa aveti mereu cu dumneavoastra un comprimat de magneziu Magne Zi B6, pe care sa-l puteti lua in cazul unei crize.

Sursa: http://www.mamicamea.ro/diverse-sanatate/spasm...

DIETE SAU ELIMINAREA APEI DIN ORGANISM


Eu stiu o reteta - minune, ieftina si la indemana oricui! este o bautura diuretica care scade pofta de mancare exagerata, actionand asupra depunerilor de grasime si apa din tesuturi, mai ales in partea inferioara a corpului, producand o slabire de jos in sus. Prin actiunea detoxifianta, are un efect sigur in eliminarea apei din tesuturi si in eliminarea celulitei. O cura dureaza 3-4 luni, cu o pauza de o luna. Se poate repeta cat timp este nevoie. Bautura este contraindicata persoanelor care au intoleranta la ceapa si miere, celor cu diabet zaharat, precum si celor care sufera de boli acute de stomac.

Ingrediente: 200 ml suc de ceapa, 100 g miere, preferabil din flora montana.

Mod de preparare: aproximativ 500 g ceapa proaspata, se recomanda cea rosie (de Fagaras), se curata, se spala bine si se trece prin masina de stors fructe. Sucul obtinut se pune intr-o sticla, se adauga mierea si se agita bine pana la completa omogenizare. Se beau cate 50 ml la fiecare masa principala, in total 150 ml/zi.

Modul de conservare: se pastreaza la frigider. Tinut la temperatura camerei, isi pierde proprietatile terapeutice in decurs de 1-2 ore. Succes!
http://sfaturi.eva.ro/frumusete/corp/cum-se-poate-elimina-apa-din-tesuturi-as-vrea-sa-fac-ceva-ca-sa-o-pot-elimina-208.html

joi, 29 martie 2012

EXCLUSIV! Secret dezvăluit! Licoarea ce ne-ar scăpa de coşmarul chimioterapiei


ARTICOL DIN ZIARUL CLIKChimioterapia este cea mai utilizată metodă de tratare a cancerului. Dar asta s-ar putea schimba.
Liliana Ivan

Zilnic, în jurul nostru mor striviţi de necruţătoarea boală canceroasă prieteni, rude sau colegi. Cu toţii îşi leagă speranţele de chimioterapie, metodă terapeutică folosită în lumea întreagă, crezând că această metodă îi va ajuta să scape de cumplitul flagel.

Este cutremurătoare suferinţa bolnavilor de cancer întâlniţi în secţiile de oncologie! Am cunoscut atâţia bolnavi de cancer care înfruntă efectele secundare ale acestei terapii, adulată şi dispreţuită în egală măsură... Uneori, după multă suferinţă, rezultatele chimioterapiei au prelungit viaţa unor bolnavi. Alteori, celula canceroasă hrăpăreaţă n-a mai dat nici o şansă bolnavilor.

O alternativă...

După ce ani de zile au spus pacienţilor că această terapie (chimioterapia) este singura cale pentru a încerca să se elimine cancerul, medicii de la Clinica John Hopkins din Statele Unite s-au hotărât să prezinte şi calea alternativă de tratament a cancerului. Într-un studiu, aceşti temerari specialişti, au prezentat efectele negative ale chimioterapiei. Printre altele, cercetătorii menţionează că tratamentul prin chimioterapie care presupune „otrăvirea" celulelor canceroase cu rată mare de creştere sunt distruse şi alte celule cu creştere rapidă din măduva spinării, tractul gastro-intestinal etc., iar organe importante cum ar fi ficatul, inima, rinichii sau plămânii sunt iremediabil afectate.

Specialiştii renumitei clinici au demostrat că o metodă modernă în lupta cu această cumplită boală poate fi aceea a înfometării celulei canceroase. De aceea medicii au prezentat alimentele care trebuie evitate, tocmai pentru a împiedica celula canceroasă să se multiplice.
Dar există un miracol anticancer, păstrat în mare secret.


O sursă de mare încredere, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, ne-a transmis o informaţie care ne-a tăiat respiraţia! Două ingrediente la îndemâna oricărui bolnav de cancer reprezintă o alternativă sănătoasă la chimioterapie.

Timp de trei ani, în America, s-a experimentat un produs natural, foarte simplu şi foarte eficient, pe un lot de 70.000 de subiecţi.

Rezultate remarcabile

O limonadă a fost administrată bolnavilor de cancer: celor care au făcut chimioterapie, dar şi unui număr semnificativ din lotul martor, care n-a început acest tratament. Rezultatele au fost uluitoare: starea de sănătate a bolnavilor din fiecare grupă s-a îmbunătăţit în mod remarcabil şi boala n-a mai recidivat. În cazul bolnavilor care se temeau că zilele lor sunt numărate, boala n-a avansat şi nu s-au observat metastaze. Tratamentul este benefic şi ca metodă de prevenţie. Preparatul poate să ucidă celulele canceroase şi este de 10.000 de ori mai eficient decât chimioterapia.

Lămâia are numeroase proprietăţi terapeutice şi studiile au dovedit că modestul fruct este un remediu împotriva cancerului, remediu verificat în diferite forme de cancer. După mai bine de 20 de probe de laborator, realizate începând din anii 1970, frotiurile au arătat că extractul de lămâie distruge celulele maligne în 12 tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de plămâni, de sân, de prostată şi de pancreas.

În comparaţie cu produsul Adryamicin, un drog chimioterapeutic, folosit în mod uzual, extrasul din lămâie cu bicarbonat acţionează de 10.000 de ori mai bine, încetinind creşterea celulelor canceroase, spun specialiştii. Şi mai uimitor este faptul că limonada aceasta distruge doar celulele maligne, dar nu le afectează pe cele sănătoase. În privinţa bicarbonatului de sodiu, acesta schimbă PH-ul corpului şi se afirmă că este de mare folos în toate formele de cancer.

Mod de preparare

Extrasul de lămâie cu bicarbonat, alternativa naturală la chimioterapie se prepară astfel:

- într-un litru de apă, se fierbe timp de un minut, coaja unei lămâi, apoi se lasă la macerat, de seara până dimineaţa.

- în dimineaţa zilei următoare, lichidul se filtrează. În acest macerat se stoarce sucul lămâii, se adaugă miere (după gust) şi o linguriţă de bicarbonat.

Bolnavii trebuie să consume zilnic un litru de limonadă preparată în acest mod. De asemenea, leacul miraculos se poate administra preventiv, fiind un tonic pentru întregul organism.

miercuri, 28 martie 2012

O COMBINATIE CURATIVAINTRODUCERE:

¬ S-a descoperit ca o combinatie de miere cu scortisoara poate vindeca majoritatea bolilor.
¬ Mierea este produsa in majoritatea tarilor lumii.
¬ Medicina alternativa Ayurvedica, precum si cea Yunani au utilizat mierea ca remediu vital timp de mai multe secole.
¬ Oamenii de stiinta de astazi accepta si ei mierea ca pe un remediu Ram Ban (foarte eficient) in tratarea multor tipuri de afectiuni.
¬ Mierea poate fi utilizata in multe tipuri de afectiuni fara a avea efecte secundare.
¬ Stiinta contemporana ne spune ca desi mierea este dulce, daca se administreaza in doze corespunzatoare, ca medicament, nu va dauna pacientilor cu diabet.
¬ O revista faimoasa, Weekly World News, care apare in Canada, a publicat in editia din 17 ianuarie 1995 o lista de afectiuni care pot fi vindecate cu ajutorul combinatiei de miere cu scortisoara, in urma studiilor efectuate de savantii occidentali.

ARTRITA

¬ Amestecati o parte de miere in doua parti apa calduta si apoi adaugati o lingurita de scortisoara pudra. Faceti o pasta si masati-o usor in partea de corp care va doare.
¬ Durerea cedeaza in interval de 15 minute, in cele mai multe cazuri.
¬ Pacientii cu artrita isi pot administra zilnic cate o cana de apa fierbinte cu doua linguri de miere si o lingurita de scortisoara pudra..
¬ Daca remediul se administreaza cu regularitate, chiar si artrita cronica poate fi vindecata.
¬ Intr-un studiu recent efectuat de Universitatea din Copenhaga, s-a constatat ca atunci cand doctorii le-au administrat pacientilor o combinatie de o lingura de miere cu o jumatate de lingurita de scortisoara pudra inainte de micul dejun, timp de o saptamana, din 200 de pacienti tratati, 73 de pacienti au scapat complet de dureri in interval de o luna. Majoritatea acestor pacienti nu puteau merge sau aveau o libertate de miscare restransa, dar dupa terapie, au inceput sa mearga cu mai putine dureri.

CADEREA PARULUI

¬ Cei care au probleme de caderea parului sau calvitie pot aplica pe par o pasta alcatuita din ulei de masline fierbinte, o lingura de miere, o lingurita de scortisoara pudra, inainte de baie, lasand-o sa actioneze aproximativ 15 minute, dupa care se spala parul.
¬ S-a demonstrat ca remediul este eficient si daca se pastreaza timp de 5 minute..

INFECTII URINARE

¬ Luati doua linguri de scortisoara pudra si o lingurita de miere intr-un pahar de apa calduta si beti. Distruge toti germenii din vezica urinara.

DURERI DE DINTI

¬ Faceti o pasta dintr-o lingurita de scortisoara pudra si cinci lingurite de miere si aplicati pe dintele care doare. Remediul se poate aplica de 3 ori pe zi (zilnic) pana cand dintele nu mai doare.

COLESTEROL

¬ Doua linguri de miere si trei lingurite de scortisoara pudra, amestecate cu 450 ml.. de ceai, daca sunt administrate unui pacient care are colesterolul mare, vor reduce nivelul colesterolului din sange cu 10% in interval de 2 ore.
¬ Ca si in cazul pacientilor cu artrita, daca remediul se administreaza de 3 ori pe zi, reduce nivelul colesterolului.
¬ Conform unei informatii publicate intr-o revista medicala, mierea in stare pura consumata zilnic impreuna cu mancarea inlatura problemele de colesterol.

RACELI

¬ Cei care sufera de raceli normale sau severe ar trebui sa ia o lingura de miere calduta cu 1/4 lingurita de scortisoara pudra timp de 3 zile.
¬ Acest remediu vindeca majoritatea cazurilor de tuse cronica, raceala si curata sinusurile.

INFERTILITATE

¬ Medicinele alternative Yunani si Ayurvedica au utilizat mierea timp de mai multe secole pentru a fortifica sperma barbatilor.
¬ Daca barbatii impotenti vor lua cu regularitate doua linguri de miere inainte de culcare, problema lor se va rezolva.
¬ In China, Japonia si Orientul Indepartat, femeile sterile, dar si cele care doresc fortificarea uterului, au luat scortisoara pudra, timp de secole.
¬ Femeile sterile pot sa ia un varf de cutit de scortisoara pudra cu o jumatate de lingurita de miere si sa isi frece gingiile cu aceasta combinatie, in mod frecvent pe toata durata zilei, astfel incat combinatia sa se amestece usor cu saliva si sa patrunda in corp.
¬ Un cuplu din Maryland (SUA) nu a putut avea copii timp de 14 ani, pierzandu-si speranta ca vor fi capabili sa procreeze vreodata. Cand au aflat despre acest remediu, atat femeia cat si barbatul au inceput sa consume miere si scortisoara in modul aratat mai sus. Femeia a ramas insarcinata dupa cateva luni si a nascut gemeni la termen.

DERANJAMENTE STOMACALE

¬ Mierea cu scortisoara pudra vindeca durerile de stomac si indeparteaza ulcerele stomacale de la radacina.
¬ BALONARE : In conformitate cu studiile efectuate in India si Japonia, s-a descoperit ca mierea, in combinatie cu scortisoara pudra, ajuta si indeparteaza balonarea si durerile de stomac.

BOLI CARDIOVASCULARE

¬ Faceti o pasta din miere si scortisoara pudra. Ungeti pe paine sau umpleti clatitele cu aceasta pasta in loc de dulceata sau gem si mancati cu regularitate la micul dejun.
¬ Reduce colesterolul din artere si salveaza pacientul de riscul unui atac de cord.
¬ Pentru cei care au suferit deja un atac de cord, urmati acest remediu zilnic, pentru a preveni aparitia unui alt atac.
¬ Consumul cu regularitate al produsului de mai sus reduce dispneea si intareste ritmul cardiac.
¬ In America si Canada , mai multe spitale si-au tratat pacientii cu succes, cand au descoperit ca arterele si venele isi pierd flexibilitatea si tind sa se astupe. Mierea si scortisoara imbunatatesc circulatia sanguina.

SISTEMUL IMUNITAR

¬ Utilizarea zilnica a scortisoarei pudra intareste sistemul imunitar si protejeaza organismul impotriva bacteriilor si atacurilor virale.
¬ Oamenii de stiinta au descoperit ca mierea contine diferite vitamine si fier in cantitati mari.
¬ Consumul regulat de miere intareste corpusculii celulari ai leucocitelor care combat bacteriile si afectiunile virale.

INDIGESTIE

¬ Scortisoara pudra presarata peste 2 linguri de miere administrate inainte de masa, inlatura aciditatea si ajuta la digestia celor mai grele mancaruri.

GRIPA

¬ Un om de stiinta din Spania a demonstrat ca mierea contine un ingredient natural care omoara germenii de gripa, salvand pacientul de la imbolnavire.

LONGEVITATE

¬ Ceaiul cu miere si scortisoara, consumat cu regularitate, incetineste efectele imbatranirii.
¬ Pentru ceai, puneti la fiert 4 linguri de miere, 1 lingura de scortisoara pudra si 3 cani de apa.
¬ Beti 1/4 de cana, de 3 pana la 4 ori pe zi. Va pastreaza pielea sanatoasa si fina si incetineste efectele imbatranirii.
¬ De asemenea, creste speranta de viata, va veti simti mult mai tanar(a) !

ACNEE

¬ Formati o pasta din trei linguri de miere si o lingurita de scortisoara pudra. Aplicati aceasta pasta peste cosuri seara inainte de culcare si spalati-o cu apa calduta, in dimineata urmatoare. Daca tratamentul se aplica timp de doua saptamani, va inlatura cosurile de la radacina.

INFECTII ALE PIELII

¬ Eczemele, herpesul si toate tipurile de infectii ale pielii se vindeca prin aplicarea unei combinatii de miere si scortisoara pudra pe partile afectate.

CURE DE SLABIRE

¬ In fiecare dimineata pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun si seara inainte de culcare, beti miere si scortisoara pudra fierte intr-o cana de apa.
¬ Daca se administreaza in mod regulat, acest remediu duce la reducerea greutatii chiar si a celor mai obeze persoane.
¬ De asemenea, administrarea cu regularitate a acestui remediu previne depunerea de grasimi in organism, chiar daca persoana respectiva consuma o dieta hipercalorica.

CANCER

¬ Studii recente efectuate in Japonia si Australia au aratat ca s-au tratat cu succes cazuri de cancer stomacal si osos.
¬ Pacientii diagnosticati cu aceste tipuri de cancer ar trebui sa ia zilnic o lingura de miere cu o lingurita de scortisoara pudra timp de o luna, de 3 ori pe zi si sa continue tratamentul prescris de oncolog. Nu strica!

OBOSEALA

¬ Studii recente au aratat ca continutul de zahar din miere este mai degraba folositor si nicidecum daunator vitalitatii organismului.
¬ Persoanele de varsta a treia care consuma miere si scortisoara, in parti egale, au mai multa vitalitate si flexibilitate.
¬ Dr. Milton, care a efectuat studii aprofundate in acest subiect, spune ca o jumatate de lingura de miere intr-un pahar cu apa, presarat cu pudra de scortisoara consumata zilnic, dimineata dupa ce ne spalam pe dinti, si din nou dupa amiaza in jurul orei 3.00 atunci cand vioiciunea organismului este in scadere, duce la imbunatatirea vitalitatii organismului, in interval de o saptamana.

HALENA

¬ Locuitorii din America de Sud:
Primul lucru dimineata, fac gargara cu o lingurita de miere si scortisoara pudra amestecate in apa fierbinte.. Astfel, respiratia lor isi pastreaza prospetimea pe durata intregii zile.

PIERDEREA AUZULUI

¬ Mierea cu scortisoara pudra, luate zilnic in cantitati egale duc la refacerea auzului.

Ceaiul de pelin – Indicatii si TratamentCeaiul de pelin era folosit in trecut pentru a elimina tenii, limbrici şi alte tipuri de paraziti. Era administrat atat oamenilor, cat şi animalelor datorita ajutorului in digestie şi proprietatilor antiinflamatoare.
Totusi, in afara de efectul sau in eliminarea parazitilor, ceaiul de pelin are o putere mare asupra simtamintelor şi este foarte bun in alungarea gandurilor negative.
Ceaiul si tinctura de pelin se recomanda in:
- probleme ale ficatului şi ale vezicii biliare;
- simptom dispeptic;
- pierderea apetitului.
TRATAMENTE CU PELIN
Poti face tratament cu pelin, deoarece acesta are proprietati:
•    anti-microbiene,
•    antihelmintice,
•    aromatice,
•    tonice,
•    febrifuge,
•    antiseptice.
Tinctura de pelin se recomanda şi in cazuri de balonare, de tulburari dese ale vezicii biliare, meteorism.
In medicina populara pelinul are uz intern in insuficienta gastrica, atonie intestinala, gastrita, dureri de stomac, tulburari hepatice, balonare, menstruatie neregulata, febra, pierderea apetitului, infectie cu paraziti. Extern, acesta poate fi aplicat pe ranile care se vindeca greu, ulcere, pete pe piele şi muşcaturi de insecte. De asemenea, exista tratament cu pelin pentru femei, mai exact, spalaturi vaginale cu pelin.
Poate ajuta corpul sa combata febra şi infectiile.
Pentru a combate gustul amar al ceaiului de pelin, se recomanda adaugarea unei mici cantitati de miere de albine.
Ceaiul de pelin se prepara adaugand o lingurita de pelin uscat la o ceasca de apa fierbinte, care se lasa timp de 10-15 minute pentru a se realiza infuzia. De asemenea, se recomanda consumul acestuia cu 10-15 minute inainte de masa.
CONTRAINDICATII
Multi spun ca acest ceai din frunze de pelin nu ar trebui sa fie consumat pentru mai mult de patru saptamani. Consumul excesiv poate duce la insomnie, ameteala şi stari de voma, precum şi tremurat, convulsii.
Daca este consumat in cantitati mari, poate dauna organismului, deci nu se recomanda aceasta. In cazul unei persoane insarcinate, nu este indicat consumul, deoarece poate produce contractii. Nici in cazul unei femei care alapteaza nu este recomandat. De asemenea, trebuie tinut cont ca poate cauza şi afectiuni ale rinichilor. Datorita toxicitatii sale relative, multi doctori nu il recomanda pentru uz intern, de aceea, chiar daca se prepara usor, nu este recomandat consumul sau.
Acest ceai de pelin poate fi folosit şi pe baza de pesticid, daca se stropeste in jur. Este interzis a se lasa la indemana copiilor sau animalelor de casa. Se recomanda spalarea mainilor daca s-a terminat folosirea acestuia.

ALTE APLICATII


Are un afect stimulant asupra creierului şi trateaza chiar şi reumatismul şi racelile. Este folosit in tratarea tractusului digestiv şi a formei de diabet care nu necesita insulina. Calmeaza excitatia nervoasa.
Este aplicat cu succes in starile de lene, rau de mare, greata.
Se poate consuma in combinatie cu vin sau bere.
Poate fi aplicat pe fata, sau poate fi baut in cazul durerilor de gat, sau aplicat in cazul hemoroizilor. Cu acest ceai pot fi vindecate artritele. Ajuta şi la vindecarea entorselor.
Ceaiul de pelin poate fi folosit cu succes in tratamentele pentru afectiunile enuntate. Pelinul este prezent pe piata in diverse forme, in special capsule de pelin.

Urzica, planta medicament


Urzica este una dintre plantele pe care le regasim in stare proaspata cu precadere primavara, dar este recoltata incepand cu luna mai pana la sfarsitul toamnei, avand multiple beneficii pentru sanatatea umana.
Originea si raspandirea urzicilor
Urzica (Urtica dioica) este o specie de planta erbacee, perena, din genul Urtica, familia Urticaceae. Este o planta care creste destul de mult, la maturitate atingand chiar si 1.50 m inaltime. Are tulpini drepte care sunt acoperite de frunze dintate pe margini. Frunzele au o particularitate anume: sunt prevazute cu niste peri urzicatori care pisca pielea atunci cand sunt atinsi.
Urzicile nu sunt plante care se cultiva, ci cresc peste tot, in special pe langa drumuri, sine de tren, santuri, stane sau paduri, oriunde pamantul este mai gras, neavand nevoie de conditii speciale de crestere, cum ar fi luminozitate sau umezeala. Raspandirea lor este globala, in zonele in care exista vegetatie, pana la altitudini de peste 2000 m, in Europa, nordul Africii, Asia si America de Nord.
Datorita largei sale raspandiri, dar si multiplelor sale intrebuintari, urzica este o planta extrem de populara inca din cele mai vechi timpuri si a ramas astfel pana in zilele noastre. Oamenii o folosesc in mod direct in scop culinar (in special primavara) sau ca tratament naturist pentru diverse afectiuni si in mod indirect in produsele cosmetice.
Datorita utilizarii sale terapeutice multi o considera si o recomanda ca pe o planta medicinala. Cum am mai spus, uzica este planta perfecta primavara datorita efectului sau detoxifiant, dar si pentru ca revigoreaza organismul intr-un sezon in care anemiile si asteniile se instaleaza destul de usor.
Urzica – un remediu naturist
Proprietatile terapeutice ale urzicii sunt cunoscute inca din antichitate cand oamenii se tratau de reumatism prin biciuirea locului afectat cu manunchiuri de urzici. Pentru noi astazi, urzica este o sursa importanta de vitamina A, B2, C si K si contine magneziu, potasiu, calciu, nitrati, acid folic si aminoacizi esentiali. Este o planta ideala pentru detoxifierea de primavara a organismului, pentru reglarea sistemului circulator, eliminarea acidului uric, curatand astfel sangele si ficatul de toxinele acumulate peste iarna.
Puternic tonic si fortifiant, urzica ajuta la regenerarea tesuturilor si la cicatrizarea ranilor, distruge viermii intestinali, are actiune diuretica, antiseptica, antimicrobiana si astringenta. Desi o planta dificil de cules datorita tepilor fine care provoaca usturime, este evident o adevarata minune pentru organismul nostru.
In general se foloseste intreaga planta, dar cele mai apreciate sunt frunzele urzicii (folosite pentru a prepara ceai de urzica, sau tincturi de urzici) deoarece au un continut bogat de minerale, vitamine si hormoni vegetali. Aceasta planta are o multime de beneficii si intrebuintari, intre care se evidentiaza vitaminizarea, remineralizarea, efectul bactericid, stimularea metabolismului, fortifierea sistemului imunitar, fluidificarea sanguina, regenerarea tesuturilor, tonificarea capilara, profilaxia cancerului si nu in ultimul rand efectul antistres.
Merita mentionate in continuare si bolile in care urzica poate fi folosita: probleme de infertilitate, afectiuni circulatorii, afectiuni renale, afectiuni hepatice, boli intestinale, indigestii (diaree, dizinterie), obezitate, rheumatism, pneumonii, bronsite, astm, diverse tumori, alopecie.

Urzica – aliment miraculos

Am putea spune ca urzica “se gaseste pe toate drumurile“. La sate, oamenii o culeg de pe marginea drumului si o folosesc in prepararea diverselor mancaruri si bauturi.
Cea mai usoara preparare a plantei este ceaiul de urzica. Acesta este consumat ca atare si este recomandat in tratarea ulcerelor, colitelor si congestiilor pulmonare in cure de 4 saptamani. De asemenea, consumul de ceai de urzica previne aparitia tumorilor maligne.
Ceaiul de urzica este o bautura folosita de oameni de secole. Deoarece ajuta la scaderea zaharului din sange, ceaiul de urzica este un bun subtiator al sangelui si ajuta foarte mult in perioadele de convalescenta. Ceaiul de urzica are si uz extern, fiind folosit in ameliorarea arsurilor si ranilor usoare, prin aplicarea locala de comprese.
Tinctura de urzica este o alta forma de prepara a aceastei plante. Multe gospodine fierb urzica impreuna cu ceapa, usturoi, verdeata, si servesc acest amestec cu putina mamaliguta. De asemenea, apa in care au fiert urzicile este pastrata si ulterior consumata ca atare cu intreaga familie pentru beneficiile enumerate mai sus.
Exista persoane care, primavara, la aparitia plantei, tin cure cu urzici pentru a-si revitaliza organismul cu minerale (crom, fier, fosfor, potasiu, zinc, cupru, sulf, mangan, siliciu), vitamine (B, A, caroten, C, K) si aminoacizi.
Observati asadar ca urzica este o planta care absoarbe din pamant importante substante nutritive vitale organismului nostru, necesare pentru mentinerea sanatatii, energizarea organismului dupa sezonul de iarna si refacerea tesuturilor. Un mare avantaj al urzicii este ca toate aceste substante nutritive sunt absorbite si assimilate cu usurinta de organismul nostru.
Urzica contine cantitati insemnate de bor si siliciu, doua minerale care ajuta, printre altele, la alinarea simptomelor date de artrita, bursita si tendinita. De asemenea, consumul de mancaruri pe baza de urzici va ajuta la imbunatatirea sistemelor digestiv, circulator, nervos, imunitar, endocrine si, nu in ultimul rand, la imbunatatirea cailor urinare.
Un alt mod simplu de prepararea urzicilor este sotarea acestora in unt cu putin usturoi. Acest mod de pregatire a urzicilor este foarte benefic pentru sistemul digestive pentru ca pastreaza o buna parte a substantelor nutritive care se pierd, dealtfel, prin fierbere excesiva. Dincolo de sistemul digestiv, si vezica biliara si splina au de castigat.
Bucataresele mai indraznete pot incerca lasagna cu urzici, care vor fi folosite ca umplutura, impreuna cu lintea, inlocuind carnea. Sau, de ce nu, omleta cu urzici si ceapa. Pur si simplu adaugati urzicile bine fierte in prealabil in ouale batute pentru omleta si veti obtine un mic dejun delicious, sanatos si original.
Va mai recomandam si orezul cu urzici la prepararea caruia veti folosi doua maini de urzici, patru cani de supa de pui (preferabil pui de curte), doua linguri de ulei de masline extravirgin, o ceapa tocata, o cana de orez, trei sferturi de cana de vin alb sec, sare si piper negru, trei sferturi de ceasca de parmezan ras si o lingura de unt.
Incalziti supa de pui si intr-o tigaie mare incalziti si uleiul de masline la foc mediu. Caliti ceapa timp de cinci minute pana la inmuiere. Adaugati orezul si urzicile si amestecati bine. Adaugati vinul si amestecati continuu timp de 3-4 minute, pana cand vinul se reduce la jumatate. Adaugati cate un polonic de supa calda, amestecand.
Pe masura ce lichidul este absorbit, adaugati inca un polonic si tot asa pana cand va ramane un singur polonic. Condimentati cu sarea si piperul. Adaugati ultimul polonic de supa, untul si parmezanul ras, acoperiti vasul si lasati-l acoperit pe foc timp de inca cinci minute.
Cu putina imaginatie lista retetelor pe baza de urzica se poate prelungi. Puteti pregati chiftelute, piure, ciorbe, salate, sosuri, ciulama. Desi vi se pare ceva nou, urzica este o planta care permite prepararea in diverse feluri.
Alte produse pe baza de urzica
Desi este o planta de sezon, cu proprietati maxime pentru sanatate mai ales primavara si vara, urzica poate fi gasita si in timpul anului in farmacii si magazine naturiste sub forma de capsule de urzica, tinctura de urzica, decoct de urzica, ceaiuri sau extract de radacina de urzica. Aceasta forma din urma este utila barbatilor pentru tratatea afectiunii de hipertrofie benigna a prostatei.
Doza optima este de 450 miligrame de doua ori pe zi sau o lingurita de extract lichid de trei ori pe zi, dar cea mai buna recomandare o paote face medicul naturist sau specialist.

Pe langa toate beneficiile urzicii pentru sanatatea, aceasta planta este folosita si in cosmetica si produse de infrumusetare. Un produs pe baza de urzica folosit inca din cele mai vechi timpuri este samponul de urzica pentru redarea stralucirii si sanatatii parului.
Clatirea parului cu infuzie de urzica timp de cel putin doua saptamani va va reda cu siguranta stralucirea parului, reconferindu-i un aspect natural si sanatos.
Si pielea are de castigat de pe urma produselor cosmetice pe baza de urzica deoarece aceasta are capacitatea de a distruge bacteriile si de a stimula activitatea celulara, curatand si catifeland pielea. Datorita acestor proprietati, urzica este folosita si in tratarea unor boli de piele precum eczemele si psoriazisul.

 – Urzicile, tratament pentru infertilitate
Infertilitatea este una dintre afectiunile care pot fi tratate in mod natural cu urzica, in special la femei. Asadar daca doriti sa concepeti un copil mai repede, puteti incepe o terapie naturista cu urzica cu aproximativ trei luni inainte de momentul ales pentru conceptie. Urzica are proprietati spectaculoase, imbunatatind activitatea aparatului reproducator feminin pe tot parcursul unui ciclu menstrual si aceasta pentru ca este o planta bogata in clorofila si minerale care stimuleaza sistemul hormonal si pregateste corpul pentru sarcina.
Cum actioneaza aceasta planta mai exact asupra aparatului reproducator feminin? Urzicile au un rol important in ameliorarea sindromului premenstrual, regleaza ciclurile menstruale (in special in cazurile de sangerare abundenta), elimina excesul de estrogen, imbunatatesste fluxul sanguin al zonei pelviene si tonifica uterul. Intr-un cuvant pregateste tot organismul pentru perioada sarcinii.
Pentru tratarea infertilitatii veti folosi semintele din care veti face o infuzie din 2 lingurite in 250 ml de apa. Consumati 3 cani pe zi. Si atotutilele frunze de urzica pot fi folosite pentru sporirea fertilitatii. Si din acestea se prepara un ceai, iar specialistii sustin ca si o cana pe zi este suficienta pentru a obtine beneficiile vizate.
Tot pentru femei, urzica este o planta minune pentru acelea dintre doamne aflate la menopauza, ameliorand simptomele care apar in aceasta perioada.
Consumul de infuzii de seminte si frunze de urzica nu trebuie limitat la femei. Oferiti-le si partenerilor pentru ca si acestia vor beneficia de pe urma lor, detoxifiindu-si organismul. In popor urzica este cunoscuta pentru abilitatea sa de a ameliora simptomele date de afectiuni ale prostatei. Mai precis, sunt ameliorate simptomele hipertrofiei benigne de prostata, o afectiune in care prostata devine extinsa si declanseaza probleme de urinare.
Altfel, barbatii se pot bucura si ei de beneficiile aduse de aceasta planta deoare ii ajuta sa urineze mai bine noaptea, eliminand astfel chinul drumurilor dese la toaleta in timpul noptii. De asemenea, urzica nu permite organismului sa transforme testosteronul (“hormonul masculin”) in alfa-5-reductaza, o enzima care provoaca o prostata marita la barbatii de varsta mijlocie.
Cateva contraindicatii
In ciuda multitudinii de beneficii ale urzicii, exista si unele restrictii cu privire la aceasta planta. Un consum exagerat de mancaruri sau bauturi preparate din urzica ar putea duce la un dezechilibru electrolitic din cauza efectului diuretic pe care il au acestea.
De asemenea, daca sunteti lauza, medicul va va interzice consumul de urzica deoarece proprietatile acesteia pot trece in lapte, ceea ce ar putea dauna bebelusului prin accentuarea colicilor. Femeile gravide ar trebui sa evite si ele consumul de mancaruri si bauturi din urzica, mai ales in ultimele luni de sarcina deoarece se spune ca aceasta planta genereaza contractii ale uterului.
Urzicile aflate la maturitate vor fi evitate ca materie prima pentru preparate fitoterapeutice, deoarece toxinele care rezista chiar la fierbere pot produce iritatii la nivelul tegumentelor, al mucoasei gastrice si al mucoasei cailor urinare.
Preparatele din urzica nu se administreaza la copiii sub doi ani, la femei in timpul sarcinii sau alaptarii. La copiii mai mari si la varstnicii peste 65 de ani, se va incepe cu preparate mai putin concentrate.
In general daca urmati un tratament cu urzica, se recomanda introducerea de potasiu in alimentatia zilnica.
Asadar urzica nu este o planta de evitat, ba dimpotriva, ea face bine la aproape orice, putand fi utilizata in varii moduri. Beneficiile sale sunt atat de variate incat o puteti folosi in stare naturala, spunandu-se in popor ca ajuta la reumatism, sub forma de mancare sau sub forma de infuzii, tincturi sau produse cosmetice.

Ceaiul de plante– Stiai ca…?

A doua bautura consumata la nivel mondial ca si cantitate, dupa apa, ceaiul este o bautura folosita atat cu rolul de a hidrata, cat si ca pretext pentru socializare sau leac. Traditia spune ca ceaiul a fost descoperit de un imparat chinez, Shen Nung, in urma cu aproximativ cinci mii de ani.

Catre secolul al XVII-lea, marinarii unei companii au introdus ceaiul in Anglia sub forma unor cadouri pentru prieteni si rude. In scurt timp Londra a ajuns impanzita de cafenele care vindeau ceai, ceea ce a determinat scaderea vanzarilor la bauturile alcoolice. Ducesa Anna de Bedford a consacrat traditia ceaiului de la ora cinci (o traditie britanica existenta si azi) pentru a preveni durerile de stomac pe care le provoca distanta mare dintre masa pranzului si cina.

Introducerea ceaiului in India i-a atribuit si puteri vindecatoare, dar si unele superstitii care au ramas si s-au transmis. Astfel, se spune ca daca imprastii frunze de ceai pe prag spiritele rele si saracia sunt tinute in afara casei. Pungutele de ceai au aparut si ele ca urmare a unei neatentii din partea unui comerciant englez care a trimis pungute de matase cu ceai drept mostre. Obiceiul ceaiului cu lamaie a fost preluat de englezi de la rusi tot prin intermediul casei regale, respectiv prin fiica reginei Victoria.

Stimulentii continuti de ceai pot creste starea de alerta, ritmul cardiac si dilata caile aeriene intrapulmonare. O ceasca de ceai contine aproximativ patruzeci de mg de cofeina, adica aproximativ doua treimi din cofeina continuta de o ceasca de cafea instant. Taninurile continute de ceai, desi ii dau acestuia constistenta pot duce la inhibarea absorbtiei de fier. In plus, poate duce si la patarea dintilor mai ales daca se fac lucrari dentare.

Continutul bogat de quercetina, un puternic antioxidant care il transforma intr-un lupatator natural impotriva cancerului si a bolilor cardiace. Cercetarile au demonstrat ca in zonele in care consumul de ceai este mai ridicat, durata vietii este mai mare si cancerul este mai putin frecvent decat in alte zone.

In constitutia ceaiului mai intra, pe langa elementele amintite mai sus, mangan, arome, fluor. Nu este recomandat ceaiul negru persoanelor care sufera de ulcere. Acesta are acelasi efect ca si cafeaua, stimuland secretia gastrica si cauzand iritatii. De asemenea, nu este recomandat persoanelor prea sensibile, deoarece poate duce la declansarea migrenelor.

Ceaiurile de plante, folosite mai ales sub forma de infuzii, sunt foarte populare, mai ales in tara noastra. Acestea au si rol de leac daca sunt folosite cu regularitate.

Astfel, ceaiul de musetel este utilizat pentru a usura indigestia, dar si pe post de calmant al starilor de anxietate si nevrozitate. Bun calmant si in cazul zonelor inflamate, dar poate fi folosit si inainte de culcare pentru linistire.

Ceaiul din florile de soc sunt bune in cazul racelilor, gripei, sinuzitei fiind un bun antiinflamator. In plus sunt foarte utile si pentru rezolvarea problemelor respiratorii.

Roinita duce la scaderea tensiunii, dar nu are ca efect secundar somnolenta. Ceaiul de roinita linisteste sistemul nervos, ajuta la digestie, este eficient in afectiuni febrile.

Ceaiul de urzica este un foarte bun tonic, usureaza reactiile alergice si are un continut crescut de fier.

Ceaiul din frunze de papadie ajuta la eliminarea excesului de apa din organism, fiind si un foarte bun diuretic.


Cimbrul este bun pentru infectii, usureaza digestia dar este recomandat si in stari anxioase si de nevrozitate.

Rozmarinul este un foarte bun stimulent, dand o energie crescuta mai ales in acele momente ale zilei cand acesta scade simtitor. Este bun si in inlaturarea durerilor de cap si a indigestiei. Ajuta si la imbunatatirea memoriei.

Macesele sunt o bomba de vitamina C, fiind recomandate in inlaturarea gripei si a racelilor.

Pentru a pastra cat mai mult timp apa la temperatura de fierbere, este bine sa preincalzim ceainicul. Petele de pe acesta se vor inlatura prin adaugarea unei linguri de bicarbonat intr-un lighean cu apa fierbinte, in care se va lasa o ora.

Exista infuzii care contin substante daunatoare, prin urmare, femeilor insarcinate si copiilor nu le este recomandat sa consume astfel de preparate.

Arhivă blog

c3

Etichete

10 motive pentru care e bine să bei cafea (1) 100 de alimente miraculoase pentru organism (1) 20 de plante vindecatoare pe care le puteti cultiva acasa (1) 7 moduri ca sa dai jos burta fara sa mergi la sala (1) 8 remedii naturale pentru a invinge alergiile de primavara (1) 90 de alimente miraculoase pentru organism (2) Adevarul despre plastic (2) ADRESE UTILE (1) AFECTIUNI GASTRICE (1) AFTE BUCALE (1) ALERGIILE (1) ALOE VERA (4) ALTARUL ORTODOX (1) ANEMIE (2) ANTIBIOTICE (1) APA CA TRATAMENT (3) Apa cu Miere si Lamaie in Fiecare Dimineata (1) Apa din sticla de plastic (1) APA IN CORP (4) APA OXIGENATA (1) ARGILA (1) ARGINT (2) ARMURARIUL (2) articulatii (1) Artrită (1) Aspectul limbii (1) ASPIRINA (3) ASTMUL BRONSIC (2) ATACURILE ENERGETICE (1) ATENTIE..PERICULOS (7) AU NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU (1) Bautura care Ucide Cancerul (1) BICARBONATUL DE SODIU (4) Bicarbonatului de sodiu (1) BITERUL SUEDEZ (1) BOLI INFLUENŢATE DE VREME (1) Bolile de tiroidă și de ficat se văd pe piele (1) BOLILE OASELOR (1) BRUSTURELE (1) BUSUIOCUL (1) CADOUL AMERICII PENTRU LUME (1) CAFEAUA SI FICATUL (1) CANCERUL (4) CAPSUNELE (1) CARTI (1) CARTI DE MEDICINA ALTERNATIVA (1) CARTI PE INTERNET (1) CARTOFUL (2) CAUZELE BOLILOR (8) Ce se întâmplă când bei apă pe stomacul gol? (1) CEAIURI (8) CHIMENUL NEGRU (1) CIROZA (4) COCA-COLA....BAUTURA RACORITOARE SAU LICHID DETERGENT...!!!? (1) COJI de CEAPA (1) CONFERINTE ...CARTI SI FILME DESPRE SANATATE (1) CONOPIDA (1) CONTRAINDICATII (1) CORPUL OMENESC (1) Cum iti dai seama daca suferi de o boala (1) Cum pot fi folosite altfel alimentele din cămară (1) Cum sa eliminati fara durere (1) CUM SA SCAPI DE MOLII (1) CUM SE FOLOSESC PLANTELE MEDICINALE (3) CUPTORUL CU MICROUNDE (1) CURA DE DEZINTOXICARE (1) CURIOZITATI ALIMENTARE (2) CURIOZITATI ALE CORPULUI (2) CURIOZITATI despre CREIER pe care trebuie sa le stii! (1) DEODORANTE (1) DEPARAZITAREA CORPULUI UMAN (2) DEPRESIA (1) DEPRESIE (2) DESHIDRATAREA (1) DESPRE ACNEE (1) DESPRE ALCOOL (3) DESPRE ANALIZE SI TESTE MEDICALE (3) DESPRE ARSURI (2) DESPRE BACTERII (3) DESPRE BANANE (7) DESPRE BATATURI (1) DESPRE CADEREA PARULUI (1) DESPRE CAFEA (4) DESPRE CANCER (25) DESPRE CANDIDA (3) DESPRE CARBOHIDRANTI (1) DESPRE CATINA (5) DESPRE CÂTEVA PLANTE AMINTITE ÎN SFÂNTA SCRIPTURĂ (1) DESPRE CEAPA (7) DESPRE CEARCANE (1) DESPRE COLESTEROL (11) DESPRE COLON (1) DESPRE CONDIMENTE (1) DESPRE DANTURA (1) DESPRE DIETE (21) DESPRE E-URI (2) DESPRE FICAT (2) DESPRE FRUCTE SI BENEFICIILE LOR (11) DESPRE GALBENELE (2) DESPRE GLANDA TIROIDA (2) DESPRE GREATA (1) DESPRE HERPES (5) DESPRE INIMA (6) DESPRE IUBIRE SI VINDECARE (1) DESPRE LEUSTEAN (2) DESPRE MAINI (2) DESPRE MARUL LUPULUI (1) Despre mucegai (1) DESPRE NUCI (6) DESPRE OBOSEALA (1) DESPRE OTET (3) DESPRE PLANTE (15) DESPRE POST (4) DESPRE ROSII (1) DESPRE SANZAIENE (2) DESPRE SARE (2) DESPRE SILICIUL ORGANIC. (1) DESPRE STRUGURI (2) DESPRE TELINA (1) DESPRE TRANSPIRATIE (1) DESPRE TUSE (7) DESPRE UNGHII (1) Despre vaccinuri (1) DESPRE VARICE (1) DESPRE VITAMINE (13) DETOXIFIERE (4) DIAREE (1) DIVERSE (2) DOVLEAC (1) DROGUL DIN ALIMENTE (2) DROJDIA DE BERE (4) DULCEATA (1) DURERE DE CAP (3) DUREREA IN GAT (1) DURERI DE DINTI (4) DURERI DE INCHEIETURI (1) Dureri de spate (1) EFECTELE BENEFICE ALE LEGUMELOR (5) ELECTRONICE (1) EUGEN GIURGIU (1) FICAT (39) FIECARE POFTA...ARE O CAUZA (1) FIERUL IN ORGANISM (2) FISURA ANALA (1) FLORI DE SOC (1) FOLIA DE ALUMINIU (1) FRUMUSETE (1) FUMATUL (3) GALBENELE (2) GHIMBIRUL (1) GIMNASTICA (1) GLICEMIE (1) GLUME SI ZAMBETE (2) Goji – efecte benefice şi contraindicaţii (1) Grapefruitul (1) GRAUL (1) GRIPA (10) GUMA DE MESTECAT (1) GUTUIILE (3) GUTURAIUL (1) Helicobacter pylori (1) HEMOROIZI (2) HEPATITA C (2) Hofigal... (1) IERBURI DE LEAC (1) IMPORTANT DE TINUT MINTE (1) IMUNITATE (4) Inchide pungile ermetic (1) Infectia cu Chlamydia trachomatis (1) INFECTII URINARE (4) INSECTE PERICULOASE..CAPUSELE (7) INVĂTĂTURI ORTODOXE (1) LAMAIILE (12) LĂMAIA (1) LEACURI MAGICE PENTRU BOLI (1) LEACURI PENTRU IARNA (1) LEACURI RUSESTI (1) LECŢIA DOCTORULUI YOLLOK (1) LEUCEMIE (1) LEURDA (3) LEUSTEANUL (1) Lista substantelor toxice folosite in industria cosmetica (1) MACERAT DIN COAJE DE OU (1) MACUL ROSU (1) MAGNEZIU (3) MARGARINA SAU UNT (1) MASTI PENTRU TEN (1) Mâinile îţi pot arăta semnele unei boli. (1) MEDICAMENTE SAU OTRAVA (19) MEDICINA CHINEZEASCA (1) Meiul (1) MENTA (2) MICROBI SI VIRUSI (1) MIEREA DE ALBINE SI SCORTISOARA (10) MIRODENII (4) MIROSURI URATE (1) MORCOVUL (1) NEMURIRE (1) NOUTATI MEDICALE (6) Noutăţi de la JOHN HOPKINS-- BINE DE RETINUT (1) O simplă înțepătură poate salva viața unui om (1) OBICEIURI SI TRADITII (1) ORARUL ORGANELOR NOASTRE (1) ORICE BOALA PORNESTE DIN MINTE (1) OSTEOPOROZA (1) PADUCELUL (1) PAPADIA (4) PARACETAMOLUL (1) Parintele Arsenie Boca - marturii si tratamente naturale (1) PASTE (1) PATRUNJELUL SI ALTE LEGUME (2) Păpădia (1) Pătrunjelui (1) PELINUL (1) PENTRU SANATATE (7) PESTICIDE (1) PIETRE LA FIERE. (3) PIETRE LA RINICHI (7) pietrele din fiere sau ficat (1) PILDE (1) PLANTE BIBLICE (11) Plante care ţin locul antibioticelor (1) PLANTE OTRAVITOARE (3) PNEUMONIA (1) PROBLEME DIGESTIVE (1) Probleme respiratorii (1) PURIFICAREA LIMFEI (2) REFLEXOLOGIE (2) REGIM ALIMENTAR (2) reteta Valeriu Popa (1) RETETE CULINARE (1) RETETE FOLOSITOARE (24) RETETELELE LUI VALERIU POPA (1) REUMATISM (2) ROSTOPASCA (1) SALVIA (1) SARE AMARA (1) SCLERODERMIA (1) SEL.ENIUL (1) SENTIMENTELE BUNE (1) SFATURI (17) SFATURI UTILE (3) SFATURI PENTRU CASA TA (22) SFATURI PENTRU FEMEI (5) SFATURI PENTRU GOSPODARIA TA (3) SFATURI PENTRU SANATATE (37) SFATURI VALERIU POPA (1) SFATURILE BIOTERAPEUTULUI DJUNA (1) SFECLA ROSIE (5) SISTEMUL IM UNITAR (1) SOARE SI PLAJE (1) SPONDILOZA (1) SPREIURI (1) STEATOZA (4) STEVIA (1) SUCUL DE SFECLA ROSIE MORCOV SI MAR (1) SUCURI (1) SUNATOARE (2) TELEFONUL MOBIL (3) TERAPIA CU SEMINTE (1) TERAPIA CU URINA (2) TERAPII ALTERNATIVE. (1) TOTUL DESPRE COCA- COLA (1) TOTUL DESPRE OUA (4) TOTUL DESPRE VERDETURI (3) TRATAMENT NATURAL al tuturor bolilor (1) TRATAMENT OUA DE PREPELITA (1) TRATAMENT PENTRU LUPUS (1) TRUCURI (2) TULBURARI DE VEDERE (4) ULEI DE MASLINE (5) ULEI DE OREGANO (1) ULEI DE RICIN (2) Un ucigas nevazut: gandurile negre (1) URZICILE (3) USTUROIUL (14) UTILE PENTRU TINE (3) VARZA ALBA (3) VARZA ALBA SI ROSIE (1) VIBRATIA VINDECARII (1) VITILIGO (1) ZERUL (1)

CITATELE ZILEI

Lista mea de bloguri

Postări populare