Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Ceaiul de sunatoare – Indicatii si beneficii


ceai de sunatoarePlanta numita sunatoarea este unul dintre cele mai vechi remedii cunoscute pe baza de plante. A fost folosita timp de peste 2000 de ani pentru probleme emotionale si nervoase. Se gaseste peste tot in Europa, Asia Centrala si Africa de Nord. Substanta sa activa este hipercina.
Planta sunatoare are un efect:
- antiviral,
- antiinflamator,
- antidepresor.
Ceaiul de sunatoare este consumat pentru ameliorarea bunei dispozitii si pentru odihna. In plus, purifica pielea si are o influenta pozitiva asupra stomacului. Ceaiul sau tinctura de sunatoare actioneaza foarte lent, dar cand este utilizat in mod constant, are un efect durabil. Este folosit pentru uz intern in tratarea gastritelor, a ulcerelor gastrice, luand cate o lingura pe stomacul gol dimineata si seara. De asemenea, extractul de sunatoare este folosit in tratarea hemoroizilor prin spalari, aplicandu-l toata noaptea in cazul inflamatiilor de colon. inainte de administrare trebuie incalzit usor.
Mod de administrare pentru infuzia de sunatoare: se toarna o ceasca de apa fierbinte peste 1-2 lingurite de sunatoare si se lasa sa se faca infuzia timp de 10-15 minute. Se bea de 3 ori pe zi. Dozajul sugerat nu trebuie depasit.
Consumul ceaiului de sunatoare poate diminua asimilarea anumitor medicamente in organism. Interactiuni identificate sau suspectate:
- imunosupresoare,
- anticoagulante de tip cumarinic,
- antiepileptice, fenobarbital si fenitoina,
- anti-astmatici: teofilina,
- glicozide cardiace in caz de tulburari de ritm cardiac si insuficienta cardiaca: digoxina,
- inhibitor de HiV.
Tinctura de sunatoarea poate, de asemenea, sa inhibe efectul unor antidepresive de tip SSRi. Deci, a nu se folosi simultan cu acestea. De asemenea, nu este recomandata folosirea impreuna cu contraceptivele orale. Ceaiul de sunatoare se administreaza cu succes in cazul problemelor vezicii biliare (de exemplu, daca exista calculi la vezica biliara). Are si proprietati cicatrizante si se recomanda consumul si in cazurile in care o persoana s-a expus la soare prea mult timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare