Faceți căutări pe acest blog

marți, 16 noiembrie 2010

STRUGURII



Pentru a depăşi anotimpul rece fără dificultăţi, trebuie să mănânci zilnic struguri, deoarece aceştia îţi vor întări imunitatea şi vei fi protejată de guturai sau gripă. Strugurii, denumiţi şi vedetele toamnei, au un conţinut bogat de vitamine, A, B1, B2, C, PP şi K, dar şi de minerale şi nutrienţi importanţi, precum magneziu, potasiu, fosfor, fier, calciu, germaniu sau seleniu. Să luăm în calcul şi efectele benefice ale mustului, considerat harul tinereţii veşnice. Un pahar cu must din struguri albi, băut dimineaţa, la prânz şi seara, timp de două săptămâni face mai mult decât cele mai scumpe creme pentru ten.

Împotriva hipertensiunii

Pentru persoanele care suferă de hipertensiune în stadiu incipient, cura cu struguri este un remediu excelent, însă nu este recomandată celor care au hipertensiune în stadiu avansat, cărora medicul le-a contraindicat aportul de lichide în organism.

Împotriva tulburărilor hormonale la femei

Strugurii au efecte benefice asupra glandelor suprarenale ale femeilor care secretă hormonii frumuseţii. Astfel, cura cu struguri este recomandată împotriva îmbătrânirii premature a pielii, în cazurile de acnee şi eczeme, dar şi împotriva uzurii fizice pe fond de stres.

Împotriva hemoroizilor

Strugurii stimulează digestia, sunt un remediu excelent împotriva constipaţiei cronice, fiind în acelaşi timp şi un tonic venos. Cojile de struguri ajută la eliminarea din colon a materiilor reziduale. Dacă ai probleme cu digestia, se recomandă strugurii nu foarte dulci, care trebuie consumaţi cu minimum 30 de minute înainte de masă.



Împotriva afecţiunilor hepatice

Persoanele care suferă de sechele posthepatice trebuie să ţină o cură cu struguri cel puţin o dată pe an, după care trebuie să evite consumul alimentelor grele, grăsimi sau prăjeli. În cazurile de afecţiuni biliare, cura cu struguri este recomandată mai ales în tratamentul dispepsiei, al colecistitei, dar şi pentru prevenirea şi tratamentul litiazei biliare în stadiul incipient.


Împotriva anemiei

În aceste cazuri sunt recomandaţi strugurii roşii sau negri care conţin importante cantităţi de substanţe antianemice, iar vitaminele din grupa B ajută la fixarea fierului în organism. Strugurii sunt indicaţi şi persoanelor aflate în perioada de convalescenţă, mai ales după boli infecţioase, fiind un aliment care se digeră foarte uşor şi remediază ceea ce au distrus medicamentele de sinteză în timpul tratamentului.

Împotriva apariţiei cancerului

Conform studiilor efectuate, strugurii reduc riscul apariţiei cancerului. Anumite substanţe existente în compoziţia strugurilor împiedică formarea tumorilor maligne, iar magneziul are un rol important în prevenirea cancerului. Specialiştii au demonstrat că strugurii nu reduc numai riscul de apariţie a cancerului pulmonar, ci contribuie şi la stagnarea tumorilor de acest fel şi la prevenirea metastazelor. În cazul cancerului de piele, compresele cu must aplicate la nivelul tumorilor sunt deosebit de benefice. Totodată, conţinutul mare de flavonoide din compoziţia strugurilor previne apariţia cancerului de sân.

Pentru sănătatea inimii

Strugurii sunt recomandaţi şi persoanelor care suferă de anumite afecţiuni cardiace. Resveratrolul, un compus al strugurilor, previne producţia de colagen în celulele cordului. Producţia de colagen în celulele inimii cauzează întărirea muşchilor, făcând astfel dificilă pomparea suficientă de sânge. Strugurii sunt indicaţi şi persoanelor care suferă de tulburări ale ritmului cardiac.

Împotriva migrenelor

Un remediu excelent împotriva migrenelor este sucul proaspăt de struguri. Un pahar de suc băut dimineaţa, nediluat, te ajută să scapi de această afecţiune.

Împotriva intoxicaţiilor

Strugurii sunt recomandaţi în orice formă de intoxicaţie, inclusiv în cele cu substanţe chimice, deoarece au capacitatea de a elimina rapid toxinele din organism.

Te ajută să slăbeşti

Dacă doreşti să scapi de kilogramele în plus, nutriţioniştii îţi recomandă tot strugurii. Cura de slăbire cu struguri poate fi urmată una sau două săptămâni.

Atenţie!

Strugurii sunt contraindicaţi persoanelor care suferă de diabet, probleme renale grave, retenţie de apă în ţesuturi, hipertensiune în stadiu avansat, diaree cronică sau colită de fermentaţie.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare