Multa lume este ingrijorata de aspectul fizic si, in loc sa consume mancare sanatoasa, bogata in fibre, vitamine sau antioxidanti, aleg sa manance cat mai putin, reusind astfel sa se infometeze. Un corp frumos si sanatos este un corp bine hranit.
Iata cele mai sanatoase alimente care au putine calorii:
1. Kiwi si nuci
Kiwi este un fruct incarcat cu antioxidanti precum vitaminele E si C (are mai multe vitamine decat o portocala). In plus, un kiwi contine mai mult potasiu decat o banana, iar semintele negre din interior sunt bogate in omega-6 si omega-3.
Nucile sunt o sursa bogata de fibre, magneziu, abunda in omega-3 si proteine.
2. Branza de vaci si unt de arahide
Masoara un sfert de cana de branza de vaci sfaramata fara sare si pune-o intr-un bol. Peste aceasta adauga unt de arahide: o lingura de unt de arahide sau de migdale iti ofera mai multe proteine, omega-3, vitamina E si magneziu.
Aceasta gustare te va ajuta sa rezisti pana la urmatoarea masa fara a ti se face foame.
3. Iaurt si migdale
Opteaza pentru un iaurt fara grasimi si bogat in calciu, vitaminele A si B12, si potasiu. Adauga si o mana de migdale. Acestea contin vitaminele A si B, vitamina E, magneziu, fier, zinc si potasiu.
4. Avocado si curcan
Fructele de avocado sunt bogate in grasimi bune monosaturate, acid folic, vitamina E si glutation (toate bune pentru inima ta).
Taie un sfert dintr-un avocado (pe lungime) in mai multe bucati. Apoi taie cateva felii subtiri dintr-un piept de curcan afumat sau pastrama de curcan. Adauga pe fiecare felie de carne bucatele de avocado si apoi impatureste. Curcanul este bogat in proteine, fier, zinc, vitamina B12 si potasiu.
5. Ou si lipie
Fierbe un ou si paseaza-l, adaugand in compozitie maioneza cu un continut scazut de grasimi si un varf de cutit de sare. Galbenusurile de ou nu trebuie evitate: acestea sunt bogate in nutrienti si vitamine.
Intinde salata de ou pe o lipie mica si adauga putina salata verde. Vei avea astfel o gustare bogata in fibre, proteine, vitaminele A si B12.
Iata cele mai sanatoase alimente care au putine calorii:
1. Kiwi si nuci
Kiwi este un fruct incarcat cu antioxidanti precum vitaminele E si C (are mai multe vitamine decat o portocala). In plus, un kiwi contine mai mult potasiu decat o banana, iar semintele negre din interior sunt bogate in omega-6 si omega-3.
Nucile sunt o sursa bogata de fibre, magneziu, abunda in omega-3 si proteine.
2. Branza de vaci si unt de arahide
Masoara un sfert de cana de branza de vaci sfaramata fara sare si pune-o intr-un bol. Peste aceasta adauga unt de arahide: o lingura de unt de arahide sau de migdale iti ofera mai multe proteine, omega-3, vitamina E si magneziu.
Aceasta gustare te va ajuta sa rezisti pana la urmatoarea masa fara a ti se face foame.
3. Iaurt si migdale
Opteaza pentru un iaurt fara grasimi si bogat in calciu, vitaminele A si B12, si potasiu. Adauga si o mana de migdale. Acestea contin vitaminele A si B, vitamina E, magneziu, fier, zinc si potasiu.
4. Avocado si curcan
Fructele de avocado sunt bogate in grasimi bune monosaturate, acid folic, vitamina E si glutation (toate bune pentru inima ta).
Taie un sfert dintr-un avocado (pe lungime) in mai multe bucati. Apoi taie cateva felii subtiri dintr-un piept de curcan afumat sau pastrama de curcan. Adauga pe fiecare felie de carne bucatele de avocado si apoi impatureste. Curcanul este bogat in proteine, fier, zinc, vitamina B12 si potasiu.
5. Ou si lipie
Fierbe un ou si paseaza-l, adaugand in compozitie maioneza cu un continut scazut de grasimi si un varf de cutit de sare. Galbenusurile de ou nu trebuie evitate: acestea sunt bogate in nutrienti si vitamine.
Intinde salata de ou pe o lipie mica si adauga putina salata verde. Vei avea astfel o gustare bogata in fibre, proteine, vitaminele A si B12.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu