Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 3 noiembrie 2010

Cura cu drojdie de bere

Drojdie de bere
Cunoscută din vechime, mai ales în panificaţie, drojdia de bere este şi un deosebit remediu pentru multe afecţiuni. Vă oferim, în continuare, mai multe informaţii despre acest neaşteptat leac natural.
Drojdiile sînt, în realitate, colonii microscopice de ciuperci. Se cunosc cam 1500 de specii de drojdie, care se reproduc asexuat sau prin înmugurire, în unele cazuri chiar prin diviziune. Se formează astfel un lanţ, în care o celulă măsoară în mod obişnuit între 3 şi 7 microni. Specia de drojdie numită Saccharomyces cerevisiae, cunoscută sub denumirea de drojdie de bere, este folosită în panificaţie şi în fermentarea băuturilor alcoolice de mii de ani.
În fotografia de mai jos, realizată cu ajutorul microscopului electronic, aveţi imaginea unei colonii de drojdie de bere, mărită de 2500 de ori la dimensiunea de 6x7 cm.
Drojdia de bere la microscop
Drojdia de bere conţine proteine (majoritatea aminoacizilor esenţiali), toate vitaminele din complexul B, vitamina D, H, E (biotina), enzime, săruri minerale cu conţinut mare de potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor (12%), lipide (5-10%), glucide şi anumite oligoelemente indispensabile vieţii (seleniu, crom). Conform ultimelor cercetări, drojdia de bere are în alcătuire 16 aminoacizi, 14 minerale şi 17 vitamine. Detaliem câteva dintre acţiunile terapeutice ale vitaminelor din complexul B:
ImageB1-eficientă în combaterea tulburărilor digestive, a celor cardiace, în tratarea depresiilor, a nevralgiilor şi a oboselii.
ImageB2-utilă în combaterea eczemelor, a îmbătrânirii pielii
ImageB3-implicată în procese ce ţin de echilibrarea sistemului nervos
ImageB5-stimulent natural al glandelor corticosuprarenale, remediu anti-stres, măreste rezistenţa la infecţii
ImageB7-neutralizează colesterolul, fiind deci indicată în obezitate; previne căderea părului
ImageB8-utilă pentru reglarea metabolismului proteinelor şi grăsimilor
ImageB9-are efect antianemic, ajută la menţinerea echilibrului hormonal
ImageB12-acţionează asupra sistemului nervos, mărind puterea de concentrare,ameliorând cefaleele; contribuie la menţinerea echilibrului hormonal
ImageB15-ameliorează oxigenarea tisulară, este un remediu minune împotriva îmbătrânirii, ajută la dezintoxicarea ficatului
Efectele terapeutice ale acestor ciuperci inferioare pe scara evoluţiei, dar superioare prin vindecările pe care le mijlocesc, sînt: antianemic, vitaminizant, antitoxic, remineralizant, protector al sistemului nervos, anticolesterolemiant, stimulator al glandelor endocrine etc.
Cura internă este indicată în cazul anemiei, avitaminozei, rahitismului, demineralizării, tulburărilor de creştere, intoxicaţiilor, tulburărilor sistemului nervos, afecţiunilor hepato-biliare, afecţiunilor cardio-vasculare, bolilor digestive, diabetului zaharat, obezităţii, hiperglicemiei, hipercolesterolemiei etc.
Cura externă este recomandată pentru afecţiuni ale mucoaselor (stomatite, afte bucale, ulceraţii genitale, anale etc.) şi pentru boli de piele (seboree, acnee, alopecie, psoriazis etc.).
Image
Mod de administrare. În cazul tratamentului intern, avem trei modalităţi mari de folosire, în funcţie de forma în care se prezintă drojdia: proaspătă, uscată (pulbere) sau tablete (se găsesc în farmacii). Între drojdii, există aşa-zisele levuri înalte, de panificaţie, cu activitatea optimă între 15 şi 20°C şi levuri joase, cu activitate optimă între 5 şi 6°C, folosite la fabricarea berii. Ultimele sînt cele mai indicate în terapie.
Drojdia proaspătă se consumă cu miere: la o linguriţă de drojdie se adaugă două linguriţe de miere de albine, frecându-se amestecul până când se obţine o pastă omogenă. Doza zilnică pentru un adult este de 3 linguriţe de drojdie de bere, care se administrează pe stomacul gol, dimineaţa, la prânz şi seara.
Image
Drojdia uscată se dizolvă, de exemplu, în jumătate de litru de suc de morcovi (extras acasă cu storcătorul electric). Se folosesc două linguriţe de praf de drojdie uscată, se amestecă bine cu sucul şi se păstrează la frigider. Se bea întreaga cantitate de preparat într-o zi, în 3 reprize.
Image
Tabletele le găsim în farmacii şi în magazinele naturiste, ele fiind extracte de drojdie prelucrate sub formă de comprimate. De regulă, acestea sînt foarte eficiente în terapie, pentru că sînt obţinute din culturi de drojdie selecţionate astfel încât să aibă o concentraţie ridicată de seleniu şi de vitamine din complexul B. Prospectele oferă indicaţii de administrare.
Image
În cazul tratamentului extern, se fac spălături (o linguriţă de drojdie dizolvată într-un litru de apă).
Iată câteva scheme de tratament, în cazul unor afecţiuni mai cunoscute.
Acnee - se face tratamentul intern descris mai sus. În plus, se mai aplică măşti obţinute din: 2 linguriţe de drojdie de bere, 2 linguri de ulei de măsline şi 2 linguri de miere lichidă. Amestecul se omogenizează şi apoi se întinde pe ten, unde se lasă vreme de 30 de minute, după care se spală cu apă calduţă.
Anemie, tulburări de asimilare a mineralelor (în special a calciului şi a magneziului) - se face o cură de 21 de zile cu drojdie de bere. Este un remediu foarte bogat în minerale si vitamine, care în plus şi ajută la metabolizarea corectă a acestora. S-a demonstrat faptul că administrarea de drojdie de bere stimulează producerea de către organism a elementelor figurate ale sângelui, ceea ce deschide noi perspective în tratarea tulburărilor de coagulare, precum şi a altor boli ale sângelui.
Boli cardiovasculare cronice - drojdia de bere reglează nivelul colesterolului în sânge, aduce la valorile normale tensiunea şi favorizează funcţionarea miocardului.
Hepatita virală A, B si C – doctorul german A. Schrauzer a studiat vreme îndelungată modul în care organismul uman se apără în faţa infecţiilor cu virusuri hepatice. El a observat că rezistenţa organismului în confruntarea cu acestea creşte semnificativ cînd se administrează drojdie de bere. Responsabili pentru aceasta imunitate sporită par să fie unii compuşi pe bază de seleniu, care ajută activitatea celulelor sistemului imunitar.
Paralizie, Parkinson, Alzheimer - se face în fiecare lună o cură de câte două săptămâni, în care se consumă zilnic 3-4 linguriţe de drojdie de bere. Este un tratament cu o puternică acţiune reîntineritoare, cu efecte tonice asupra întregului sistem nervos. Acelaşi tratament este valabil şi în depresie, precum şi în tulburările psihice generate de stres.
Psoriazis, sclerodermie, afecţiuni dermatologice - se fac cure de o lună cu drojdie de bere (4 linguriţe pe zi), cu o săptămână de pauză. Complexul de vitamina B, precum şi anti-oxidanţii conţinuţi de drojdie susţin îmbunătăţirea metabolismului celular la nivelul pielii.
Răceli şi boli infecţioase, deficienţe imunitare - se administrează vreme de 3 săptămâni câte trei linguriţe de drojdie proaspătă pe zi. Seleniul, ca şi vitaminele conţinute de acest produs natural, măresc mult rezistenţa organismului la orice gen de infecţie.
Supraponderalitate, obezitate – unele studii arată că tratamentele de 20 de zile cu drojdie de bere, reluate de mai multe ori, ajută la scăderea în greutate. Această remarcabilă proprietate terapeutică pare să se datoreze cromului conţinut din belşug în drojdia de bere. Nu uitaţi însă că factorul hotărâtor este, totuşi, dorinţa şi voinţa de a slăbi…
Puteţi procura drojdie de bere uscată de la domnul Petrea Mircea, tel. 0724447218. Livrare directă în Bucureşti sau prin poştă, în provincie.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare