Faceți căutări pe acest blog

marți, 2 noiembrie 2010

USTUROIUL 2

Usturoiul se pastreaza în locuri uscate, împletit în funii. El poate fi folosit chiar si dupa un an de la recoltareChiar daca nu îti vine sa crezi, unul dintre cele mai la îndemâna alimente din bucataria ta te poate scapa de o multime de afectiuni. Aceasta planta miraculoasa este usturoiul, cel care, datorita continutului de alicina, vindeca tusea, hipertensiunea, poate fi un antibiotic si chiar poate fi folosit ca tratament împotriva caderii parului.

Hipertensiune. Afectiunea se poate tine sub control cu 3-4 catei de usturoi pe zi. Acestia se mesteca cruzi si decojiti. Daca gustul este prea puternic si vrei sa scapi si de respiratia urât mirositoare pe care acestia o provoaca, poti sa îi tai în bucati mici si sa-i înghiti ca pe pastile.

Tuse. Ca sirop de tuse, usturoiul se consuma pisat, în combinatie cu câteva lingurite de miere. Amesteca usturoiul zdrobit cu maximum trei lingurite de produs apicol si ia zilnic câte o lingurita din acest amestec, de 3 ori pe zi. Acest tratament este eficient si pentru gâtul iritat.

Dureri auriculare. Daca ai probleme cu urechile, uleiul de usturoi, picurat în organul auditiv, te scapa de neplaceri. Zdrobeste cinci catei de usturoi si adauga peste ei 1/4 ceasca de ulei de masline extravirgin. Lasa acest amestec timp de 3-5 zile la temperatura camerei. Strecoara amestecul si îl poti pastra la frigider pâna la 6 luni. Pune 2-3 picaturi în urechea infectata si astup-o lejer cu un tampon de vata. Repeta acest procedeu de 3 ori pe zi, timp de 4 zile.

Cateii de usturoi contin substante active, precum alicinaImunitate scazuta. Întareste-ti sistemul de aparare al organismului cu ceai de usturoi. Pune apa si câtiva catei de usturoi într-un ibric pe foc si lasa- i pâna dau în clocot. Îndeparteaza ibricul de pe foc si adauga miere si suc de lamâie. Strecoara ceaiul si consuma cel putin o ceasca zilnic. Lichidul va actiona ca un antibiotic si te va feri de infectii si de viroze toata iarna.

Calvitie. Caderea parului se rezolva cu tinctura de usturoi. Se pun 3-4 catei de usturoi sfârâmati în 100 ml de alcool. Amestecul se lasa la macerat 7-10 zile. Se frectioneaza pielea capului cu amestecul astfel obtinut, apoi se lasa solutia pe par aproximativ 15 minute, dupa care se clateste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare