Prin conţinutul lor bogat în vitamine, fructele-vedetă ale acestui sezon ne ajută să învingem frigul şi să luptăm împotriva viruşilor.
Adevărate “depozite” de vitamina C, mandarinele calmează tusea, ajută digestia şi întăresc imunitatea. Iată de ce e bine să le consumăm.
Nu îngraşă
Chiar dacă sunt cele mai dulci dintre citrice, mandarinele furnizează doar 60-70 de calorii la 100 g fruct. Aşadar, consumaţi-le cu încredere pentru că nu vă îngraşă.
Previn insomnia
Mandarinele mai conţin potasiu, calciu şi brom, ultimele două săruri minerale cu efect sedativ şi relaxant asupra sistemului nervos. Sunt recomandate împotriva stresului şi a oboselii psihofizice, preferabil fiind să fie consumate seara, pentru a preveni insomnia.
Întăresc oasele
Conţin vitamina D, care ajută la întărirea structurii osoase, dar şi vitamina K, cea care asigură o bună elasticitate a vaselor de sânge.
Atacă viermii intestinali
Mandarinele acţionează şi împotriva viermilor intestinali, dar pentru a beneficia de această proprietate trebuie consumate în cantităţi mari
Grăbesc vindecarea bronşitei
Consumarea unui pahar de suc de mandarine în fiecare dimineaţă îţi poate alina disconfortul creat de boli precum astm sau bronşită. Calmează tusea şi îmbunătăţesc respiraţia.
Sunt diuretice
Mandarinele au acţiune diuretică, fiind utile pentru ficat şi pentru contracararea hipertensiunii şi a anemiei. În cazul constipaţiei acute, specialiştii recomandă consumul a cel puţin un fruct pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol.
Clementinele previn pietrele la rinichi
Clementinele, „verişoarele mandarinelor”, se află şi ele pe lista fructelor "minune" fiind bogate în vitamina C, fibre.
Persoanele predispuse la alergii, de diferite feluri, pot face o cură cu clementine pentru a scăpa de aceste neplăceri. Sunt folositoare în caz de alergii şi sensibilităţi, susţin activitatea creierului, îmbunătăţesc vederea, curăţă pielea, reduc stresul.
Acidul citric pe care aceste fructe îl conţin protejează împotriva formării pietrelor la rinichi. Ele au rol important şi în întărirerea imunităţii.
http://www.clicksanatate.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu