Faceți căutări pe acest blog

joi, 18 noiembrie 2010

SECRETE PENTRU INGRIJIREA FIECARUI TIP DE TEN




Ten normal

Tenul normal este mat, catifelat si suplu si se intalneste destul de rar. Desi nu e sensibil, nu suporta apa calcaroasa. Cel mai bine ii face apa de ploaie sau cea fiarta si racita, apa distilata sau cea minerala plata. De asemenea, tenul normal nu suporta actiunea sapunului, care indeparteaza grasimea naturala si sileste glandele sebacee sa munceasca in plus pentru refacerea lui. Mai mult, folosirea regulata a sapunului duce la ridare timpurie.

Dimineata
- Curatarea tenului se face cu lotiune demachianta, apoi se indeparteaza urmele cu o infuzie din plante - tei, musetel, sau nalba.
- Hidratarea se face cu o crema usoara cu principii hidratante. Aplic-o imediat dupa infuzie, pe fata, gat si decolteu. Indeparteaza excesul de crema cu un servetel, prin tamponare.

Pranz
- Poti aplica putina crema pentru ochi pe zona cearcanelor si un strop de crema pe gat si decolteu. Daca fata incepe sa-ti luceasca pe frunte sau pe varful nasului, sterge aceste zone prin tamponare cu un servetel umed.

Seara
- Curata tenul cu demachiant, apoi indeparteaza resturile de grasime si machiaj cu o infuzie din plante.
- Hraneste tenul aplicand o crema de noapte tip "cold-cream" (o crema emolienta).

SECRETE:
-> Daca optezi pentru folosirea sapunului, nu o face mai mult de o data pe saptamana.
-> Un tratament cosmetic il poti face o data pe luna, dar alege produse si masti naturale.
-> Cele mai bune creme sunt cu vitaminele A, C si E, care anihileaza actiunea radicalilor liberi.
-> Banana este ideala pentru tenul normal. Ajuta pielea sa scape de celulele moarte si ii confera un aspect luminos, hranindu-l in profunzime.

Ten uscat

Este fin, subtire, fragil, iritabil si se descuameaza repede; in cazul acestui tip de ten, ridurile fine apar inca din tinerete.

- TEST: Dimineata, la trezire, aplica pe ten, inainte sa te speli pe fata, o foita subtire si preseaza-o usor. Uita-te apoi la ea, tinand-o la lumina. Daca nu se vad pete grase pe ea, inseamna ca tenul tau e 100% uscat.

Dimineata
- Curatarea tenului se face doar cu o crema grasa sau o lotiune demachianta. Grasimea din ele dizolva praful, machiajul si inglobeaza celulele moarte.
- Tonificarea tenului se va face fie cu un produs special pentru ten uscat, fara alcool, fie cu un pic de lapte ori cu infuzie de tei, nalba ori musetel.
- Hranirea tenului se va face cu ajutorul unei creme speciale pentru ten uscat. Evita cremele pe baza de glicerina. Uneori, chiar si lanolina poate produce iritatii.

Pranz
- Simti ca te tine pielea? Sterge-ti tenul, pe zonele cu probleme, cu un tampon imbibat in apa minerala, apoi lasa-l sa se usuce si aplica o crema usoara, hidratanta.

Seara
- Curata tenul cu demachiant, apoi cu un tampon curat, usor umezit, indeparteaza lotiunea demachianta.
- Hraneste pielea aplicand o crema emolienta, chiar grasa, de preferat cu miere sau laptisor de matca.

SECRETE:
-> O data la 3 saptamani, poti face o baie de aburi de 10 minute. Adauga in apa musetel si salvie.
-> O data pe saptamana, aplica o masca din sucuri de legume (castravete, morcovi) in amestec cu smantana, caimac sau galbenus.
-> La 2-3 zile, aplica comprese caldute cu infuzii de plante, apoi unge fata cu o crema hidratanta.
-> Smantana, caimacul si laptele sunt ideale pentru tratamentul tenului uscat, deoarece sunt emoliente si maresc aciditatea pielii.

Ten gras

Este caracteristic femeilor brunete, iar porii deschisi si excesul de sebum favorizeaza aparitia punctelor negre sau a camedoanelor si a acneei. Exista si o veste buna: tenul gras se rideaza mai greu, dar e lipsit de suplete si catifelare din cauza efortului suplimentar depus de glandele sebacee.

Dimineata
- Curata tenul cu putina apa sau cu o lotiune tonica cu alcool.
- Aplica o crema astringenta, un fond de ten cu efect antistralucire si apoi pudra (aceasta e absolut necesara pentru a absorbi excesul de sebum de peste zi).

Pranz
- Cand fata incepe sa luceasca, sterge zonele grase cu un servetel de hartie imbibat intr-o solutie usor alcoolizata, daca e posibil, si apoi aplica un strat de pudra.

Seara
- Inlatura machiajul cu lotiune demachianta, apoi curata fata cu apa si sapun.
- Sterge tenul cu o lotiune tonica usor astringenta, apoi aplica putina crema hranitoare in jurul ochilor. Crema de noapte nu e indicata in cazul tenului gras.

SECRETE:
-> Pentru curatarea tenului gras, se poate folosi o solutie de albus cu zeama de lamaie si 15 ml de alcool.
-> Mastile pentru tenul gras se aplica reci, dar daca pielea nu se degreseaza suficient, indiferent de ingredientele folosite, acestea se vor aplica mai putin calde.
-> O data la 2-3 zile, curata tenul cu un scrub. Maseaza tenul cu malai sau tarate usor umezite, apoi continua-ti ritualul zilnic de ingrijire.
-> Rosiile fac minuni pentru tenul gras, indepartand luciul si diminuand mult aspectul punctelor negre. Daca freci tenul cu o jumatate de rosie in fiecare zi, chiar vei elimina punctele negre.

Tenul mixt

Este cel mai des intalnit, dar si cel mai dificil de ingrijit, avand in vedere ca zona T (frunte, nas si barbie) prezinta o secretie grasa mai abundenta, aproape ca la tenul gras, in timp ce restul fetei e uscat. Ingrijirea trebuie adaptata asadar fiecarei zone in parte.

Dimineata
- Curatarea se face cu o lotiune demachianta astringenta pe zonele grase si cu alta emolienta - eventual cu apa minerala sau lapte - pe zonele uscate.
- Zona ochilor e deosebit de uscata si necesita atentie speciala. Aplica in jurul ochilor o crema grasa.
- Pentru fata, alege o crema pentru ten mixt sau una hidratanta, care impaca nevoile ambelor zone.

Pranz
- Sterge tenul in zona T cu un servetel imbibat in lotiune tonica astringenta sau cu o solutie foarte diluata de apa si spirt, si pudreaza tenul dupa 10-15 minute.

Seara
- Pentru a preveni formarea de riduri in jurul ochilor, e bine sa aplici pe ochi cataplasme cu infuzie de flori de albastrele sau de musetel, apoi o crema hranitoare pentru ochi.
- Curata tenul cu lapte demachiant, apoi indeparteaza toate urmele de machiaj cu o lotiune tonica hidratanta.
- Aplica o crema de noapte grasa doar pe zonele uscate ale fetei si o crema nutritiva in jurul ochilor.

SECRETE:
-> O data pe saptamana, aplica doar pe zona T un scrub cu particule fine si dure.
-> Ideale sunt cremele cu vitamina C si care au in compozitie alfahidroxi, acizi care echilibreaza tenul.
-> Daca folosesti fond de ten, opteaza pentru doua formule, una nutritiva si alta astringenta.
-> Papaia este fructul care ajuta cel mai mult tenul mixt, prin echilibrarea zonelor grase si uscate, aducandu-le la un numitor comun.

http://www.femeia.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare