Faceți căutări pe acest blog

duminică, 22 august 2010

Acidul linoleic si afectiunile stomacului



Destul de celebru in lumea savantilor, acidul linoleic este un compus prezent in produsele din carne, in uleiurile vegetale si in margarina pentru consum, altadata considerat ca un factor pozitiv pentru sanatate, dar in prezent pus sub lupa deoarece exista dovezi care fac legatura intre acidul linoleic si anumite boli ale aparatului digestiv.

Descoperirile de ultima ora, care sugereaza faptul ca acidul linoleic ar fi responsabil cu producerea unor boli ale aparatului digestiv pot produce un adevarat cutremur pentru un sector important al industriei alimentare din intreaga lume deoarece multe dintre produsele considerate ca sigure pana recent se dovedesc astfel periculoase prin introducerea lor intr-o dieta de lunga durata.

Inclusiv uleiul de floarea-soarelui, cel mai consumat in Romania, are un continut ridicat de acid linoleic si nu mai e de mirare faptul ca multi dintre noi acuzam des probleme ale stomacului mai ales atunci cand consumam de obicei prajeli si alte produse preparate si cu ulei de floarea-soarelui.

Bolile aparatului digestiv care au fost cel mai frecvent corelate cu aportul marit de acid linoleic sunt colita ulcerativa si alte afectiuni ale sistemului digestiv inferior care se manifesta prin inflamatii la nivelul abdomenului, diaree insotita de sangerari sau ulceratii ale intestinului gros si ale rectului.

Toate aceste afectiuni destul de grave ne pot convinge sa reducem la minimum consumul de carne, uleiuri vegetale si margarina si sa adoptam mai degraba o dieta pe baza de preparate fierte sau gatite la cuptor ori la gratar. Cu cat vom face acest lucru mai repede, cu atat mai bine va fi pentru sanatatea noastra pe termen lung.

Coolinaria.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare