Faceți căutări pe acest blog

joi, 12 august 2010

PAPADIA PENTRU SANATATE



Privita ca o buruiana de rand, papadia este folosita din cele mai vechi timpuri pentru a trata diferite afectiuni, in multe locuri de pe glob. Ea ajuta la tratarea hepatitei, a bolilor de rinichi (inclusiv calculilor), ficat, ciroza si icter.

Bogata in Vitamina K si A, papadia este si o excelenta sursa de Vitamina C, calciu, fier, fibra si potasiu. Este una dintre cele mai bogate plante in Vitamina A, iar dintre plantele verzi este in top cand vine vorba de continutul de beta-caroten, conform Caring.com.

Prescrisa ca si tratament natural pentru hepatita C, anemie si detoxifierea ficatului, papadia este si un diuretic natural, dar trateaza si diareea, avand proprietati antibacteriene, ajutand intregul sistem digestiv si eliminand toxinele si sarea in exces. Spre deosebire de alte diuretice, aceasta nu predispune la pierderea potasiului din organism.

Pe langa faptul ca stimuleaza activitatea bilei, avand si un efect laxativ usor, papadia tine mediul bacterian din intestine la un nivel optim, marind si absorbtia de calciu. Are un efect benefic asupra nivelului de zahar din sange, motiv pentru care este folosit in tratarea diabetului.

Atat frunzele, cat si radacina pot fi folosite pentru tratarea arsurilor la stomac si indigestiei. Pectina continuta amelioreaza constipatia si, in combinatie cu Vitamina C, reduce colesterolul.

Aceeasi banala planta reduce edemele, balonarea si retentia de apa si chiar tensiunea arteriala. Papadia poate fi incorporata in supe sau soteuri.

In medicina chineza, papadia este folosita in combinatie cu alte ierburi pentru a trata hepatita, infectiile respiratorii precum bronsita si pneumonia. Radacina sa este folosita chiar si pentru a scapa de neg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare