Cantitatea de bere recomandată zilnic de medici pentru bărbaţi este de două pahare de 330 de mililitri, iar în cazul femeilor - un singur pahar
Disconfortul termic suportat tot mai greu în ultima perioadă ne determină să bem bere. Studiile de specialitate au arătat că această băutură aduce, pe lângă efectul de răcorire, beneficii asupra organismului. Singura condiţie este un consum moderat. Astfel, cantitatea de bere recomandată zilnic de medici pentru bărbaţi este de două pahare de 330 de mililitri, iar în cazul femeilor - jumătate din această cantitate. Gândul vă oferă un top cinci al beneficiilor pe care berea le are asupra organismului.
• Scade riscul osteoporozei. Femeile care beau o cantitate moderată de bere vor beneficia de o întărire a sistemului osos, arată un studiu realizat de cercetătorii spanioli de la Universitatea Extremadura din Caceres. Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 1.700 de femei şi a relevat faptul că densitatea osoasă a fost mai mare în cazul celor care consumă bere cu moderaţie, comparativ cu femeile care nu au consumat deloc această băutură. Specialiştii consideră că hormonii vegetali din bere, şi nu alcoolul, contribuie la apariţia acestor efecte benefice. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă îndeamnă la prudenţă, avertizând asupra faptului că un consum mai mare de două sticle de bere pe zi produce un efect contrar, dăunând sănătăţii oaselor.
publicitate
• Menţine greutatea sub control. Contrar aşteptărilor, berea nu îngraşă. Aceasta este concluzia oamenilor de ştiinţă de la Consiliul Superior de Cercetări Ştiinţifice din Madrid. Pentru a ajunge la această concluzie, experţii au monitorizat pe o perioadă de 10 săptămâni un grup de voluntari, bărbaţi şi femei, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 42 de ani, timp în care toţi şi-au menţinut obiceiurile de viaţă şi alimentaţie. Singura modificare introdusă a fost cea referitoare la consumul de băuturi obişnuite şi consumul de bere cu sau fără alcool. "Măsurătorile antropometrice au stabilit că un consum moderat de bere, cu sau fără alcool, nu modifică circumferinţa braţului, a taliei şi a şoldurilor; nu s-au înregistrat modificări semnificative în pliurile cutanate", a declarat dr. Ascensión Marcos, cercetător, director al Grupului de Imunonutriţie al Departamentului de Metabolism şi Nutriţie din cadrul Consiliului Superior de Cercetări Ştiinţifice.
• Berea hidratează. Compoziţia sa recomandă berea ca pe o băutură adecvată pentru a reface pierderile hidrominerale care se produc prin transpiraţie, facilitând recuperarea după exerciţiul fizic, mai ales când se realizează într-un mediu călduros. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii spanioli de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Granada şi a celor din cadrul Consiliului Superior de Cercetări Ştiinţifice din Madrid.
• Scade riscul bolilor de inimă cu 60 la sută. Potrivit experţilor de la Harvard, amatorii de bere prezintă un risc cu 40 până la 60 la sută mai mic de a face atac de cord, deoarece furnizează organismului minerale şi vitamine esenţiale, şi este bogată în potasiu şi săracă în sodiu, ceea ce conferă un echilibru perfect pentru presiunea arterială.
• Berea are un conţinut bogat de magneziu, care ne protejează de pietrele la vezica biliară şi la rinichi. Din această cauză, un pahar de bere pe zi scade riscul apariţiei pietrelor la rinichi cu 40 la sută.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu