Faceți căutări pe acest blog

joi, 5 august 2010



Otetul distilat sau alb este foarte eficient in distrugerea microbilor, virusilor, bacteriilor si mucegaiului datorita aciditatii sale. Otetul poate inlocui zeci de substante chimice, reprezentand o alternativa ecologica dar si ieftina. Acesta contine compusi ce combat germenii si are proprietati antibiotice si antiseptice. Iata cum poti folosi otetul in casa:



Bucatarie


1 Inlocuieste solutia pentru curatat aragazul si alte obiecte „lipicioase” din casa ta cu una formata dintr-o lingura de otet, una de bicarbonat de sodiu si detergent de vase sau detergent lichid.


2 Placajul de pe masa din bucatarie si fundurile folosite pentru tocat vor fi curate si nu vor mai mirosi urat daca le stergi cu o carpa inmuiata in otet alb.


3 Ca sa scapi de mirosul intepator al galetii de gunoi, spal-o cu o jumatate de cana de otet fierbinte in care ai adaugat 2 linguri de bicarbonat si clateste-o bine.


4 Otetul te ajuta sa scapi de mirosul urat din frigider. Spala frigiderul cu o solutie formata din apa calduta si otet. Nu este nevoie sa clatesti. De asemenea, poti sa folosesti otet pentru indepartarea murdariei de sub frigider.


5 Geamul plin de grasime de la usa cuptorului poate fi curatat cu otet. Stropeste geamul cu otet, lasa-l sa actioneze cateva minute, dupa care sterge-l cu o carpa moale sau un burete.


6 Pentru a curata si a da luciu veselei si paharelor, toarna otet alaturi de detergent lichid intr-un vas umplut cu apa calduta si spala paharele cu aceasta solutie. Clateste-le apoi cu apa rece si lasa-le sa se usuce pe un prosop.


7 Daca o cana a ramas patata din cauza ceaiului sau a cafelei, umple-o cu apa in care adaugi doua-trei linguri de otet si las-o asa pana a doua zi. Daca pata nu a disparut, e nevoie de o solutie mai drastica. Toarna otet foarte fierbinte in cana si lasa sa actioneze timp de cateva minute, dupa care spal-o cu detergent de vase.


8 Petele de cafea de pe cana mai pot fi indepartate cu ajutorul unei paste obtinuta din doua lingurite de sare si o lingura de otet.


9 Ca sa scapi de mirosul persistent de mancare din caserolele de plastic, inveleste-le intr-un prosop inmuiat in otet si lasa-le asa timp de cateva ore, dupa care clateste-le cu apa. O alta metoda este sa introduci in interiorul caserolei o felie de paine care a fost inmuiata in otet si s-o lasi acolo pana a doua zi.


10 Daca ai probleme cu furnicile in bucatarie, pulverizeaza otet pe gresie, pervazuri, praguri si in locurile in care ai vazut aceste vietati. Mirosul intepator al otetului le va alunga.


11 Otetul te scapa si de musculitele de fructe. Toarna otet intr-un mic recipient si acopera-l cu o folie de aluminiu sau de celofan, pe care o gauresti din loc in loc cu o scobitoare sau cu o furculita. Aroma otetului va atrage musculitele in capcana iar folia de deasupra le va impiedica sa iasa la suprafata.


12 Curata si dezinfecteaza buretii de vase inmuindu-i intr-o solutie de apa calduta si otet.


Baie



13 Urmele de sapun din baie pot fi indepartate cu ajutorul unei carpe inmuiate in otet.


14 Pentru a curata si a da luciu bateriilor cromate de la chiuvete foloseste o pasta formata dintr-o lingura de otet, 2 linguri de sare si putina apa.


15 Desfunda teava de la chiuveta turnand in ea o cana de otet fierbinte in care ai adaugat o lingura de bicarbonat de sodiu. Lasa solutia sa actioneze timp de 5 minute, dupa care da drumul la apa calda timp de cateva minute.


Resul casei



16 Jaluzelele din plastic deschis la culoare pot fi curatate foarte usor cu o solutie din otet si apa calduta si o bucata de vata sau o carpa moale.


17 Urmele inestetice de pe fundul vazelor sau sticlelor pot fi indepartate tot cu ajutorul unei canite de otet. Daca acestea se incapataneaza sa nu dispara, adauga in otet cateva boabe de orez si scutura bine sticla sau vaza pana cand petele dispar.


18 Ca sa lustruiesti obiectele din alama sau cupru foloseste o pasta formata dintr-o lingura de otet si doua linguri de bulion sau ketchup.


19 Indeparteaza petele de pe covoare si reinnoieste-le culoarea periindu-le cu o solutie formata dintr-un litru de apa si 3 linguri de otet. Pentru a spori efectul, poti sa adaugi in solutie putin detergent pentru covoare.


20 Petele de vopsea de pe geam pot fi curatate cu ajutorul unei carpe inmuiate in otet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare