-
Dacă în ceaşca de ceai stoarcem o jumătate de lămâie, nivelul antioxidanţilor creşte cu 80%
Mergem pe jos, tragem un pui de somn la prânz, ne spălam pe dinţi - iată câteva obiceiuri sănătoase recomandate aproape la orice vizită medicală. Specialiştii citaţi de prevention.com spun că există insa si alte câteva ponturi pe lista zilnică a obiceiurilor sănătoase.
1. Beţi cafea înainte de somnul de prânz
Poate părea cel puţin straniu această recomandare, însă efectul unei ceşti de cafea se face simţit de abia după 20 de minute, conform unui studiu. De aceea, oamenii de ştiinţă consideră că pentru a combate cu mai mult succes somnolenţa de la mijlocul zilei şi pentru a obţine o stare de vigilenţă sporită este necesară o combinaţie de maximum o jumătate de oră între un pui de somn şi o ceaşcă de cafea. "Va veţi trezi într-o stare de alertă maximă din cauza cofeinei şi odihiniti după somnul de prânz" declară dr. Jim Maas, profesor de psihologie la Universitatea Cornell.
2. Încercaţi ... mersul înapoi
Cercetătorii au descoperit că oamenii pot efectua sarcini cu un grad sporit de dificultate dacă fac plimbări cu mersul înapoi, în comparaţie cu mersul înainte sau pe margini, în zig-zag. Explicaţia acestei constatări neobişnuite este că "modul evitant" al mersului înapoi, similar cu cel al unei retrageri dintr-o situaţie periculoasă, ajută la obţinerea unei concentrări mentale deosebite. Dr Janet S. Dufek, professor la Universitatea Nevada din Las Vegas, recomandă mersul înainte pentru 5 minute, urmat de cel înapoi pentru două minute, dar cu o viteză mult redusă şi o precauţie sporită.
3. Consumaţi carbohidraţi cu indice glicemic scăzut
Pâinea, cerealele bogate în fibre şi majoritatea legumelor se metabolizează mai lent, ajutând organismul să ardă mai multe calorii - 55% - în timpul exerciţiilor fizice. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de experţii britanici, care recomandă evitarea produselor alimentare
rafinate şi a sucurilor dulci, care fac să crească nivelul glucozei în sânge. După efectuarea unor exerciţii fizice este bine să optăm pentru alimente bogate în proteine (iaurt, ouă, lapte fără grăsimi, unt de arahide etc) pentru refacerea musculaturii.
4. Nu vă grăbiţi să vă spălaţi pe dinţi după ce mâncaţi
Acizii din alimente şi băuturile carbogazoase pot deteriora smalţul dinţilor, făcându-i mult mai sensibili în momentul periajului. De aceea, se recomandă un interval de o oră între consum şi spălarea pe dinţi. Totodată, saliva are timpul necesar pentru a dizolva excesul de acizi. Pentru a grăbi acest proces, specialiştii susţin că este bine ca după masă să se facă o clătire a gurii cu apă sau ceai neîndulcit (atât ceaiul verde, cât şi cel negru anihilează germenii care cauzează stricarea danturii şi o respiraţie urât mirositoare).
5. Beţi ceai cu lămâie
Dr. Jeffrey Blumberg, profesor de nutriţie la Universitatea Tufts University recomandă ca în ceaşca de ceai să stoarcem o jumătate de lămâie, pentru a creşte nivelul antioxidanţilor cu aproape 80%. De asemenea, expertul american recomandă un consum cât mai redus de lapte în combinaţie cu ceai, pentru că aceasta reduce absortia anumitor componente sănătoase ale ceaiului. Această recomandare poate explica incidenţa redusă a cazurilor de boli cardiovasculare în Statele Unite şi ţările Benelux, unde se consumă ceai negru fără lapte, comparativ cu Marea Britanie. -
Ce sa nu mananci pe stomacul gol
Atunci cand te trezesti tarziu, cand esti pe fuga si nu stii ce sa faci pentru a pleca mai repede spre serviciu, este foarte posibil sa mananci alimente care pur si simplu si iti sunt la indemana. Acest obicei nu este deloc unul sanatos, pentru ca unele alimente nu trebuie consumate pe stomacul gol, deoarece iti pot provoca neplaceri.
Iata o lista cu alimentele pe care nu trebuie sa le mananci pe stomacul gol:
Dulciuri
Desi sunt delicioase si ne indulcesc inca de la prima ora a diminetii, consumul de zahar pe stomacul gol duce la cresterea brusca a nivelului de zahar in sange si chiar daca pe moment iti ofera o stare de energie, senzatia este trecatoare. Din pacate, la un moment dat glicemia scade brusc si se produce o stare de moleseala.
Daca acest obicei este unul pe termen lung, este foarte posibil ca oscilatiile glicemiei sa creasca rezistenta la insulina si in timp sa favorizeze intalarea diabetului.
Mai mult decat atat, consumul de dulciuri perturba aciditatea stomacului.
Rosii
Acidul gastric produs de stomac (utilizat pentru descompunerea alimentelor) produce o reactie chimica atunci cand intra in contact cu sucul de rosii, care este de asemenea foarte acid. Aceasta reactie duce la indigestii, balonare si durere.
Tocmai de aceea, este recomandat sa mananci rosii abia dupa ce ai consumat o cantitate moderata de alimente, pentru a evita astfel de neplaceri.
Alimente reci
Daca bei apa rece sau mananci inghetata pe stomacul gol, te poti confrunta cu o contractie a tractului gastro – intestinal sau a arterelor. Aceste contractii ar putea provoca tulburari endocrine, tulburari menstruale sau alte boli cronice.
Lapte
Laptele contine cantitati mari de proteine, insa pentru ca absorbtia acestora sa fie facuta intr-un mod optim, este recomandat sa mananci inainte alimente bogate in carbohidrati. Asadar, asociaza intotdeauna laptele cu cereale, biscuiti sau alte alimente care au un nivel crescut de carbohidrati.
Ceai
Consumul de ceai pe stomacul gol ar putea dilua concentratia de suc gastric, lucru care poate reduce functia digestiva. Din pacate acest lucru poate provoca ameteli, greturi sau palpitatii. Inainte de a bea ceai, este recomandat sa mananci un alt aliment (cereale, paine cu unt etc).
Alcool
Alcoolul stimuleaza secretia de acid gastric atunci cand este baut pe stomagul gol, lucru care poate provoca in timp gastrita sau ulcer. Recomandat este sa consumi alcool abia dupa ce ai mancat bine, niciodata pe stomacul gol.
Usturoi
Usturoiul contine alicilina, o substanta chimica vinovata de aparitia iritatiilor la nivelul peretilor intestinali, de crampele stomacale si de perturbarea sistemului gastro-intestinal. Desi, este cunoscut pentru multiplele sale proprietati terapeutice, usturoiul trebuie consumat in cantitati moderate, niciodata pe stomacul gol.
Mandarine
Consumate pe stomacul gol, mandarinele pot provoca senzatia de greata, varsaturi si sughit din cauza cantitatii mari de zahar si acizi care stimuleaza secretia de suc gastric.
Faceți căutări pe acest blog
marți, 5 octombrie 2010
5 obiceiuri sănătoase mai puţin cunoscute

Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arhivă blog
-
►
2015
(21)
- ► septembrie (2)
-
►
2014
(36)
- ► septembrie (2)
-
►
2013
(172)
- ► septembrie (3)
-
►
2012
(281)
- ► septembrie (21)
-
►
2011
(287)
- ► septembrie (14)
-
▼
2010
(388)
-
▼
octombrie
(59)
- O "tesatura" din care se scapa greu..cortizonul
- Cele 7 cauze care duc la aparitia bolilor
- Cancerul este o ciuperca
- Toate bolile de ficat
- 10 cauze şi soluţii ale oboselii
- Ficatul gras
- Pielea uscată, o problemă de sezon
- Cum îţi cureţi ficatul de toxine
- Sindromul deficitului de atentie
- NUCA
- Foile de varză reduc inflamaţia
- dezinfectia
- Spalatul si inlocuitul pernelor
- Cinci motive pentru care trebuie sa mananci un mar...
- REGULI MINIME DE UTILIZARE A MOBILULUI
- BIBLIA VITAMINELOR
- Iată cum vă faceţi analize gratuite pentru cancer
- Cum se curata ..LCD-urile si plasmele
- Ţelina vă ajută să vă păstraţi memoria şi la bătrâ...
- CEL MAI PUTERNIC ANTIBIOTIC NATURAL DIN LUME
- MACRISUL...BUN PENTRU FICAT
- Sistem imunitar puternic cu ajutorul maceselor
- Salata de sfecla rosie..
- Ceapa tratează durerile de dinţi sau depresia
- Sucuri de legume si fructe, tratarea anumitor afec...
- Legatura dintre organe si conflictele emotionale...
- CITITUL IN UNGHII
- MIEREA DE ALBINE IN COMBINATIE CURATIVA.
- TOTUL DESPRE ,, OU*
- 7 SECRETE PENTRU UN SOMN LINISTIT..
- Cele 9 proprietăţi ale ficatului
- CURATAREA ARGINTULUI..
- Cum sa pacaliti iarna,,,
- 10 ALIMENTE CONTRA RACELII
- VITAMINA D
- Problemele de sănătate cu sucul de pătrunjel
- 5 boli care modifica secretia vaginala
- Terapii contra atacurilor de panică
- 5 obiceiuri sănătoase mai puţin cunoscute
- Secrete nutritionale pentru o vedere perfecta cu h...
- Cum poti scapa de dependenta de zahar?
- ZACUSCĂ
- Morcovii
- Despre viata de VALERIU POPA
- Uscaciunea oculara
- tusea
- Stiai ca Nucile şi uleiul de nuci...
- BICARBONATUL DE SODIU, FOARTE BUN..
- 4 moduri simple de a-ti evalua starea de sanatate
- 5 motive sa mergi la spitalul de urgenta
- Cum sa scapi rapid de vanatai!
- Matase de porumb
- Alimente care vindeca pe termen lung
- Prof. Constantin Milică: Proprietăţile terapeutice...
- CARBUNELE VEGETAL
- TRUCURI...IN BUCATARIE..
- AROME BUNE PENTRU SANATATE
- 5 locuri din casa care ar trebui dezinfectate zilnic
- Retentia apei in organism nu trebuie neglijata!
- ► septembrie (64)
-
▼
octombrie
(59)
Lista mea de bloguri
-
-
Mulțumesc - Doamne vreau să-Ți mulțumesc Că-mi trimiți mereu lumină, Eu sunt un om păcătos Și adesea cad în tină! Nu-ndrăznesc a privi cerul Cu sfioasa-mi bucurie......Acum 4 zile
-
...DE CE ARE ICOANA MAICII DOMNULUI "PORTARIȚA" O TĂIETURĂ SUB BĂRBIE ??? - DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE... ...Una dintre minunile pe care Maica Domn...Acum 6 zile
-
Moneda de aur - "Unii se laudă cu mașinile lor, alții cu casele lor dar eu mă laud cu numele Domnului, Dumnezeului meu. Aceștia s-au împiedicat și au căzut iar eu m-am scu...Acum 6 zile
-
Colaje Ianuarie 2025 (23) - ----- DOAMNE IARTĂ PĂCATELE MELE, SI ALE NEAMULUI MEU !----Acum 5 săptămâni
-
cara obati penyakit hiv atau aids dengan mudah - cara obati penyakit hiv atau aids dengan mudah, dengan cara minum air tape 3x sehari, lakukan rutin dan sholat 5 waktu harus dijalan kan jika mau sembuh. c...Acum 9 ani
-
-
Recomandare de carte: Viata Parintelui Arsenie Papacioc - Intre timp si vesnicie. Viata Parintelui Arsenie Papacioc [image: http://bit.ly/1E7mKUH] Autorul, Sorin Alpetri, ucenic apropiat al Parintelui de ...Acum 10 ani
-
-
DUMNEZEU A AVUT NEVOIE DE EL SI L-A CHEMAT. SFANTUL PARINTE IUSTIN PARVU S-A MUTAT LA DOMNUL. SA NE RUGAM SA NE MAI DARUIASCA BUNUL DUMNEZEU UN DUHOVNIC PRECUM PARINTELE PARVU! - [image: Parintele-Justin-in-Ianuarie-2007] *Părintele Arhimandrit Justin Pârvu a trecut la Domnul şi Mîntuitorul nostru*: La ora 22:40, ora României, dup...Acum 11 ani
-
Blândetea si lasitatea, economia si zgârcenia - Trebuie multã bãgare de seamã sã putem lãmuri ceea ce este una si ceea ce este alta, aceasta pentru cã alãturi de virtuti se aflã viciile, alãturi de usur...Acum 12 ani
-
-
-
-
Postări populare
-
DURERI DE RINICHI - in caz de pielonefrita cronica, rinichii se curata cu fasole. Un pahar de fasole inmuiata se fierbe intr-un litru ...
-
Cunoscută în termeni de specialitate sub denumirea de ascită, ciroza umedă constă în acumularea de lichid ascitic în cavitatea peritoneală...
-
Despre argila terapeutica ALGO am scris de mai multe ori in paginile revistei ”Formula As”. Tot mai multi dintre cititorii care au ap...
-
Indice glicemic – de ce este atat de important? Fructele si legumele sunt, in general, alimente cu un indice glicemic mic, insa si in a...
-
Una dintre cele mai circulate meme din online-ul romanesc este povestea unui tanar care si-a vindecat ficatul printr-o metod...
-
Copile, toate azi mă dor Și simt o apăsare-n piept, Dar nu aș vrea acum să mor, Mai trag o vreme și te-aștept! Data...
-
Reumatism si artrita Unguent cu mustar contra reumatismului Este un leac vechi din Urali. Unguentul a fost folosit timp de secole ...
-
Aceste fructe de pădure de culoare roşiatică sunt originare din China şi sunt folosite de mult timp în medicina tradiţională pentru îmbună...
-
PREVIN ATEROSCLEROZA SI SCAD COLESTEROLUL Avand un continut ridicat in antioxidanti, prunele lupta impotriva stresului oxidativ, inhiba...
-
Catina contine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decat macesul si de zece ori mai mult decat citricele. Dintre toate fruct...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu