Merele, unele dintre cele mai comune fructe, se dovedesc a avea o serie de beneficii pe care le ignoram fara sa stim. Iti oferim insa cinci motive pentru care este recomandat sa consumi cel putin cate un mar pe zi.
1. Te ajuta sa mananci mai putin
Marul, prin consistenta pe care o are, confera organismului senzatia de satietate. Marul contine 5 grame de fibre care reprezinta 20% din necesarul de care are nevoie un om intr-o zi. In plus, mirosul merelor mentine scazut nivelul zaharului din sange si cel al insulinei, astfel incat te simti satula mai mult timp si implicit consumi mai putina mancare.
2. Te ajuta sa respiri mai usor
Copiii ai caror mame au consumat mere pe perioada sarcinii sunt mai putin predispusi la a avea astm sau respiratie greoaie la varsta de 5 ani, dupa spusele cercetatorilor din UK. Fructele protejeaza de asemenea plamanii adultilor, scazand riscul de astm, cancer la plamani sau alte boli respiratorii.
3. Scade colesterolul
Datorita prezentei a doua componente, si anume pectina (un tip de fibra) si polifenoli (antioxidanti puternici), merele pot scadea nivelul de colesterol din sange si elimina acel colesterol "rau" din cauza caruia se pot bloca arterele. Ca sa fii sigura de efectele benefice ale merelor, nu ii inlatura coaja, doarece aceasta contine de sase ori mai multi antioxidanti decat miezul.
4. Lupta impotriva cancerului
Cercetarile medicale arata faptul ca diverse componente care se gasesc in mere lupta impotriva cresterii celulelor cancerigene, avand efect maxim atunci cand marul este consumat cu tot cu coaja. Daca mananci mai mult de un mar pe zi, iti micsorezi de la 9 la 42% riscul de a face cancer de diverse tipuri: esofag, de colon, cancer la san, ovarian, de prostata si altele, conform studiilor cercetatorilor italieni.
5. Te ajuta sa fii mai inteligent
Datorita continutului de acetilcolina, o substanta care ajuta la o mai buna transmitere a mesajelor dintre celulele nervoase, merele iti asigura o minte ascutita, indiferent de inaintarea in varsta, iti asigura o memorie mai buna si chiar reduce riscul de aparitie al maladiei Alzheimer, conform unui studiu recent al Universitatii din Massachusetts.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu