Lucrurile mici pe care le adaugam in farfurii se aduna in timp si fie ne ajuta sa fim mai sanatosi, fie se intorc impotriva noastra. De aceea, adaugarea fiecarui ingredient in dieta zilnica are o importanta majora asupra sanatatii tale. Iata cum poti beneficia de pe urma acestor alimente!
1. Cresterea imunitatii: cereale integrale + seminte de floarea-soarelui
Doar o jumatate de cana cu seminte de floare-soarelui in cerealele de la micul dejun si obtii mai mult de 100% din necesarul zilnic de alfa-tocoferol, forma cea mai activa a vitaminei E. Ca toti antioxidantii, vitamina E protejeaza celulele de radicalii liberi distructivi, ce pot duce la cancer si boli cardiovasculare.
2. Piele mai fina: omleta + ardei rosu
Arunca o jumatate de cana cu ardei rosu taiat in omleta si vei obtine peste 100% din necesarul de vitamina C zilnica, extraordinara pentru aspectul pielii tale. Ea are rol in reducerea ridurilor si a uscaciunii pielii.
3. Vindecarea taieturilor si a zgarieturilor: lapte + germeni de grau
Germenii de grau contin mult zinc, un oligoelement esential ce repara celulele si intareste sistemul imunitar, facand astfel vindecarea mai rapida.
4. Imbunatatirea functionarii creierului si a inimii: salata verde + somon
100 g somon in salata, de 3 ori pe saptamana si ai jumatate din recomandarea saptamanala de acizi grasi omega-3, care au efecte benefice asupra sanatatii creierului si inimii.
5. Sindrom premenstrual: lapte + budinca
Fa-ti budinca cu lapte, daca se poate degresat, caci calciul si vitamina D reduc riscul de a experimenta simptomele sindromului premenstrual.
6. Anti-carii: apa + suc de macese neindulcit
Sucul de macese neindulcit previne acumularea bacteriei Streptococcus mutans, care este la originea majoritatii cariilor. Acest suc previne lipirea bacteriei de suprafata dintilor, intervenind astfel in formarea placii dentare.
7. Oase mai puternice: paste + patrunjel
Patrunjelul contine cantitati impresionante de vitamina K, importanta pentru sanatatea oaselor, ajutand la prevenirea fracturilor si a pierderii osoase.
8. Colesterol marit: supa + fasole
Adauga o jumatate de cana cu fasole in supa pentru a favoriza scaderea colesterolului total si LDL (cel nesanatos, care contribuie la formarea placilor de aterom).
9. Scade riscul de cancer: ceai verde + lamaie
Ceaiul verde este bogat in antioxidanti, iar studiile au descoperit ca adaugarea de suc de lamaie creste puterea de lupta a catehinelor din ceai impotriva radicalilor liberi ce duc la modificarea celulelor normale in celule canceroase. Sucurile de portocale, lamaie verde si grepfrut sunt mai putin potente, dar totusi eficiente.
1. Cresterea imunitatii: cereale integrale + seminte de floarea-soarelui
Doar o jumatate de cana cu seminte de floare-soarelui in cerealele de la micul dejun si obtii mai mult de 100% din necesarul zilnic de alfa-tocoferol, forma cea mai activa a vitaminei E. Ca toti antioxidantii, vitamina E protejeaza celulele de radicalii liberi distructivi, ce pot duce la cancer si boli cardiovasculare.
2. Piele mai fina: omleta + ardei rosu
Arunca o jumatate de cana cu ardei rosu taiat in omleta si vei obtine peste 100% din necesarul de vitamina C zilnica, extraordinara pentru aspectul pielii tale. Ea are rol in reducerea ridurilor si a uscaciunii pielii.
3. Vindecarea taieturilor si a zgarieturilor: lapte + germeni de grau
Germenii de grau contin mult zinc, un oligoelement esential ce repara celulele si intareste sistemul imunitar, facand astfel vindecarea mai rapida.
4. Imbunatatirea functionarii creierului si a inimii: salata verde + somon
100 g somon in salata, de 3 ori pe saptamana si ai jumatate din recomandarea saptamanala de acizi grasi omega-3, care au efecte benefice asupra sanatatii creierului si inimii.
5. Sindrom premenstrual: lapte + budinca
Fa-ti budinca cu lapte, daca se poate degresat, caci calciul si vitamina D reduc riscul de a experimenta simptomele sindromului premenstrual.
6. Anti-carii: apa + suc de macese neindulcit
Sucul de macese neindulcit previne acumularea bacteriei Streptococcus mutans, care este la originea majoritatii cariilor. Acest suc previne lipirea bacteriei de suprafata dintilor, intervenind astfel in formarea placii dentare.
7. Oase mai puternice: paste + patrunjel
Patrunjelul contine cantitati impresionante de vitamina K, importanta pentru sanatatea oaselor, ajutand la prevenirea fracturilor si a pierderii osoase.
8. Colesterol marit: supa + fasole
Adauga o jumatate de cana cu fasole in supa pentru a favoriza scaderea colesterolului total si LDL (cel nesanatos, care contribuie la formarea placilor de aterom).
9. Scade riscul de cancer: ceai verde + lamaie
Ceaiul verde este bogat in antioxidanti, iar studiile au descoperit ca adaugarea de suc de lamaie creste puterea de lupta a catehinelor din ceai impotriva radicalilor liberi ce duc la modificarea celulelor normale in celule canceroase. Sucurile de portocale, lamaie verde si grepfrut sunt mai putin potente, dar totusi eficiente.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu