Are o acţiune terapeutică atât de intensă, încât nu se foloseşte niciodată nediluat, ci doar amestecat cu suc de morcov, cu care se combină foarte bine. Sucul de rădăcină de pătrunjel este un puternic stimulent imunitar şi al funcţiei hepatice, are efecte antibiotice şi antivirale.
Indicaţiile sale terapeutice sunt următoarele:
• Hepatita acută şi cronică – cu o oră înainte de fiecare masă se beau 4-6 linguri de suc de pătrunjel, diluate în jumătate de pahar de suc de morcov. În hepatitele virale A, B şi C sucul de pătrunjel administrat în cure de 28 de zile, cu zece zile de pauză, este printre cele mai puternice remedii cunoscute.
• Celulită, acumulare de apă în ţesuturi – se face o cură cu suc de pătrunjel de minimum trei săptămâni, timp în care se bea un pahar pe zi. Suplimentar se face un masaj energic pe zonele afectate cu suc de pătrunjel proaspăt.
• Litiaza renală şi biliară – se bea de trei ori pe zi, înainte de masa cu 1-2 ore, câte un sfert de pahar de suc de pătrunjel diluat cu trei sferturi de pahar de suc de morcovi.
• Adjuvant la boala canceroasă – se consumă pe parcursul unei zile un pahar de suc de pătrunjel.
• Intoxicaţie alcoolică, tabagism, intoxicarea organismului prin consum de carne – dimineaţa şi seara se bea câte o jumătate de pahar de suc de pătrunjel.
• Eczema alergică – se face un tratament de 3-4 săptămâni, timp în care se bea jumătate de pahar – un pahar de suc pe zi. Suplimentar se pun comprese cu suc pe zonele afectate, unde se ţin 15-30 de minute.
Câteva precizări importante:
- în doze mai mari de 200 ml la adulţi şi de 60 de ml la copii, sucul de pătrunjel poate avea reacţii adverse, cum ar fi hiperexcitabilitatea nervoasă, anumite deranjamente digestive;
- diluţia la sucul de pătrunjel este de 1:3-1:4 cu suc de morcov;
- ca şi la ţelină, sucul de pătrunjel este mult mai puternic dacă odată cu rădăcina se pun la preparare şi câteva frunze.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu