Faceți căutări pe acest blog

vineri, 1 octombrie 2010

AROME BUNE PENTRU SANATATE




Daca te confrunti cu o durere de cap, o depresie usoara, nervi sau crampe menstruale, nu te indrepta imediat catre sertarul cu medicamente, ci catre aromele naturale pe care la ai in casa. Mirosurile iti pot imbunatati capacitatea de gandire si asimilare a informatiilor, pot indeparta insomnia si te pot ajuta sa iti infranezi poftele alimentare, asa ca foloseste-te de aceste arome, ori de cate ori ai nevoie, fara nicio limita.

Mar, pentru a rezista poftelor alimentare

Conform teoriei medicului Alan Hirsch, fondatorul Tratamentului pe baza de miros si gust, aromele de mar, banana sau menta iti pot infrana poftele alimentare. Asadar, ori de cate ori iti doresti cu nerabdare sa mananci o prajitura uriasa, o portie mare de cartofi prajiti sau un ciolan afumat, taie pe jumatate un mar si inspira timp de cateva secunde aroma.

Portocala, pentru a te calma

Cercetatorii austrieci au testat mai multe arome pe un grup de persoane care urmau sa participe la un concurs si care aveau foarte mari emotii. In urma acestui test, s-a constat ca persoanele care au mirosit o portocala sau cateva frunze de menta s-au simtit mai calmi si mai linistiti, comparativ cu restul participantilor.

Lavanda, pentru a indeparta durerea si insomnia

In cautarea unor metode prin care pacientii lor sa ia cat mai putine medicamente, medicii de la Centrul Medical din cadrul Universitatii din New York i-au supus pe bolnavi unor teste. Mai exact, inaintea unor interventii usoare, anestezistii au pus pacientilor cateva picaturi de lavanda in masca pe care acestia au purtat-o in timpul operatiei. S-a constatat ca acesti pacienti au avut nevoie de o doza mai mica de morfina si analgezice in perioada de recuperare.

Tototdata, medicii sunt de parere ca lavanda si menta sunt doua arome foarte utile atunci cand pacientii se confrunta cu durerile usoare.

De asemenea, motivul pentru care oamenii au introdus, timp de sute de ani, flori de lavanda uscata in interiorul pernelor este acesta: planta are proprietati asemanatoare cu cele ale pilulelor somnifere.

Achizitioneaza o sticluta cu ulei esential de lavanda, amesteca 5 picaturi cu 50 ml de apa, adauga solutia intr-un recipient cu pulverizator si aplica aroma pe fata de perna, seara de seara, cu jumatate de ora inainte de culcare. Efectul de inducere a somnului este garantat.

Menta, pentru mai multa energie

Un studiu realizat la Universitatea Wheeling Jesuit din Statele Unite a demonstrat ca vaporii eliberati de frunzele de menta i-au ajutat pe jucatorii de bascket sa aiba mai multa energie, sa fie mai rapizi, sa se simta mai motivati si sa aiba mai multa incredere in fortele proprii.

In urma acestui studiu, o firma de articole sportive a scos pe piata o bustiera pentru femei, cu aroma de menta, pentru a le impulsiona pe acestea sa faca mai multa miscare fizica.

Asadar, atunci cand te simti lipsit de energie, miroase o frunza de menta sau poarta cu tine o sticluta cu ulei esential.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare