Faceți căutări pe acest blog

luni, 11 octombrie 2010

MACRISUL...BUN PENTRU FICAT

Remediile preparate din măcriş sunt indicate în hepatită

Remediile preparate din măcriş sunt indicate în hepatită

Măcrişul este folosit la prepararea salatelor şi supelor, fiind bogat în vitamina C şi în caroten, doi antioxidanţi care previn bolile cardiovasculare, cancerul şi îmbătrânirea prematură.
Rădăcinile plantei, la fel de bogate în principii active ca şi părţile aeriene, se recoltează toamna.  „Cu un gust amărui, rădăcinile măcrişului reprezintă un leac foarte eficient în tratarea bolilor de ficat, în special a hepatitelor virale A, B şi C, precum şi în combaterea intoxicaţiilor alimentare. În astfel de situaţii, se recomandă decoctul din rădăcină de măcriş. De asemenea, ca adjuvant în bolile tumorale, este eficientă pulberea din rădăcină de măcriş (se administrează câte o linguriţă de patru ori pe zi), care are efecte imunostimulatoare şi revigorează organismul", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi în nutriţie.
Mod de administrare
Decoct: Pentru preparare, se pun la înmuiat două linguriţe de plantă mărunţită într-o jumătate de cană de apă, de seara până dimineaţa. După acest interval, se filtrează conţinutul. Peste planta rămasă, se adaugă încă o jumătate de cană de apă şi se lasă la fiert două minute. Când s-a răcit, se amestecă cele două extracte şi se împarte leacul în trei porţii, care se consumă în aceeaşi zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare