Faceți căutări pe acest blog

marți, 19 octombrie 2010

dezinfectia

Sunt nebuna cu dezinfectia si curatenia. Daca o suprafata nu straluceste, o fac sa straluceasca. Daca este un pahar putin murdar, il spal imediat. Fac curat, spal, sterg si dezinfectez cam orice este in casa si pe care pun mainile.

Oricare ar fi rutina ta de curatenie, exista cateva locuri din casa pe care ar trebui sa le dezinfectezi imediat. Chiar si cei ca mine, cu o alerta ridicata la mizerie, pot ocazional sa rateze cateva bacterii ascunse bine.

Pentru a te ajuta in acest sens, divinecaroline.com a intocmit o lista cu locuri despre care mai putine persoane stiu ca sunt pline de germeni.

1. Pungile folosite repetat

Multi dintre noi au obiceiul de a refolosi o punga de prea multe ori, insa putini le si spala. Un studiu realizat in statul american Arizona a scos la iveala faptul ca jumatate dintre pungile refolosite verificate erau contaminate cu bacterii fecale, iar 12% cu E.coli.

De aceea, cel mai bine este sa speli pungile dupa fiecare folosire, sau macar la cel mult doua folosiri si sa tii cont pe cat posibil sa le utilizezi si data viitoare pentru acelasi scop (unele pentru carne, altele pentru legume, altele pentru haine etc.) sau sa folosesti de fiecare data alte pungi.

Capetele de la dusuri

Acestea pot adaposti diverse bacterii, unele dintre ele provocand chiar infectii pulmonare. Avand in vedere ca unii microbi sunt rezistenti la clor, cel mai bun mod de a curata capatul de la dus este de a-l scufunda in otet diluat si apoi de a-l curata cu ajutorul unei periute cu peri subtiri. Capetele de dus realizate din plastic sunt mai frecventate de microbi decat cele din metal.

3. Tastaturile de la computere

Un studiu realizat in anul 2008 in Anglia a demonstrat ca unele tastaturi pot adaposti de cinci ori mai multe bacterii decat un scaun de toaleta, printre acestea numarandu-se si Stafilococul auriu si E.coli.

Totodata, la fel de murdare pot fi si telecomenzile, mouse-urile sau intrerupatoarele. Acestea pot fi curatate cel mai bine cu solutii speciale pe baza de alcool izopropilic.

4. Draperiile

Acestea sunt ca un magnet pentru praf, acarieni, par de animale si chiar mucegai. Daca o persoana sufera de alergii la unul din aceste lucruri curatatul draperiilor periodic poate ameliora simptomele.

Pentru a le curata, cele mai mici pot fi bagate la masina de spalat, insa cele mari au nevoie de alte sisteme de curatat, cum ar fi cele chimice. Indicat ar fi ca, pe langa spalarea lor, o data pe luna acestea sa fie si aspirate.

5. Cosurile de gunoi

Chiar si daca pui mereu saci de gunoi care sa acopere marginile cosului, acesta poate fi contaminat in timp cu diversi microbi, mai ales daca este vorba de cel din bucatarie. Pentru a preveni raspandirea germenilor indicat este sa il cureti de cel putin doua ori pe saptamana.

6. Presul de la intrare

Potrivit unui studiu realizat in Arizona, 96% dintre talpile pantofilor purtati au pe ele bacterii fecale. De aceea, este esential sa speli presurile de la intrare cat mai des.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare