Faceți căutări pe acest blog

vineri, 1 octombrie 2010

5 locuri din casa care ar trebui dezinfectate zilnic



Cand te-ai decis sa faci curat in casa, te gandesti sa scuturi pernele si sa faci ordine printre hartii sau sa cureti frigiderul? Foarte des confundam adevaratul sens al curateniei in casa, cu simplul aranjat al obiectelor.

Simplul gest de a face patul sau de a face ordine printre hartii nu ne fereste de germenii care stau in fiecare colt al casei.

Vrei sa-ti imbunatatesti igiena?

Expertii in curatenie recomanda dezinfectia, in special a bucatariei si a bailor. Potrivit lui Marni Jameson, dezinfectia trebuie sa inceapa din locurile cele mai folosite, precum telefonul, tastatura calculatorului, clantele si intrerupatoarele. Cel mai bine ar fi ca acestea sa fie curatate zilnic.

Chiuveta din bucatarie si frigiderul

Oriunde este mancare sunt si bacterii. Studiile recente arata ca peste 500,000 de bacterii pe cm patrat, traiesc doar in chiuveta din bucatarie. Aceasta zona trebuie dezinfectata de doua, trei ori pe saptamana. De asemenea, interiorul si exteriorul frigiderului sunt pline de bacterii. Spala exteriorul frigiderului cu detergent si apa calduta, o data la doua zile, iar rafturile din interior o data pe saptamana.

Robinetele din baie

Gandeste-te de cate ori sunt atinse robinetele chiuvetei de la baie, pe timpul unei zile. Fa un efort si dezinfecteaza robinetele zilnic, pentru a pastra baia ferita de germeni.

Jameson recomanda si folosirea prosoapelor din hartie, daca cineva din familie este racit.

Microbii pot supravietui mult timp in prosoape umede, explica aceasta. In general, schimba prosoapele si asternutul paturilor o data pe saptamana. Acestea trebuie spalate in apa calda sau fierbinte, pentru a ucide germenii.

Jucariile

Din moment ce mainile mici cotrobaie peste tot inainte sa revina in gura proprietarului, acest lucru este esential. Spala jucariile copilului des cu sapun, pentru a face din joaca o experienta placuta si sanatoasa.

Telecomanda televizorului, tastatura si telefonul

Precum jucariile si robinetele din baie si telecomanda este folosita des. Foloseste un servetel dezinfectant, pentru a curata telecomanda zilnic. Acelasi lucru se aplica si pentru telefonul mobil. Ganditi-va doar pe unde a stat acel telefon si cu siguranta il veti curata, spunea Jameson. Nu in ultimul rand, tastatura ar trebui dezinfectata cat mai des.

Intrerupatoarele si clantele

Inainte sa termini curatenia, da o tura pe la intrerupatoare si clante cu un dezinfectant.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare