Faceți căutări pe acest blog

duminică, 3 octombrie 2010

Cum sa scapi rapid de vanatai!




Iata cateva remedii care te ajuta sa grabesti procesul de vindecare a vanatailor:
Pentru a evita formarea vanatailor si a impiedica sangerarea de sub piele, imediat dupa lovitura, tine apasat cu mana pe zona respectiva.

Tot in acest scop, imediat dupa lovitura, compresele cu cuburi de gheata sau cu apa foarte rece pot impiedica aparitia vanatailor. Aplica comprese reci pe zona timp de 10 minute. Dupa 48 de ore de la aplicarea compreselor reci, aplica comprese cu apa calda. Tine-le timp de 10 minute deasupra vanataii. Repeta procedura de trei ori pe zi. Aceasta procedura favorizeaza circulatia optima a sangelui in zona respective, ajutand la disiparea sangelui de sub piele.

In cazul vanatailor foarte mari de pe picioare, pentru a stopa curgerea sangelui sub piele, este recomandat sa te odihnesti tinand piciorul cu vanatai sprijin pe-o perna, deasupra nivelului inimii. Daca sangele se coaguleaza mai repede, vanataia se vindeca mai repede.

Sangele care ramane blocat sub piele in urma loviturii trebuie ajutat sa fie disipat. O solutie eficienta in vindecarea vanatailor este cea obtinuta din amestecul unei linguri de otet de mere cu apa fiarta sau apa distilata. Se aplica comprese cu aceasta solutie de mai multe ori pe zi, pe toate suprafata vanataii. Otetul ajuta la fluidizarea circulatiei sangelui aproape de suprafata pielii, contribuind la deblocarea sangelui de sub piele.

Unguentele pe baza de arnica au si ele efecte pozitive asupra vanatailor, atenuandu-le si accelerand vindecarea. Arnica este un remediu homeopat care are rolul de reducere a inflamatiilor. Pentru a patrunde in piele, crema cu arnica se aplica printr-un masaj gentil, de doua ori pe zi.

De asemenea, este recomandat sa masezi usor vanataia (daca este suportabil!) si zona din jurul ei in ziua imediat urmatoare zilei in care a aparut vanataia.

Aplicata pe pielea vanata, vitamina E uleioasa are un efect rapid de vindecare.

Oricat de ciudat ti s-ar parea, ciocolata este un remediu care atenueaza aspectul inestetic al vanatailor. Ia un cubulet de ciocolata, topeste-l si lasa-l sa se raceasca putin. Aplica-l intr-un strat dens peste vanataie si infasoara vanataia cu un bandaj. Lasa sa actioneze in timpul noptii. A doua zi dimineata, desfa bandajul si indeparteaza ciocolata de pe suprafata pielii.

Frunzele de patrunjel verde sunt un remediu naturist excelent in reducerea aspectului violet al vanatailor. Zdrobeste-te usor cu ajutorul unei sticle de sticla si aplica-le pe suprafata vanataii. Daca este necesar, fixeaza-le cu un bandaj. Frunzele de varza zdrobite sunt la fel de eficiente.

Daca ai mai multe vanatai pe piele si vrei sa scapi cat mai repede de ele, pe langa tratamentele externe, adopta si o dieta specifica. Nu uita asadar sa incluzi in meniul tau rosii, ardei gras de culoare galbena, spanac si o cantitate importanta de apa. Aceste alimente ajuta la eliminarea toxinelor din organism, ceea ce contribuie la vindecarea rapida. Totodata, este foarte posibil ca persoanele care se invinetesc foarte usor sa sufere de anumite carente vitaminice precum vitamina C sau K.

Anumite medicamente impiedica procesul de vindecare a vanatailor. De aceea, daca medicul va recomanda la randul sau, incetati sa luati medicamente precum ibuprofen sau aspirina.

Material puplicat pe seit-ul Garbo.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare