Faceți căutări pe acest blog

marți, 24 august 2010

4 plante care te intineresc



Cu trecerea timpului, celulele corpului imbatranesc. Nu avem cum sa oprim timpul in loc, insa putem sa stopam actiunea agresiva a factorilor nocivi din jur. Cum? Cu ajutorul ierburilor experte in eliminarea toxinelor, care ne protejeaza organele si le mentin sanatoase. Iata-le pe cele mai eficiente!

Afinul
Este un antioxidant puternic, eficient intr-o gama larga de afectiuni, de la diabetul de tip II pana la problemele inimii, dar se remarca si prin protectia pe care o ofera ochilor. Extractul de afin previne cea mai frecventa forma de imbatranire a ochilor: degenerarea maculara. Pastreaza capacitatile vizuale si ajuta ochii sa se adapteze la intuneric.

Se recomanda extractul de afin, pulberea sau ceaiul.
Ginsengul
Nu contine cafeina, insa creste energia, capacitatea de concentrare si viteza de reactie. Inlocuieste cu succes calitatile cafelei de dimineata, alungand oboseala. Stresul zilnic afecteaz buna functionare a glandelor responsabile de secretia de adrenalina, accelerand procesul natural de imbatranire sanatoasa. Substantele pe care le contine ginsengul sunt un bun tonic cerebral, te ajuta sa faci fata situatiilor stresante, iti fortifica organismul si iti cresc speranta de viata.

Poti beneficia de ginseng sub forma de ceai sau suplimente.
Armurariul
O planta recunoscuta ca un excelent hepatoprotector, armurariul era pe vremuri antidotul folosit in caz de muscaturi ale serpilor veninosi. Ficatul este organul protejat de armurariu. Contine silimarina, care apara si regenereaza celulele hepatice, fiind indicat chiar si in hepatite ori ciroze. Toxinele si alcoolul, doi dintre cei mai nocivi factori pentru organism, vor avea un efect mult diminuat in cazul celor care consuma armurariu.

Se administreaza sub forma de pulbere, infuzie, macerat sau tinctura.
Turmericul
Condiment specific bucatariei indiene, turmericul era folosit in vechime pentru tratarea obezitatii, dar si ca leac pentru sistemul digestiv. Astazi, este recomandat in artrite, imbunatateste circulatia, previne afectiunile cardiovasculare si atacul cerebral. Contine un ingredient activ mai putin cunoscut - curcumina - caruia i se datoreaza protectia impotriva multor probleme de sanatate legate de inaintarea in varsta, inclusiv Alzheimer. Curcumina creste rezistenta celulelor la infectii, este un antiinflamator de exceptie si impiedica evolutia cancerului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare