Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 11 august 2010

Lista alimentelor ce îţi protejează principalele organe



  • Lista alimentelor ce îţi protejează principalele organe,a fost publicată recent în ziarul Bild din Germania .

    În cazul legumelor şi fructelor se recomandă ca acestea să fie consumate proaspete sau congelate, iar plantele medicinale indicate de medicii germani trebuie administrate sub formă de infuzii, comprese sau tincturi.

    Vă prezentăm lista acestor alimente.

    Piele/păr

    1. Pepenele.
    Are foarte puţine calorii şi e un fruct excelent pentru menţinerea fermităţii pielii.
    2. Iaurtul degresat.
    Are o concentraţie ridicată de vitamina A, iar bacteriile sale îmbunătăţesc aspectul pielii.
    3. Grâul.
    Are calciu, acizi graşi, dioxid de siliciu - provizii de sănătate pentru piele, păr şi unghii.
    4. Orzul.
    Conţine substanţe bioactive, înfrumuseţează şi revitalizează.
    5. Cimbrul.
    Curăţă organismul şi redă strălucirea pielii.
    6. Hreanul.
    Regenerează părul, pielea şi unghiile, mulţumită substanţelor active conţinute.
    7. Muştarul.
    Reglează fluxul sangvin la nivelul pielii.

    Rinichi

    8. Sfecla roşie.
    Stimulează arderile celulare.
    9. Vişinele.
    Conţin potasiu, substanţă pe care rinichii "se luptă" să o elimine din sânge, când e în exces.
    10. Castravetele.
    Are multă apă şi stimulează activitatea rinichilor.
    11. Ţelina.
    Protejează rinichii de viruşi.
    12. Varza roşie.
    Aminoacizii şi proteinele sale acţionează ca un filtru pentru rinichi.
    13. Gulia.
    Vitamina C protejează celulele renale, iar fierul şi fosforul energizează.
    14. Ridichea neagră.
    Are proprietăţi de antibiotice naturale.
    15. Varza murată.
    Detoxifică întregul organism.
    16. Hrişca.
    În medicina complementară, e folosită ca produs dietetic în cazul bolilor de rinichi şi în diabet.
    E eficientă dacă suferiţi de hipertensiune arterială.
    17. Pătrunjelul.
    Deţine combinaţia ideală de minerale pentru a curăţa rinichii.

    Oase

    18. Migdalele.
    Conţin magneziu, care ajută oasele să rămână sănătoase.
    19. Spanacul.
    Aduce în organism necesarul de calciu pentru rezistenţa oaselor şi funcţionarea muşchilor.
    20. Meiul.
    Deosebit de bun pentru copii, cărora le întăreşte dinţii, oasele şi le stimulează creşterea.
    21. Secara.
    Benefică pentru dinţi, oase şi muşchi. E o sursă ideală de oligoelemente, cum ar fi B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier şi zinc.
    22. Brânza.
    Este o sursă de calciu, contribuind la întărirea oaselor.

    Intestine/stomac

    23. Tinctura de fenicul.
    Protejează mucoasele intestinale.
    24. Păstârnacul.
    Stimulează digestia.
    25. Mango.
    Are vitamina A şi antioxidanţi ce apără mucoasa intestinală.
    26. Arpacaşul.
    Aduce în organism necesarul de fibre, magneziu şi fosfor pentru o digestie sănătoasă.
    27. Mărarul.
    Combate indigestia.
    28. Soia.
    Are proprietăţi anticancerigene.
    29. Nucile.
    Conţin o formă purificată de Omega 3, care ajută la reducerea riscului de cancer al intestinelor.

    Ficat

    30. Anghinarea.
    Are proteine regenerative, iar acidul folic şi antioxidanţii săi previn bolile hepatice.
    31. Sucul de ridiche.
    Stimulează secreţia bilei.
    32. Conopida.
    Contribuie la protejarea şi îmbunătăţirea activitii ficatului.
    33. Drojdia de bere.
    E o importantă sursă de vitamina B, detoxifică ficatul.
    34. Năsturelul (Nasturtium Officinale).
    E folosit la producerea muştarului şi a uleiurilor bune pentru metabolismul bilei şi al ficatului.
    35. Păpădia.
    Reduce colesterolul şi ajută la buna funcţionare a ficatului.
    36. Laptele.
    Apără ficatul de diferite afecţiuni frecvente.
    37. Menta.
    Uleiurile sale esenţiale stimulează secreţia biliară şi ajută la calmarea crampelor.
    38. Carnea de iepure.
    Degresează ficatul.
    39. Carnea de vită şi de mânzat.
    Conţine vitamina B, fier şi proteine de bună calitate.

    Creier

    40. Lintea.
    Conţine proteine, glucide şi lecitina de care au nevoie celulele creierului.
    41. Quinoa.
    Bogat în fier, întăreşte memoria şi încetineşte procesul de îmbătrânire.
    42. Carnea de pasăre de curte.
    Are grăsimi şi uleiuri care oferă energie celulelor nervoase.
    43. Fasolea.
    Creşte puterea de concentrare.
    44. Oul.
    E o sursă grozavă de proteine, iar gălbenuşul conţine colină, care ajută la dezvoltarea memoriei.
    45. Avocado.
    E un fruct care combate stresul, nervozitatea şi insomnia.
    46. Bananele.
    Conţin substanţe benefice pentru creier.
    Glucoza, vitaminele şi mineralele fructelor îl energizează.
    47. Caisele.
    Un amestec ideal de minerale ce stimulează neuronii.
    48. Stafidele.
    Au mult zahăr (75%), resursă energetică pentru creier.
    49. Perele.
    Ajută circulaţia sangvină, iar zahărul şi substanţele asemănătoare hormonilor intensifică puterea "de lucru" a creierului.
    50. Mazărea.
    E bogată în proteine bune pentru memorie şi concentrare.
    51. Salata verde
    . Substanţele opiacee calmează sistemul nervos.

    Ochi

    52. Castanul sălbatic.
    Substanţele sale active calmează iritaţiile şi senzaţia de usturime.
    53. Arnica.
    Uleiurile esenţiale calmează inflamaţiile oculare.
    54. Mesteacănul alb.
    Vitamina C, potasiul şi calciul conţinute întăresc imunitatea ochilor.
    55. Limba de miel.
    Are o mulţime de taninuri şi saponine ce reduc inflamarea vaselor conjunctivale.
    56. Rostopasca.
    Este eficientă împotriva viruşilor, în special pentru ochii uscaţi.
    57. Gutuia.
    Cu pectină şi calciu, e bună pentru alergii şi febra fânului.
    58. Iarba de silur (Euphrasia Officinalis).
    Calmează ochii în cazul persoanele tensionate, care stau mult în faţa calculatorului.
    59. Grăsimea de găină.
    Împreună cu iarba de silur, face minuni dacă e aplicată ca unguent pe ochi.
    60. Strugurii.
    Aceste fructe ajută cu precădere ochiul în timpul vederii nocturne.
    61. Pătlagina.
    Taninurile sale tratează infecţiile oculare.
    62. Căpşunile.
    Ajută ochiul în timpul vederii nocturne.
    63. Centaurium minus.
    Tinctura acestei plante vindecă afecţiunile oculare.
    64. Ananasul.
    Conţine numeroase enzime ce relaxează ochii celor care stau mult la calculator.
    65. Rozmarin.
    Purifică ochii şi protejează vasele de sânge oculare.

    Inimă

    66. Varza.
    Are mult potasiu şi fier, necesare inimii şi circulaţiei sangvine.
    67. Broccoli.
    Previne ateroscleroza şi atacurile de cord, prin conţinutul de calciu, fier şi caroten.
    68. Ridichea.
    Apără împotriva atacurilor de inimă.
    69. Portocalele.
    Conţin vitamina C, care scade valoarea colesterolului din sânge,
    În plus, are şi puţine calorii.
    70. Morcovul.
    Acidul folic şi bioflavonoidele rădăcinoasei protejează inima.
    71. Peştele.
    Acizii graşi Omega 3 apără sistemul vascular de inflamaţii şi de calcifieri.
    72. Ceapa.
    Scade presiunea sângelui, îmbunătăţeşte activitatea inimii şi circulaţia.
    73. Usturoiul.
    Alicina conţinută previne accidentele vasculare cerebrale.
    74. Usturoiul sălbatic.
    Substanţele sale curăţă sângele de toxine.
    75. Sparanghelul.
    Asparagina curăţă cordul şi vasele mari de sânge.
    76. Cicoarea.
    Scade tensiunea arterială şi colesterolul, curăţă sângele cu ajutorul unor minerale specifice.
    77. Uleiul de măsline.
    Energizează cordul şi reduce colesterolul.
    78. Somonul.
    Acest peşte e o sursă bună de acizi graşi Omega 3, care reuşesc să scadă din nivelul trigliceridelor din sânge.
    79. Dovleacul.
    Are efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale şi în bolile de inimă.
    80. Cartofii.
    Protejează contra accidentelor cerebro- vasculare, oferind o cantitate mare de vitamina C pentru sistemul vascular.
    81. Paprika.
    Protejează inima şi vasele de sânge.
    82. Roşiile.
    Diuretice eficiente, normalizează tensiunea arterială.
    83. Măslinele.
    Reduc colesterolul nociv şi tensiunea arterială.
    84. Merele.
    Conţin 300 de substanţe esenţiale pentru protecţia întregului sistem vascular.
    85. Fasolea neagră.
    O cană din acest aliment furnizează între 120 şi 320 miligrame de magneziu, mineral ce previne apariţia tulburărilor de ritm cardiac (aritmie).
    86. Coacăzele.
    Cu cea mai mare concentraţie de minerale şi de vitamine C, B, D şi E, sunt bune pentru circulaţia sângelui.
    87. Zmeura.
    Acţionează ca o aspirină naturală, întărind sistemul imunitar.
    88. Murele.
    Sunt considerate de specialiştii germani fructe cardioactive, ajutând la funcţionarea optimă a cordului.
    89. Socul.
    Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.
    90. Piersicile.
    Au multe vitamine şi oligţlemente care protejează inima.
    91. Cireşele.
    Împrospătează resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor şi siliciu.
    92. Rubarba.
    Fortifică inima şi scade tensiunea arterială.
    93. Grepfrutul.
    Are o enzimă specială, care previne obstrucţiile vasculare şi tromboza.
    94. Ciuperca Shitake.
    Reduce colesterolul.
    95. Prunele.
    Previn tromboza.
    96. Curmalele.
    Sunt bogate în fier, calciu şi potasiu.
    Reduc tensiunea arterială, protejează împotriva aterosclerozei.
    97. Afinele.
    Pigmentul lor albastru ajută la elasticitatea vaselor sangvine.
    98. Ovăzul.
    Are acizi graşi, benefici în bolile cardiovasculare.
    99. Porumbul.
    Are vitamina D şi vitamina K.
    100. Ardeiul iute.
    Previne creşterea zahărului din sânge, care poate duce la formarea colesterolului pe vasele inim

    Am marcat cu albastru alimentele pe care le consum eu mai des, si care chiar imi plac. As mai adauga la aceasta lista:

    101. Smochinele: contin vitaminele din grupa B, minerale, potasiu, magneziu, fier, foarte mult calciu, zinc precum si oligoelemente importante: fluor, pentru intarirea dentitiei si seleniu pentru intarirea sistemului imunitar.

    102. Nuci braziliene: magneziu, fosfor, acid folic, calciu potasiu precum si continut mare de seleniu - care contribuie la reducerea riscului de cancer (mai ales de prostata) si de boli cardiovasculare. Proteinele, aminoacizii esenţiali apropie nucile de Brazilia de carne sau peşte, tocmai de aceea consumul lor este binevenit în perioadele de post.

    103. Caju: contine acidul oleic care este vestit pentru efectele benefice asupra sistemului cardio-vascular. Este bogat in vitaminele B1 (0,63 mg/100 g), B2 (0,26 mg/100 g), B3 (10,1 mg/100 g) si vitamina E (0,78 mg/100 g), antioxidant benefic sistemului cardiovascular. Magneziul continut de caju (270 mg/100 g) poate diminua intensitatea migrenelor, poate reduce tensiunea arteriala, problemele de respiratie. Fosforul (375 mg/100 g) este important pentru sitemul osos si dinti.

    104. Susan - seminte sau halva: continut bogat de cupru, mangan, calciu, magneziu, fier, zinc, fosfor, vitamina B1 si fibre.

    105. Miere de albine: fara comentarii
  • Resveratrol in legume si fructe

    A sosit în sfârșit vara, anotimpul meu preferat ; și odată cu ea au început să apară fructele și legumele de culoare... NEAGRĂ (practic ceva intermediar între indigoul spre negru și vișiniul cel mai închis) !
    De ce vreau să vă atrag extrem de serios asupra acestei minunății de culoare, o veritabilă binecuvântare a lui Dumnezeu ? Deoarece aceste fructe și legume de culoare NEAGRĂ conțin... un colorant polifenolic numit RESVERATROL, adică de departe cel mai puternic factor natural anti-oxidant cunoscut !!!
    Când am folosit în limbaj medical cuvântul ”anti-oxidant” primul lucru la care trebuie să vă gândiți este ”anti-cancer” (atât prevenție, cât și terapie naturală), anti-îmbătrânire și status antiinflamator ; dar nu numai atât !
    Să nu cumva să uitați că a doua cauză de deces la nivel European este reprezentată de CANCER ; însă în România, începând cu 1997 principala cauză de deces este reprezentată de cancer și apoi de bolile cardio-vasculare!
    Dar oare această minune a cerului (Resveratrolul) să știe să facă doar atât ? Nici pe departe ! Hai să vedem împreună :
    - Întâi de toate se găseşte în general în fructele de culoare indigo-vișiniu spre negru (dar nu numai) : dude NEGRE, cireșe NEGRE, struguri NEGRI, sâmburii de struguri NEGRI (dar și albi), mure NEGRE, corcodușe NEGRE, coacăze NEGRE, prunele închise la culoare, AFINE, varza roșie, ceapa roșie, merele VIOLET, salata Lollo, lintea NEAGRĂ, fasolea NEAGRĂ, dar şi din varza de Bruxelles (care poate fi consumată şi fiartă), fragi, alune. Ultimele 3 sunt varietățile de legume și fructe care nu prezintă culoarea NEAGRĂ, dar conțin totuși Resveratrol într-o cantitate mică !
    - Resveratrol există într-o cantitate de 50-100 mg / g pieliţă de strugure, mai mult decât dublul oricărei alte surse identificate
    - Are un efect de distrugere tumorală directă, acţionând împotriva oricărui tip de localizare tumorală, dar mai ales asupra celor hormono-dependente (sân, uter, ovar, testicul, prostată, ficat, stomac) și a melanomului malign (cea mai periculoasă localizare canceroasă a pielii și una dintre primele 3 localizări tumorale ca agresivitate)
    - Blochează formarea de vase de sânge în jurul tumorii, dar şi metastazarea celulelor maligne. Acest lucru mai știe să-l facă genisteina și daidzaina din SOIA (altă minune de plantă), acidul alfa-linolenic (omega 3) din uleiul de in și sulforafanul din crucifere (varză, broccoli, conopidă)
    - Conferă o protecţie deosebită materialului genetic nuclear (ADN), ferindu-l de mutaţii
    - Este SINGURUL anti-oxidant care acționează direct pe gena Matusalemică (sau ”gena longevității”) având capacitatea de a crește durata și calitatea vieții
    - Are și efect de potențator de efect (bioflavonoid) pentru toate mineralele și vitaminele întâlnite în cale, amplificând efectele acestora de zeci-sute de ori !!!
    - Are un potenţial anti-oxidant de 50 de ori superior vitaminelor C şi E la un loc
    - Este de 10-20 de ori mai puternic decât vitamina E în protecţia anti-oxidativă a LDL-colesterolului
    - ¯ nivelul sangvin al colesterolului total şi al trigliceridelor
    - Este un vasodilatator arterial
    - Se opune expansiunii fibroase a cicatricei post-infarct miocardic
    - Încă din 1985 se ştie că are capacitatea de a inhiba agregarea plachetară indusă de trombină şi ADP (Kimura) => efect anti-trombotic
    - Are efecte anti-SIDA, antivirale (virusurile hepatitice, dar nu numai !), antialergice (inhibând eliberarea Histaminei), antibacteriene şi antiinflamatoare
    - ­ elasticitatea articulaţiilor, stimulând sinteza fibrelor de colagen atât la nivel articular, cât și în piele (astfel având şi un rol cosmetic). Preîntâmpină ridarea şi îmbătrânirea pielii, menţinându-i elasticitatea şi tinereţea
    - Are efect protectiv faţă de boala Alzheimer prin blocarea proteinei NF-Kb, împiedicând astfel microglia să distrugă neuronii
    - Există studii încurajatoare referitoare la potenţialul terapeutic al său în ceea ce priveşte şi alte boli neuro-degenerative
    - ­ toleranța la efort, performanțele fizice și psihice
    - ­ durata de viaţă şi potenţialul reproductiv la animalele de experienţă pe care a fost testat (cu 15-30%)
    Capac la toate, se mai comportă şi ca un hormon fito-estrogen, adică :
    a) Reprezintă cel mai puternic fixator de Calciu în / din oase (alături de exerciţiul fizic), prevenind și combătând eficient osteoporoza
    :) Conferă protecţie vasculară majoră, chiar şi la bărbaţi
    c) Combate tulburările de climacteriu
    d) Ajută la regularizarea ciclului menstrual şi se opune oricăror manifestări dismenoreice
    e) Chiar în exces, conferă protecţie împotriva cancerului de sân şi col uterin şi nu induce cancer
    f) Protejează celulele nervoase împotriva efectelor devastatoare ale stresului + măresc durata de viață a acestora + se opun apoptozei (morții) acestora !
    g) Crește eliminarea renală a acidului uric, prevenind acumularea sa și riscul de a dezvolta gută sau litiază urică
    h) (Fito-) estrogenii sunt substanţe inductoare enzimatice (hepatice) cu rol în detoxifierea organismului, dar nu numai : creşte sinteza antioxidanţilor endogeni, a substanţelor necesare corpului etc.
    Alte surse de fitoestrogeni : spirulina, soia, frunzele de păpădie și de pătrunjel, salata (lăptuca), granulele de polen, seminţele de mărar, grape-fruit- ul roşu
    Am afirmat mai sus că Resveratrolul se comportă și ca un hormon fito-estrogen, dar NU prezintă nici unul dintre efectele nu întotdeauna de dorit, sau ”adverse” ale estrogenului natural (adică cel produs de organism) :
    a) Risc de cancer de sân, endometru (uter) și de prostată, hormonul estrogen (dar NU și cel fito-estrogen !) fiind și hormon de creștere  Creșterea sânilor la ambele sexe, indiferent de vârstă, hormonul estrogen (dar NU și cel fito-estrogen !) fiind și hormon de creștere
    c) Edeme ale membrelor inferioare prin retenția hidro-salină consecutivă
    d) ­ coagulabilității sângelui cu risc trombo-embolic
    e) ­ riscul de a dezvolta forme de hipertensiune arterială extrem de rezistente la tratament
    f) ¯ fertilității masculine și a potenței

    Nu aș dori să închei acest mesaj fără a le aduce la cunoștință tuturor prietenilor mei, cărora le dedic acest articol, cea mai mare minune a naturii create de Dumnezeu (după părerea mea !), o bogăție de anti-oxidanți într-un singur produs : sucul de varză roșie.
    Gustul acestuia va putea fi „dres”, la cei care nu-l prea suportă, adăugând peste el suc de morcov, iar datorită faptului că poate conține fibre celulozice dure va fi strecurat prin tifon ”în 4” (cvadruplu).
    Reţineţi câteva aspecte esenţiale despre varza roşie :
    - conţine resveratrol = cel mai puternic factor natural anti-cancerigen cunoscut, potenţator de efect pentru toate celelalte minerale şi vitamine + distrugător al vaselor care alimentează tumora + blochează metastazarea celulelor maligne ;
    - conţine sulforafan = substanţă care distruge vasele care alimentează tumora ;
    - conţine indol-3-carbinol = substanţă care dă distrugere tumorală directă ;
    - conţine vitamina B 17 = produce distrugere tumorală directă
    - reprezintă o sursă majoră de vitamina C. Având în vedere termolabilitatea acestei vitamine şi faptul că ea se oxidează repede la aer, sucul de varză roşie va fi consumat imediat după ce a fost preparat
    - este cea mai bogată sursă cunoscută de luteină şi zeaxantină, 2 antioxidanţi fundamentali şi extrem de potenţi, cu specificitate pentru macula lutea, dar nu numai. Cercetările privind degenerarea maculei la vârste înaintate au dovedit rolul protector important al luteinei (6 mg/zi de luteină administrată timp de 6 luni, scade incidenţa degenerării maculei cu 43%). Efectul luteinei este amplificat de licopen, colorantul roşu din legume (tomate) şi cea mai mare parte a fructelor. Luteina previne degenerescenţ a maculară la persoanele diabetice.
    ...şi dacă ar fi numai aceste efecte ar fi mai mult decât suficient pentru sucul de varză roşie, dar nu sunt nici pe departe singurele efecte !

    ATENȚIE !!!
    - Persoanele care NU au cancer în acest moment pot consuma TOATE alimentele menționate mai sus de culoare NEAGRĂ pentru a beneficia de cât mai mult Resveratrol
    - Însă persoanele care au în acest moment cancer le sfătuiesc să se abțină de la folosirea strugurilor negri (cresc nepermis de mult glicemia și pot ¯ drastic imunitatea acelor persoane) și a oricăror alimente NEGRE dar acre (coacăze) sau insuficient coapte, deoarece acestea induc aciditate în organism, factor major stimulator al dezvoltării tumorale. Rețineți aceste precauții esențiale !!! Acestora din urmă le recomand sucul de varză roșie, dudele, cireșele, corcodușele NEGRE, afinele...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare