Faceți căutări pe acest blog

vineri, 20 august 2010

MASAJUL CARE ELIMINA STRESUL




Sarea da gust bucatelor, însă ea poate fi folosită ca leac pentru multe afecţiuni. Compresele sau masajul cu apă sărată ne scapă de multe „dureri”. Iată la ce mai putem folosi sarea.
Întăreşte părul
Pentru întărirea rădăcinilor şi evitarea căderii părului se umezeşte capul şi părul cu apă caldă, apoi se freacă pielea capului cu o lingură fără vârf de sare de bucătărie mai mare. Se lasă timp de 10-15 minute să acţioneze, apoi se spală foarte bine capul cu apă caldă şi săpun de casă sau şampon.
Calmează
Pentru eliminarea stresului şi stărilor nervoase faceţi de 3 ori pe săptămână, seara, înainte de culcare, frecţionări ale spatelui cu ajutorul unei bucăţi de pânză de bumbac înmuiată în 200 ml apă rece în care s-a pus o lingură fără vârf de sare.
Şterge ridurile
Pentru înlăturarea ridurilor, ştergerea petelor de pigmentare, redarea elasticităţii pielii şi pentru curăţirea în profunzime a acesteia masaţi faţa cu un amestec din 150-200 g frişcă neîndulcită şi două linguri de sare fără vârf. În cazul tenului uscat şi normal se va aplica o dată pe săptămână, iar pentru tenul gras de două ori pe săptămână.
Alungă migrenele
Pentru calmarea durerilor de cap puneţi pe frunte timp de 10 minute o compresă din tifon înmuiată într-o saramură obţinută din 150 de mililitri de apă clocotită în care s-a turnat o lingură de sare grunjoadă, fără vârf.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare