Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 7 august 2010

PIATRA LA RINICHI

Piatră la rinichi ; un litru de apă cu 250g rădăcină de pătrunjel curăţată şi tocată , se fierbe până scade la o cană, se strecoară şi se împarte în 3 ceşcuţe, se bea pe stomacul gol una dimineaţa, la prânz si seara. In ziua … cap), cu tinctură de pelin şi cimbru (se fac la fel ca tinctura de lavandă), se ia 1 linguriţă diluată în puţină apă, de 4 ori/zi, înainte de masă, timp de 2 săptămâni.
Se zdrobesc coaja pulpa şi seminţele unei lămâi, se … timp de 2 sặptặmâni la cặldurặ şi întuneric, agitând în fiecare zi. Din aceastặ tincturặ se iau 30 – 40 pic. de 3- 4 ori/zi, timp de 3 – 4 sặptặmâni.

Prostatặ litiazicặ; seara se iau sâmburi de pepene uscaţi, … măslina pe mont, se fixează cu un bandaj, se lasă toată noaptea, tratamentul durează o lună.
Într-un săculeţ de pânză se pune hrean ras, amestecat cu făină şi puţină apă caldă, până se obţine o pastă, se pune pe mont, timp de … zeama în care au fiert legumele..
Ţelina fiartă se toacă cu puţină făină, lapte şi miere, se amestecă până se obţine o pastă, se poate consuma ca salată, umplutură pentru cartofii fierţi sau unsă pe pâine prăjită.
Se beau 1 … afectatặ.
Cretặ albặ simplặ, se fereacặ negul timp de 10 – 15 zile pânặ se usucặ.

Pete pe piele; se beau zilnic pe stomacul gol 2 - 3 căni de decoct de rădăcină de măcriş, având efect benefic asupra ficatului. Cura … utilizate drept condiment.
In medicină, infuzia din rădăcină calmează isteria, nevralgiia, durerile reumatice, stimulează pofta de mâncare, reduce fatulenţa, stimulează digestia, uşurează durerile de stomac, vindecă gripele, răcelile, …

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare