Faceți căutări pe acest blog

vineri, 13 august 2010

Sucul de caise şi de pepene îţi detoxifică organismul




Dacă vrei să-ţi păstrezi greutatea, trebuie să fii atentă şi la ce bei, nu doar la mâncare. Renunţă deci la sucurile acidulate în favoarea băuturilor delicioase şi cu puţine calorii, preparate în casă.
Sucul de caise şi de pepene îţi detoxifică organismul
Pepenele roşu are un conţinut caloric scăzut şi este bogat în apă (95%). Caisele sunt recunoscute pentru efectul lor detoxifiant, datorită conţinutului mare de apă (85%), de vitamine şi de fibre. Ce poate să iasă din amestecul celor două fructe?
Un suc delicios, care-ţi alină pofta de dulce. Ai nevoie de trei caise bine coapte şi de două felii mari de pepene roşu. Iei miezul pepenelui şi caisele cu coajă şi le treci prin blender.
Le laşi câteva minute să se amestece şi le pui la frigider. Bea un pahar cu suc dimineaţa, pe stomacul gol, şi în timpul zilei, când simţi nevoia de ceva dulce şi răcoros.
Shake-ul de pere şi kiwi este antioxidant
Aceste două fructe îţi conferă senzaţia de revigorare şi te ajută să scapi de kilogramele nedorite. Bogate în vitamina C, perele au proprietăţi remineralizante, diuretice şi depurative. În plus, fructele de kiwi au minerale şi vitamine care vor contribui la doza ta zilnică de energie.
Curăţă de coajă două fructe de kiwi, spală bine o pară şi adaugă-le în mixer. După ce s-au omogenizat, le pui în frigider timp de 10 minute şi bei un pahar înainte de fiecare masă.
Ceaiurile "topesc" grăsimile
Pe lângă delicioasele sucuri din fructe, ceaiurile sunt şi ele de ajutor dacă vrei să scapi de kilogramele în plus. Ele au un efect detoxifiant, îţi dau senzaţia de saţietate şi stimulează digestia. Cele mai recomandate în lupta contra formelor plinuţe sunt ceaiul verde, ceaiul de păpădie şi de soc.
În plus, poţi folosi şi pliculeţele cu ceai care conţin inozitol, un ingredient special care transformă grăsimile în energie, ajută la accelerarea metabolismului şi este recomandat în tulburările de comportament alimentar, cum este bulimia.
Mix de banană şi iaurt, pentru o digestie bună
Amestecul de banane cu iaurt îţi oferă una dintre cele mai gustoase băuturi răcoritoare, având ca ingredient principal iaurtul, care ajută la îmbunătăţirea digestiei. Pentru aceasta, ai nevoie de două banane mici coapte, 250 ml de iaurt şi puţin chimen.
Curăţă bananele şi taie-le în bucăţi mari. Toarnă iaurtul în blender, împreună cu bucăţile de banană şi cu chimenul. Amestecă până se omogenizează. Poţi să serveşti şi la micul dejun. Dacă băutura obţinută este prea concentrată, pune gheaţă zdrobită.
Sfat
Sucul de lămâie dă un plus de savoare băuturilor din fructe pe care le bei în dietă şi este un excelent antioxidant

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Arhivă blog

    Lista mea de bloguri

    Postări populare