Faceți căutări pe acest blog

joi, 30 septembrie 2010

Cele mai puternice alimente anticancer


Salveaza in format PDF Imprimare Trimite unui prieten prin email
alimente_anticancer.jpg
Este timpul sa constientizam ca alegerile alimentare la intamplare pe care le facem zi de zi ne pot afecta sanatatea pe termen lung.

Si nu te amagi cu ideea ca nu ti se va intampla tie sau ca bolile grave nu apar decat la batranete. Gresit! Statisticile arata ca tot mai multi tineri se confrunta cu afectiuni grave. In rapoartele despre starea de sanatate a populatiei din Romania se arata ca adolescentii sunt obezi si bolnavi, ca sindromul metabolic se declansseaza de la 20 de ani, ca poti face accident vascular cerebral sau stop cardiac de la 30, 40 de ani, ca suferim de toate bolile (cancer, diabet, colesterol marit, osteoartrite, boli hepato-renale), deoarece sistemul nostru imunitar nu mai face fata, explica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. 

Una dintre cauzele favorizante este alimentatia proasta si dezechilibrata pe care o imbratisam in fiecare zi. Practic mancam fara sa ne hranim organismul cu nutrientii care sunt vitali pentru buna lui functionare. De aceea, 70% din bolile care ne macina sanatatea sunt cauzate de stilul de viata sedentar si alimentatia nesanatoasa. 

Potrivit dr. David Servan Schreiber, autorul celebrei carti "Anticancer" (un medic neurolog care a invins cancerul la creier), alimentatia nesanatoasa cuprinde grasimi, zahar, carne, alimente industriale, surse de dezechilibru dezastruoase pentru sanatate, pentru ca animalele si agricultura sunt saturate cu produse chimice cancerigene. Iata o lista cu alimentele care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta zilnica, cu proprietati anticancerigene dovedite si testate de Dr. Schreiber in lupta sa cu cancerul:

Legumele crucifere

Consuma cat mai multa varza, broccoli, conopida, varza de Bruxelles, napi, gulie, ridichi, deoarece curata organismul si au proprietati anticancerigene. Studiile recente arata ca previn cancerul de prostata si colon. Consuma-le in salate, pe cat posibil in stare cruda, dar si gatite cat mai simplu (fierte la abur, calite usor in tigaie).

Pestele gras

Datorita continutul bogat in acizi grasi omega 3 si vitamina A, pestele gras este un aliment indicat de toti medicii. Trebuie si incluzi in meniul tau macar de trei ori pe saptamana cate o portie de macrou, somon, hering, ansoa sau sardine. Consumul de peste previne cancerul de san, colon si prostata, potrivit ultimelor cercetari in domeniu.

Rosiile

Pentru a te bucura de proprietatile lor curative, consuma rosiile gatite pentru a-ti elibera licopenul, substanta cu proprietati anticancerigene. Potrivit cercetarilor facute la Universitatea Harvard, rosiile au capacitatea de a ne proteja de cancerul de prostata, colon, san, dar si de cel cervical si pulmonar. Licopenul se gaseste si in morcovi, capsune, ardei si piersici.

Ceaiul verde

Datorita continutului bogat in polifenoli, ceaiul verde inhiba angiogeneza (formarea noilor vase de sange, esentiale pentru dezvoltarea tumorilor), facilitand moartea celulelor cancerigene. Alege ceaiul verde japonez, lasa-l la infuzat 10 minute si consuma-l intr-o ora. Dr. Schreiber recomanda 6 cesti pe zi.

Usturoiul, ceapa, arpagicul verde, prazul

Împiedica formarea vaselor de sange noi care alimenteaza celulele cancerigene. Aceste alimente-medicament previn cancerul de prostata, san, colon, plamani si rinichi. Consuma-le in stare cruda in salate.

Ghimbirul

Ucide celulele canceroase. Dr. Schreiber recomanda sa folosirea ghimbirului proaspat ras peste o salata de legume fierte la abur sau gatite usor in tigaie sau prepararea unei infuzii (cateva bucatele de ghimbir lasate la infuzat 10-15 minute in apa clocotita). Trebuie doar sa te obisnuiesti cu gustul ghimbirului, il gasesti in supermarket la un pret decent.

Curcuma

Curata sangele si inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Este un condiment de culoare galbena, il gasesti pe magazinele naturiste, iar ca sa fie absorbit de organism trebuie amestecat cu piperul negru, dupa cum recomanda dr. Schreiber. Amesteca 1/2 lingurta pudra de curcuma cu 1 lingurita ulei de masline si un varf de cutit cu piper negru si adauga la salate, supe, mancaruri.

Mirodeniile

Rozmarinul, cimbrul, oregano, busuiocul, menta, mararul, patrunjelul, tarhonul sunt bogate in uleiuri esentiale care impiedica inmultirea celulelor cancerigene si raspandirea lor in tesuturile invecinate.

Legumele si fructele bogate in caroten

Morcovii, dovleceii, bostanul, sfecla, caisele si toate celelalte legume si fructe colorate viu, in portocaliu, rosu, galben si verde au mari cantitati de licopen si vitamina A. Ele impiedica dezvoltarea celor mai agresive celule canceroase. Efecte similare au si fructele de padure (capsuni, zmeura, afine, mure, merisor), citricele (portocale, mandarine, lamai si grepfrut) si sucul de rodie.

Ciocolata neagra

Numai ciocolata care contine peste 70% cacao si niciodata amestecata cu lapte sau alte arome/creme artificiale. Datorita continutul ridicat in polifenoli si antioxidanti impiedica dezvoltarea celulelor cancerigene. Poti sa consumi zilnic 20 de grame, iar in combinatie cu o ceasca de ceai verde proprietatile anticancerigene cresc.

Vinul rosu

Este bogat in polifenoli si incetineste progresia cancerului. Nu este recomandat sa consumi mai mult de 1 pahar pe zi, deoarece in cantitati mari s-a demonstrat ca alcoolul poate sa favorizeze dezvoltarea cancerului.

Sursa: Eva.ro .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare