Răcirea vremii îţi poate da peste cap metabolismul: te poţi trezi cu migrene, cu oboseală şi, mai rău, vei răci foarte repede. Ca să scapi de probleme, întăreşte-ţi organismul cu fructe de sezon, pline de vitamine şi de minerale.
Prunele
Cercetări recente au arătat că o singură prună are o cantitate de vitamine şi de minerale similară cu cea a unui pumn de afine, fructe considerate până acum ca fiind cele mai bogate în antioxidanţi. Prunele cresc imunitatea şi au puterea de a preveni apariţia a numeroase maladii. Ele sunt recomandate mai ales vârstnicilor.
Merele
Se zice că un măr pe zi ţine doctorul la distanţă. Această vorbă populară spune totul despre forţa acestui fruct în lupta cu problemele de sănătate. Pentru prepararea unui elixir-minune se curăţă trei mere şi se scufundă într-un litru de apă clocotită. Se stinge focul şi se lasă peste noapte. Se beau zilnic 3-4 căni de compot cu pulpă de fruct.
Perele
Înrudite cu merele, aceste fructe sunt recunoscute drept un calmant pentru sistemul nervos şi sunt foarte bune pentru cei care ţin la siluetă, deoarece stimulează pierderea în greutate.
Perele sunt o sursă excelentă de vitaminele C şi E, dar şi de cupru, elemente care au o acţiune puternic antioxidantă şi care apără celulele de acţiunea nefastă a radicalilor liberi. Consumate regulat, ele întăresc sistemul de apărare şi previn instalarea bolilor de sezon.
Strugurii
Contraindicaţi diabeticilor, strugurii sunt plini de zaharuri, dar şi de vitamine. În această perioadă poţi începe o cură pentru a-ţi detoxifica organismul, pentru a-ţi creşte imunitatea şi pentru a ţine sub control colesterolul nociv.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu