Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 22 septembrie 2010

MASAJ PENTRU OCHII OBOSITI

Muschii din jurul ochilor au nevoie de masaj, altfel devin rigizi si pot cauza tulburari de vedere, migrene si insomnii.

Agresati de poluare, praf si lumina articifiala, ochii au si ei nevoie de relaxare, iar masajul lor te ajuta sa-i eliberezi de tensiune. Poate ca ti se pare ciudat, sa-ti masezi ochii. Dar ei sunt niste organe fragile de care nu prea ne gandim sa avem grija, iar sanatatea lor e strans legata de supletea muschilor care ii inconjoara si de miscarile lor. In timp, acestia devin rigizi si lenesi, aparand astfel tulburari de vedere, migrene si insomnii.

Efecte terapeutice
Mai mult decat un simplu masaj, reflexologia coulara te ajuta sa iti odihnesti ochii si sa regenerezi capacitatile oculare, dar si sa iti relaxezi mintea si trupul. Masajul pune sangele in miscare, imbunatateste irigarea ochiului si destinde musculatura. Efectul antistres al acestui tip de masaj te ajuta sa echilibrezi sistemul care coordoneaza functionarea organelor din corpul tau. Pentru ochi, arcadele sprancenelor sunt un fel de coloana vertebrala, iar masarea acestei zone are un efect miraculos de relaxare.

Lectia de automasaj
Cateva minute de masaj te vor ajuta sa beneficiezi de efectele reflexologiei oculare. Daca porti lentile de contact, scoate-le inainte sa incepi masajul.

PENTRU A ODIHNI OCHII - Asaza-ti doua degete in colturile exterioare ale pleoapelor si misca-le usor in dreapta si in stanga, timp de cateva minute.

PENTRU SUPLETEA CRISTALINULUI - Inchide ochii si apasa globul ocular in jos, cu degetul aratator. Relaxeaza pleoapa, apoi plaseaza-ti degetele in coltul exterior al ochiului si impinge globul ocular spre interior. Relaxeaza si repeta gestul, impingand spre exterior si apoi de jos in sus.

PENTRU RELAXARE - Asaza-ti degetele deasupra sprancenelor si plimba-le incet pe frunte. Apoi maseaza-ti usor zona cu riduri.

PENTRU A INTENSIFICA LUMINA - Maseaza usor colturile interioare ale orbitei, trasand mici cercuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare