Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 22 septembrie 2010

Apa din fructe si legume - mai buna pentru organism decat cea din pahar



Apa din fructe si legume este mai buna pentru organism decat cea din pahar, deoarece patrunde repede in celule si incetineste procesul de imbatranire, relateaza site-ul dailymail.co.uk. Potrivit dermatologului Howard Murad, cheia unei bune stari de sanatate este mentinerea celulelor puternice, astfel incat sa retina apa asa cum fac celulele tinere.

In ciuda credintei raspandite, cum ca organismul uman e in proportie de 80% apa, continutul de apa dintr-un corp matur se apropie de fapt de 50%, pentru ca diversi factori interni si externi au afectat capacitatea celulelor de a retine apa. Asa se explica semnele de imbatranire care apar la varsta 30 de ani: pielea devine mai uscata, se schimba programul de dormit, digestia se face mai lent si nivelul energiei oscileaza.

Pepene: 97% apa
Castravete: 97% apa
Rosii: 95% apa
Vinete: 92% apa
Morcovi: 88% apa
Piersici: 87% apa

Apa continuta in fructe si legume este inconjurata de molecule care o ajuta sa patrunda usor in celule, ceea ce incetineste procesul de imbatranire. Legumele si fructele colorate au si o concentratie de nutrimente in apa, ceea ce face ca aceasta sa ramana suficient de mult in organism pentru a fi folosita. Astfel, cantitatea recomandata de 2,5 litri de apa pe zi poate fi consumata fara a bea cantitati mari de lichid. Aportul de apa in organism poate proveni si din alimente precum piept de pui la gratar - 65%, somon la cuptor - 62%, branza Cheddar si cu mucegai albastru - 40% si paine integrala - 33%.

Secretul hidratarii nu este asadar doar consumul suficient de apa, ci si pastrarea acesteia in organism, in asa fel incat fiecare celula sa functioneze la capacitatea maxima. Pentru aceasta, este nevoie si de o cantitate cat mai mare de nutrimente, pe langa apa.

Sursa: www.mediafax.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare