Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 18 septembrie 2010

INFECTIILE URINARE...CEAIURI




Dacă ai o infecţie urinară, încearcă o cură cu ceai de maximum patru săptămâni, urmată de o pauză de o lună. Iată care sunt cele mai bune patru plante cu efect diuretic!
Cozile de cireşe. Cunoscute pentru acţiunea lor diuretică antiinflamatoare, cozile de cireşe se află pe primul loc printre remediile infecţiilor urinare precum cistita, litiaza renală, uremia (creşterea cantităţii de acid uric din sânge când rinichiul bolnav nu îl elimină în totalitate).
Mătasea de porumb. Este recunoscută pentru efectele ei diuretice şi uşor antiseptice. Pentru stimularea diurezei şi eliminarea pietrelor de la rinichi sunt recomandate două-trei căni de infuzie pregătită dintr-o linguriţă de plantă şi o cană cu apă.
Frunzele de merişor. Infuzia tratează cistita, iar decoctul te scapă de pietrele la rinichi. Pentru prepararea decoctului, ai nevoie de o linguriţă de plante şi o cană cu apă. Îşi va face efectul dacă bei două căni pe zi. Este contraindicat femeilor însărcinate!
Florile de coada şoricelului. Infecţiile şi inflamaţiile aparatului urinar pot fi tratate uşor cu ceai de coada şoricelului datorită uleiului volatil şi a azulenelor pe care le conţine această plantă. Dacă pui două linguri de plantă la o jumătate de litru de apă vei obţine întreaga cantitate de care ai nevoie pe parcursul unei zile de cură (timp de trei-cinci luni).





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare