Faceți căutări pe acest blog

joi, 23 septembrie 2010

DROJDIA de bere îţi taie pofta de mâncare

Drojdia - ceea ce rămâne după fabricarea berii – este un adevărat tezaur de vitamine şi minerale. Revista „Click! pentru femei” îţi spune la ce îşi dovedeşte virtuţile terapeutice.
Sursă de vitamine B
Drojdia de bere este cea mai bogată sursă de vitamine din complexul B şi are cantităţi importante de vitamina A, de fosfor, de potasiu, de zinc şi de aminoacizi. Ea stimulează digestia şi este energizantă.
Există mai multe feluri de drojdie de bere: proaspătă, uscată sau sub formă de tablete. Rezultatele se simt doar după o cură de trei-patru luni.
Se administrează de două-trei ori pe zi, dizolvată în lichide, înainte de masă. În acest fel, drojdia de bere taie pofta de mâncare, micşorând numărul de calorii primite de organism, iar senzaţia de saţietate se resimte aproape imediat.
Întăreşte imunitatea şi tratează anemia
Pentru întărirea sistemului imunitar, poţi folosi următoarea reţetă: amesteci drojdie de bere cât o nucă cu o cantitate egală de miere.
Laşi să stea 10 minute, apoi amesteci bine şi mănânci dimineaţa şi seara, înainte de mese, timp de patru zile pe lună.
În cazul anemiei, pune într-un vas de sticlă jumătate de litru de lapte dulce, patru linguri de drojdie de bere, o ceaşcă de lapte praf degresat şi o lingură de miere de albine.
Amesteci până se dizolvă mierea şi apoi adaugi jumătate de litru de lapte proaspăt. Bei o cană între mese şi una seara la culcare. Drojdia folosită trebuie să fie proaspătă, iar tratamentul se face câte 10 zile, cu 10 zile pauză.
Este de ajutor în multe boli
Pentru tratarea asteniei, surmenajului, dermatozelor, reumatismului, rahitismului, diabetului sau a nevritei, consumă zilnic două linguri de drojdie de bere proaspătă, 3-4 linguriţe de drojdie uscată sau 4-6 capsule (se găseşte la farmaciile naturiste şi la Plafar).
Se pun patru linguri în jumătate de litru de suc de tomate, de zmeură, de ananas şi în alte sucuri de fructe sau în lapte.
Se amestecă bine, până când conţinutul se uniformizează, apoi se completează până la un litru cu acelaşi lichid şi se introduce în frigider.
Este bine să bei trei pahare pe zi. Înainte de a turna în pahar, lichidul se amestecă bine prin agitare, deoarece drojdia de bere se depune. Terapia cu drojdie de bere ţine 10-15 zile pe lună, în funcţie de gravitatea bolii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare