Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 22 septembrie 2010

Fructele

Strugurii contin unul dintre cei mai eficace antioxidanti recunoscuti la momentul actual, flavonoidele (lupta impotriva radicalilor liberi, incetinesc imbatranirea celulelor si stimuleaza imunitatea organismului), si contin potasiu, avand valoare energetica importanta.

Marul are efect depurativ pentru sange (scade colesterolul), tonic pentru nervi si muschi, prevenind instalarea infectiilor intestinale, bronsice, reumatismale.

Prunele au efect decongestionant pentru ficat, stimulent al functiilor nervoase.

Nucile asigura un aport de grasimi nesaturate, minerale, vitamina E, sulf si arginina, mentinand arterele flexibile si inima intr-o stare buna de functionare.

Varza si ardeiul ocupa primele locuri in topul legumelor care contin vitamina C. Pentru a obtine doza zilnica de vitamina C este suficient un ardei gras proaspat sau 200 de grame de varza proaspata.

Pentru rezervele de vitamina A avem nevoie de morcovi. Un pahar de suc de morcovi pe zi are efect antiseptic, anti-inflamator, cu efecte impotriva cancerului si revigoreaza culoarea pielii.

Vitamina E este cel mai puternic antioxidant natural. Vitamina E se gaseste din abundenta in uleiurile vegetale (de floarea soarelui, masline, migdale).

Vitamina B6 este o vitamina speciala pentru imunitate si se gaseste in mai multe legume: cartofi, morcovi, varza, pastai, boabe.

„Nu va faceti griji ca au trecut zilele de vara. Vremea este in continuare de partea voastra, oferindu-va resurse de sanatate. Profitati de legumele si fructele parfumate ale toamnei, in toata splendoarea lor coloristica si a compozitiei, pentru a va intari organismul si a fi pregatiti pentru o lupta si mai apriga, cand se apropie lunile de iarna”, a precizat dr. Luig Gratton, potrivit unui comunicat Herbalife, remis citynews.ro.

citynews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare