Faceți căutări pe acest blog

vineri, 17 septembrie 2010

Tratamente naturiste

Frunzele de nuc combat nervozitatea

Nervozitatea si neplacerile provocate de acestea se extind tot mai mult, in ultima perioada, la toate categoriile de virsta. Simptomele tipice sint iritabilitatea din ce in ce mai mare a functiilor psihice, instalarea timpurie a oboselii, palpitatiile, starea de neliniste, ameteala si dureri de cap. Unul din remediile recomandate de medicii naturisti pentru a combate nervozitatea este si infuzia de frunze de nuc, unde aproximativ 300 g frunze de nuc se fierb in 5 litri de apa. Decoctul este turnat apoi in apa de baie, iar efectul deconectant si linistitor apare foarte rapid avind bune rezultate asupra organismului.

Coacazele si sistemul digestiv

Coacazele sint recunoscute pentru proprietatile lor stimulatoare asupra sistemului digestiv. Ele sint deosebit de eficiente in cazuri de obezitate si digestie lenta, iar persoanele care au tendinta spre obezitate sau cele supraponderale pot folosi eficient o cura de coacaze. Se recomanda consumul a 300-500 g de coacaze inainte de fiecare masa, iar in cantitati mari, coacazele rosii au proprietatea de a inhiba sucul gastric, reducind astfel pofta de mincare.

Consum mare de lichide

Pentru organism este util, indicat si cu bune rezultate consumul cit mai mare de lichide: ceaiuri, apa minerala, apa plata etc. intrucit oboseala este unul din primele semne ale deshidratarii. Oamenii obosesc usor daca nu consuma 9-12 cesti de lichide fara cofeina zilnic, asigurindu-va ca cinci din aceste cesti sint cu apa. Cofeina este un stimulent care ofera un impuls de energie, dar efectul sau este temporar, iar o alta problema cu cafeaua este ca mult admirata cofeina este un diuretic care determina organismul sa piarda apa si poate duce la deshidratare, daca este consumata in exces, iar daca veti consuma prea multa cafea in efortul de a invinge oboseala, s-ar putea sa va treziti perfect vioi si plini de energie in momentul in care trebuie sa mergeti la culcare, instalindu-se astfel si insomnia. Cofeina ramine in organism intre 3-7 ore, facindu-si efectul mai tirziu, adica exact atunci cind va doriti mai putin, iar acest lucru face ca somnul, chiar daca el soseste, sa nu fie odihnitor, constatind in ziua urmatoare ca sinteti obosit, nervos, agitat etc. Indicatiile in acest sens sint:

n beti multe fluide in cursul zilei;

n pastrati consumul de cofeina in cantitati controlate, adica nu mai mult de 300 de miligrame, echivalentul a 2-3 cesti de cafea;

n persoanele mai sensibile la cofeina ar trebui sa consume mai putina cafea sau chiar deloc, iar daca este necesar sa reduceti consumul de cofeina, asigurati-va ca o faceti treptat, pentru a se evita durerile de cap.

Dieta bogata in peste

Femeile insarcinate care adopta o dieta bogata in peste reduc riscurile unei nasteri premature. Pestele, cit si alte alimente provenind din mare si ocean determina o greutate mai mare a copilului la nastere. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca pestele scade riscul unei nasteri premature, indiferent sub ce forma este consumat, de la salate pina la tot felul de mincaruri sofisticate. Pestele consumat ca atare a determinat chiar o greutate mai mare a copilului la nastere.

Bautura vitaminizanta si hranitoare pentru organism:

Ingrediente: coaja de la un kilogram de mere, un morcov potrivit, citeva fire de spanac, coaja de portocale, jumatate litru de apa, zahar.

Preparare: Coaja de mere se pune intr-o oala, se toarna apa si se lasa sa dea un clocot peste ele, iar dupa ce s-a racit putin se adauga zaharul si coaja de portocala, se acopera vasul cu capac si se lasa sa stea timp de 2-3 ore, apoi se rade morcovul, dupa care intr-un saculet de pinza sau tifon se stoarce sucul, la fel si cu spanacul. Sucul de morcov si spanac se aduga la compozitia de mai sus, apoi se strecoara si se pune la racit. Se serveste rece, fiind un bun vitaminizant si hranitor pentru organism, continind vitaminele A, B si C.

Papadia este un puternic drenor

Papadia este un puternic drenor care purifica si reintinereste organismul, precum si alte plante cum ar fi: loboda, stevia, patrunjelul etc. Acest tratament dureaza 14 zile, iar pentru cei cu boli cronice, timp de o luna de zile. Tulpina de papadie cind este verde poate fi folosita in tratarea unor boli. Ea poate fi consumata si ca salata. Salata din papadie cu otet este buna pentru tratarea bolilor de git, cit si a celor de plamini, nefiind deloc rea la gust. Infuzia din tulpini de papadie poate fi si ea folosita, dar in tratarea bolilor de stomac. Tijele proaspete si tinere de papadie purifica si intineresc organismul. Papadia, numai cind tulpina este verde, poate fi folosita atit ca aliment, dar si pentru stomac, raceala.

Hreanul - un bun remediu pentru bolile pulmonare

Hreanul este un bun remediu pentru bolile pulmonare, fiind recomandat in bronsite, astm bronsic si chiar gripa. Hreanul dat pe razatoare amestecat cu putin otet, intr-un pahar de vin alb sau intr-un borcan de miere de albine, iar in cazul in care hreanul este macerat in vin alb sau miere de albine se ia cite o lingurita inainte de fiecare masa.

Rosiile si prostata

Rosiile reduc cu o treime riscul aparitiei cancerului de prostata. Barbatii care consuma rosii sau produse preparate din tomate de doua ori pe saptamina prezinta riscuri mult mai mici sa se imbolnaveasca.

Cimbrul e antibioticul saracului

Cunoscut si sub denumirea de antibioticul saracului, cimbrul contine un antiseptic natural, thimolul. Ceaiul de cimbru, cit si infuzia de cimbrisor ajuta la digestie, combate infectiile intestinale, inflamatiile intepaturilor provocate de insecte, dezinfecteaza ranile si ajuta la tratarea mai multor boli de piele, iar in bucatarie aceasta planta aromata poate fi intrebuintata la fripturi, sosuri si salate, dar si la marinate.

Cum se trateaza mictiunile dese

n Se procura o capatina de varza de preferinta proaspat recoltata si se detaseaza 1-3 frunze, in functie de marimea lor. Nervura principala se inlatura, iar jumatatile de frunze una peste alta se aplica pe burta, in partea de jos a abdomenului, dupa ce in prealabil acestea se preseaza puternic cu un sucitor, pina cind ele zemuiesc. Aceasta operatiune se face seara inainte de culcare si frunzele se pastreaza toata noaptea legate nu prea strins cu o fasa de bumbac;

n Bai de sezut cu ceai de coada calului la 30 de grade Celsius;

n Se bea ceai de cimbrisor, galbenele, papadie, coada soricelului;

n Sa se poarte incaltaminte calduroasa pentru a feri picioarele de frig;

n Sa se elimine din alimentatie pe cit posibil carnea, condimentele, alcoolul si cafeaua;

n Sa se consume cit mai multe seminte de dovleac crude ce sint bogate in magneziu si zinc.

Acest tratament se face zilnic pina la disparitia afectiunii.

Pentru crapaturi in palma, cit si in talpile picioarelor

Se fac bai calde la picioare cite o ora seara cu ceai de frunze de nuc, musetel, coada soricelului si urzica, se pune cite un pumn din aceste plante la 5 litri de apa. Dupa ce se inmoaie bine pielea, se rade cu un obiect taios pielea ingrosata, dupa care se aplica prin masaj un unguent (Asocilin). Acest tratament se va aplica in fiecare seara.

n Un alt tratament cu planta ghetisoara - de pe frunze se curata pielita de deasupra, se pun cu partea zemoasa pe locul afectat care apoi se bandajeaza. Acest tratament se repeta zilnic, pina cind ranile se inchid.

Pentru tremuratul miinilor (dar nu boala Parkinson)

In 20 g iaurt se pune o lingura otet de mere, o lingurita miere de albine si 20 g drojdie de bere proaspata. Se omogenizeaza bine si se bea tot acest amestec dimineata pe stomacul gol, iar dupa 20 de minute se maninca consistent. Se procedeaza astfel 7 zile, dupa care se face o pauza de 10 zile, apoi se reia tratamentul in acelasi mod inca 14 zile, in total 21 de zile cu pauze de 10 zile, dupa care se poate repeta la 2-3 luni de zile. In timpul zilei se beau trei cani de infuzie din amestec in parti egale din plantele sunatoare, cimbru si levantica. Se pune o lingurita din acest amestec la o cana de apa, iar la fiecare cana de infuzie se pune cite o lingurita de bitter. Se consuma cald, nu rece.

Pentru cresterea parului

O sticla cu gura larga se umple cu nuci verzi pina la git. Se toarna deasupra ulei de masline si se lasa la macerat timp de doua saptamini, iar cu emulsia formata se unge pielea capului, apoi se infasoara parul intr-un prosop fierbinte, inmuiat in apa clocotita si stors. Prosopul trebuie sa fie cald si umed in permanenta.

Pentru intinderea de ligamente

Se stropeste piinea neagra cu spirt sau bitter, se pune intr-o punga de tifon si se leaga pe locul dureros. Se lasa timp de o zi si o noapte, iar cind se usuca se schimba. Pielea se unge ulterior cu alifie de galbenele, iar pe toata durata tratamentului se face si o cura de polivitamine.

Contra caderii parului

Se piseaza bine o capatina mare de usturoi sau doua capatini mai mici intr-o piulita de lemn. Se adauga o sticla mare de ulei de ricin sau doua mici si aceeasi cantitate de rom. Se pune toate intr-o sticla inchisa la culoare si se lasa la macerat timp de 48 de ore, agitindu-se mereu sticla, zilnic. Cu toata solutia rezultata se face masaje la radacina parului, apoi se acopera parul cu o punga de plastic si peste ea se infasoara capul cu un prosop fierbinte. Se sta asa timp de trei ore, vreme in care se incalzeste mereu prosopul, ca sa nu se raceasca. Tratamentul se face doar o data pe saptamina.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare