Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 22 septembrie 2010

PENTRU DUREREA DE DINTI...

Oricare dintre noi s-a confruntat cu durerile de dinţi, urmate de nopţi nedormite. Până ne hotărâm să mergem la medicul stomatolog care să ne scape de suferinţă, putem calma durerea cu câteva produse naturiste din farmacia casei.
Inhalaţiile cu hrean, efect instantaneu
Hreanul macerat în alcool alungă rapid durerea. În farmacia casei este bine să avem un asemenea leac, preparat astfel: radem o rădăcină de hrean, o amestecăm cu alcool în proporţie de 2-1. Maceratul îl introducem într-o sticluţă cu capac. În momentul în care ne doare un dinte deschidem sticluţa şi inspirăm din acest leac cu nara de pe partea cu dintele dureros. În acest timp, astupăm cealaltă nară. Efectul este instantaneu.
Comprese cu infuzie de roiniţă
Infuzia de roiniţă este şi ea foarte utilă. O preparăm dintr-o linguriţă de plantă uscată infuzată într-o cană de apă clocotită. Aplicăm comprese cu infuzie călduţă pe locul dureros.
Propolisul, mai puternic decât novocaina
Trebuie să îmbibăm un tampon de vată cu 3-4 picături de tinctură de propolis şi-l punem pe dintele bolnav. Copiii şi persoanele care nu suportă tincura pot folosi pastă de propolis brut, pe care o sug ca pe o bomboană. Tinctura aceasta are o acţiune calmantă de trei ori mai puternică în comparaţie cu novocaina.
Şi uleiul de cuişoare este avantajos
Într-o lingură de ulei de măsline se adaugă 15 picături de ulei de cuişoare. Preparatul trebuie încălzit şi turnat pe un pansament de vată cu care se înfăşoară dintele dureros. În locul uleiului de cuişoare putem folosi şi pulberea de cuişoare; aceasta se presară pe un pansament cu care acoperim dintele dureros.
Muştarul negru alungă chinul
De la acest tip de muştar folosim, la nevoie, o linguriţă de seminţe, pe care le mestecăm în gură pe partea dureroasă. Efectul nu se lasă aşteptat.
Cimbrul şi salvia calmează durerea
Acest amestec de plante (câte o linguriţă din fiecare) îl infuzăm în 250 ml apă clocotită, după modelul clasic. Clătim gura de câteva ori pe zi cu infuzia călduţă, până când durerea încetează.
Pentru durerile dinţilor de lapte
Tratamentul cu uleiuri esenţiale se foloseşte, cu succes, în cazul durerilor dentare foarte puternice. Un amestec foarte eficient se obţine din ulei de rozmarin (50%), ulei de lavandă (40%) şi ulei de măselariţă (10%). Doar 3% din aceste uleiuri esenţiale se amestecă cu lapte de migdale dulci (97%). Cu acest calmant se masează locul dureros şi gingiile. Acest leac calmează şi simptomele erupţiei dinţilor de lapte la copii.
Tamponări cu ulei de busuioc
Se amestecă 15 picături de ulei de busuioc cu două linguri de ulei de măsline. Se umezeşte un pansament cu acest amestec şi se tamponează cu el, de mai multe ori, zona dureroasă.
Leacuri din bătrîni
S-a constatat că o feliuţă de slănină, aplicată direct pe dintele bolnav, calmează durerea.
Într-o sticluţă cu 100 ml de alcool se pun la macerat 15 g de smirnă, câte 5 frunze de hrean, de zmeur, de mentă şi 30 ml de oţet de mere. După 3 zile, calmantul se strecoară şi se păstrează în sticluţe închise ermetic. Pe dintele dureros se pun 5-6 picături. Preparatul este foarte eficient şi sub formă de compresă în cangrenă.
Contaţi şi pe sucul de ceapă
Când nu aveţi la îndemână alt calmant, pentru o cumplită durere de dinţi, aplicaţi pe carie suc de ceapă sau înfăşuraţi dintele dureros cu un pansament îmbibat în suc de ceapă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare