Gutuia – supranumita si fructul de Aur sau fructul cu o suta de prorietati – este utilizata in medicina naturista si cosmetica pentru proprietatile sale terapeutice, dar si in bucatarie pentru gustul si aroma sa deosebita.
Gutuia prezinta un continut ridicat de vitamine, minerale, fibre si substante active, avand efecte tonice asupra tuturor organelor si fiind indicata cu precadere in astenii, convalescenta sau imunitate scazuta.
Beneficiile gutuii
Se considera ca acest fruct are peste 100 de proprietati medicinale. Dintre acestea, cele mai importante utilizari si beneficii ale gutuii ar fi:
- Sunt tonice ale imunitatii, stimuleaza formarea anticorpilor si lupta impotriva infectiilor;
- Contin antioxidanti si fibre, contribuind astfel in prevenirea cancerelor;
- Sunt foarte bune tonice cerebrale, putand fi consumate mai ales in perioadele de suprasolicitare intelectuala.
- Au proprietati afrodiziace;
- Sunt utile in raceli si tuse, favorizand refacerea organismului, stimuland imunitatea calilor respiratorii si favorizand expectoratia in tuse.
- Gutuile sunt o hrana excelenta pentru ficat. Ele se pot consuma crude, uscate (deshidratate) sau chiar in preparate cu miere, lamaie si nuci.
- Gutuile sunt tonice digestive, facilitand motilitatea intestinala si digestia, scazand riscurilor afectiunilor inflamatorii intestinale, bolilor parazitare si celor diareice;
- Sunt utile in afectiunile respiratorii, ca: raceli, faringite, bronsite, rinite (infuzia cu ceai de gutui), traheite, chiar si ca tratament adjuvant in pneumonii si tuberculoza. Se vor folosi si semintele pentru a obtine aceste beneficii.
- Gutuile prezinta proprietati antiinflamatorii si analgetice, consumul acestora aducand beneficii in bolile inflamatorii, insa ca tratament adjuvant, acestea nu vor inlocui tratamentul indicat de medic;
- Gutuile au efecte pozitive asupra starii psihice, combat depresiile, epuizarea, anxietatea si stresul;
Gutuia prezinta un continut ridicat de vitamine, minerale, fibre si substante active, avand efecte tonice asupra tuturor organelor si fiind indicata cu precadere in astenii, convalescenta sau imunitate scazuta.
Beneficiile gutuii
Se considera ca acest fruct are peste 100 de proprietati medicinale. Dintre acestea, cele mai importante utilizari si beneficii ale gutuii ar fi:
- Sunt tonice ale imunitatii, stimuleaza formarea anticorpilor si lupta impotriva infectiilor;
- Contin antioxidanti si fibre, contribuind astfel in prevenirea cancerelor;
- Sunt foarte bune tonice cerebrale, putand fi consumate mai ales in perioadele de suprasolicitare intelectuala.
- Au proprietati afrodiziace;
- Sunt utile in raceli si tuse, favorizand refacerea organismului, stimuland imunitatea calilor respiratorii si favorizand expectoratia in tuse.
- Gutuile sunt o hrana excelenta pentru ficat. Ele se pot consuma crude, uscate (deshidratate) sau chiar in preparate cu miere, lamaie si nuci.
- Gutuile sunt tonice digestive, facilitand motilitatea intestinala si digestia, scazand riscurilor afectiunilor inflamatorii intestinale, bolilor parazitare si celor diareice;
- Sunt utile in afectiunile respiratorii, ca: raceli, faringite, bronsite, rinite (infuzia cu ceai de gutui), traheite, chiar si ca tratament adjuvant in pneumonii si tuberculoza. Se vor folosi si semintele pentru a obtine aceste beneficii.
- Gutuile prezinta proprietati antiinflamatorii si analgetice, consumul acestora aducand beneficii in bolile inflamatorii, insa ca tratament adjuvant, acestea nu vor inlocui tratamentul indicat de medic;
- Gutuile au efecte pozitive asupra starii psihice, combat depresiile, epuizarea, anxietatea si stresul;
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu