Faceți căutări pe acest blog

joi, 30 septembrie 2010

Ia-ti portia de sanatate din legumele de toamna


legume
Natura iti ofera toamna cele mai bogate si sanatoase roade. Profita din plin de aceste daruri minunate, bucura-te de ele si consuma-le zilnic pentru o sanatate cat mai buna. Gogosarii, varza, vinetele sau conopida sunt doar cateva dintre legumele de iarna, pline de vitamine.
Gogosar

Dulce si aromat, gogosarul este o leguma prezenta in casele tuturor in aceasta perioada, cu atat mai mult cu cat din el ies niste muraturi grozave. Gogosarul este bogat in beta-caroten, adica un antioxidant extrem de necesar pentru ca organismul nostru sa fie protejat de radicalii liberi. In plus, beta carotenul este bun pentru a impiedica aparitia tulburarilor de vedere.

Gogosarii contin, de asemenea, o cantitate ridicata de vitamina C, atat de necesara la inceputul sezonului rece pentru a da organismului puterea sa lupte impotriva virozelor. De asemenea, gogosarii au in compozitia lor vitamina A, esentiala pentru un par frumos si o piele sanatoasa.

In plus, consumati in cure mai lungi, gogosarii pot preveni boli grave cum ar fi cancerul de prostata, de col uterin, de pancreas sau reumatismul.


Varza


Varza este o sursa excelenta de vitamina C, dar contine si cantitati importante de fibre, mangan, folati, vitamina B si acizi grasi omega-3. Aceasta poate fi consumata atat proaspata, cat si murata sau fiarta (supe sau ciorbe), iar beneficiile sale sunt la fel de puternice.

Varza este o leguma foarte constistenta si satioasa care ajuta in curele de slabire, insa mai mult decat atat, ajuta la detoxifiere organismului.

In plus, studii recente au dezvaluit faptul ca persoanele care consuma in mod frecvent varza, sunt mai ferite de cancer de prostata, cancer ovarian, de san sau vezica urinara.


Conopida


Conopida este o leguma care contine proteine, fibre, potasiu, magneziu, calciu, vitaminele B1, B2, B6, C, E si K. Si aceasta face parte parte din lista legumelor care lupta cu succes impotriva cancerului daca este consumata pe termen lung.  In plus, este o leguma consistenta care desi tine de foame, nu ingrasa pentru ca are un numar scazut de calorii.

Asadar, toamna este o ocazie excelenta pentru a te bucura de beneficiile acestei legume.


Telina


Telina
este oleguma recunoscuta pentru faptul ca poate reduce colesterolul, indeparteaza constipatia, scade tensiunea arteriala, imbunatateste functiile, renale, ajuta la detoxifierea organismului  si este de baza intr-o cura de slabit. Mai mult decat atat, telina grabeste eliminarea pietrelor renale, regleaza hormonii si calmeaza sistemul nervos.

Telina poate fi consumata atat cruda, cat si in diverse mancaruri, avand o aroma foarte placuta.



Vinete


Delicioase in salata, vinetele au in compozitia lor o serie de vitamine si minerale esentiale pentru organism. Calciul, magneziul si vitaminele A si C iti vor asigura oase si dantura puternice, piele frumoasa si sanatoasa, iar in plus vei fi ferit de viroze.

Vinetele contin foarte multa apa, iar daca iti este teama ca te vei ingrasa, poti sta fara griji: vinetele sunt sarace in calorii si nu ingrasa.Acestea protejeaza si stimuleaza inima datorita continutului ridicat de potasiu.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare