Faceți căutări pe acest blog

vineri, 17 septembrie 2010

Cum sa combati Răceala şi grăsimile din corp consumând apa caldă



Consumul de apă caldă este un obicei frecvent în ţări precum Japonia sau India. Asiaticii cunosc foarte bine beneficiile pe care organismul le are în urma acestei deprinderi, iar unii dintre ei nici nu concep să bea apă rece cu gheaţă. Consumul de apă caldă încălzeşte organismul, stimulează circulaţia sanguină şi acţionează asupra funcţiilor gastrointestinale. În acelaşi timp, apa caldă transportă mai mult oxigen şi un număr mai mare de nutrienţi în celule. Apa caldă menţine hidratarea corpului.

Apa caldă te ajută să scapi de căldură
Locuitorii ţărilor arabe consumă în principal doar lichide fierbinţi, deşi temperatura de afară sare de cele mai multe ori de 40˚C. Explicaţia este una destul de simplă: apa caldă, odată ajunsă în organism, încălzeşte corpul, lucru care îl ajută să perceapă temperatura de afară ca fiind mult mai scăzută.

Apa caldă topeşte grăsimile
Dacă mănânci câteva alimente grase şi imediat bei apa caldă, aceasta va topi grăsimile şi va face digestia mult mai uşoară. Pentru rezultate mai bune, toarnă în apa caldă, zeama de la jumătate de lămâie pentru a îndepărta eventualele greţuri, dar şi pentru a curăţa grăsimile în profunzime. Pe de cealaltă parte, apa rece nu face decât să solidifice grăsimile consumate şi să ajute la formarea de depozite grase în intestine.

Apa caldă îndepărtează răceala
Foarte mulţi medici sunt de părere că efectele consumului de apă caldă sunt asemănătoare cu cele ale saunei. Prin urmare, apa caldă, prin încălzirea organismului, grăbeşte îndepărtarea gripei şi a răcelii, cu atât mai mult cu, cât este urmat în paralel şi un tratament medicamentos.

Apa caldă curăţă porii de pe limbă
Dimineaţa, când te trezeşti, porii de pe limbă sunt foarte încărcaţi din cauza toxinelor eliberate pe parcursul nopţii. Din păcate, clătirea cavităţii bucale cu apă rece nu va ajuta la curăţarea acestora, singura soluţie fiind apa caldă. Aşadar, atunci când te speli pe dinţi, este recomandat să te clăteşti cu apa caldă şi să speli bine limba cu ajutorul periuţei de dinţi.

Un comentariu:

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare