Faceți căutări pe acest blog

vineri, 17 septembrie 2010

Soluţiile benefice oferite de pasta de dinţi





La ce foloseşte pasta de dinţi?! Răspunsul pe care toată lumea îl cunoaşte este că ajută la spălarea dinţilor şi la prevenirea cariilor. Corect, însă pasta de dinţi deţine o mulţime de alte întrebuinţări care te pot scuti de achiziţionarea altor produse, precum medicamentele, produsele cosmetice sau detergenţii. Aceleaşi ingrediente care te ajută să îţi menţii dinţii albi şi strălucitori sunt de mare folos în tratarea unor afecţiuni frecvente precum arsurile cu ulei încins, cât şi în curăţarea biberoanelor copiilor. Iată doar o parte dintre proprietăţile pastei de dinţi, produs care te poate scuti de multe probleme şi cheltuieli:

1 Alină arsurile minore
În bucătărie, pare aproape imposibil să nu te arzi cu ulei încins. În cazul unor arsuri minore, care nu implică răni deschise, pasta de dinţi oferă o senzaţie de răcorire temporară. Pentru a atenua senzaţia de arsură, aplică pasta de dinţi imediat după ce te-ai ars. Este suficient să întinzi pasta de dinţi mentolată pe zona de piele afectată, să o laşi să se usuce, după care să clăteşti cu apă rece.

2 Combate coşurile
Datorită efectului astringent, pasta de dinţi usucă neplăcutele coşuri. Atenţie însă, nu se aplică pe toată faţa şi nu se lasă să acţioneze mai mult de o oră, deoarece poate leza pielea. Aplică o cantitate mică de pastă de dinţi direct pe coş şi lasă să acţioneze maximum o oră, după care spală-te cu apă rece.

3 Calmează înţepăturile de insecte
Înţepăturile provocate de orice insectă (albină, ţânţar, păianjen sau chiar furnici) pot fi tratate cu puţină pastă de dinţi mentolată. Aplică o cantitate mică de pastă de dinţi mentolată direct pe pielea inflamată şi lasă să acţioneze. Senzaţiile de mâncărime şi usturime sunt ameliorate în scurt timp de la aplicare.

4 Albeşte unghiile
Dacă unghiile tale sunt îngălbenite, ai posibilitatea să le faci să arate impecabil cu puţină pastă de dinţi. Pune o cantitate mică de pastă pe o periuţă de unghii sau pe o periuţă de dinţi pe care nu o mai foloseşti şi freacă timp de câteva minute unghiile. Este indicat să apelezi la acest truc în special după ce ai lucrat în grădină.

5 Aranjează firele de păr rebele
Pasta de dinţi conţine aproximativ aceleaşi ingrediente ca multe geluri pentru aranjarea părului. Dacă ai rămas fără gel sau fixativ de păr şi vrei să linişteşti firele de păr rebele, poţi apela fără probleme la ajutorul pastei de dinţi. Ai grijă să nu fie o pastă de dinţi albă, ci un gel transparent, pe care să-l amesteci cu puţină apă. Este un foarte bun truc pentru a face clamele de păr ale fetiţei tale să stea lipite de păr.

6 Elimină mirosul urât al mâinilor, după ce ai gătit
Persoanele care gătesc cu siguranţă cunosc senzaţia neplăcută cauzată de mirosul urât al mâinilor, după ce au tocat ceapă sau usturoi. De cele mai multe ori, apa cu săpunul nu înlătură mirosul neplăcut, persistent. O variantă extrem de eficientă este spălarea mâinilor cu un amestec format din puţin pastă de dinţi mentolată şi apă caldă.

7 Curăţarea biberoanelor
În general, biberoanele dezvoltă un miros neplăcut din cauza laptelui. Pentru o curăţare eficientă foloseşte în loc de detergentul de vase, pasta de dinţi mentolată, după care introdu biberonul curat în aparatul de sterilizat. Asigură-te că ai clătit biberonul cu cât mai multă apă.

8 Îndepărtează zgârieturile de pe CD-uri şi DVD-uri
Cu trecerea timpului, CD-urile şi DVD-urile suferă diverse modificări din cauza folosirii îndelungate şi devin mai puţin lizibile. Astfel, dacă un CD a devenit nefuncţionabil, poţi utiliza cu succes o pastă de dinţi. Atenţie însă, pasta de dinţi folosită nu trebuie să fie abrazivă, pentru că altfel poate zgâria CD-ul şi mai mult. Trebuie menţionat faptul că această restaurare funcţionează doar asupra urmelor uşoare şi nu pe cele cu semne profunde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare