Faceți căutări pe acest blog

marți, 14 septembrie 2010

9 remedii impotriva mahmurelii




Dupa o noapte de pomina, remediile sunt la indemana

Lumina te irita, fiecare sunet iti pare de doua ori mai ingrozitor, iar la acestea se adauga varsaturi si expectoratii intreaga dimineata? Dupa cum ti-ai dat seama deja, nu esti bolnav, cel putin nu in sensul traditional al cuvantului.
Suferi de ceea ce se numeste sindromul de mahmureala si, pentru a trata aceasta problema, ai nevoie imediata de unul din remediile eficace pe care le vom dezvalui in acest articol...
Partea buna este ca mahmureala nu dureaza vesnic si exista diverse modalitati de a elimina macar o parte din suferinta autoprovocata.

1. Mananca oua

Acestea contin cisteina, un aminoacid care acelereaza functionarea ficatului si ajuta organismul sa descompuna mai repede ramasitele toxinelor rezultate in urma ingestiei de alcool.

2. Rehidrateaza-te cu bauturi energizante

Atletii le folosesc pentru a se hidrata in urma unor eforturi sustinute extreme – de ce nu ai face acelasi lucru? Bauturile energizante sunt bogate in potasiu, minerale si carbohidrati. Te vor ajuta astfel sa elimini deshidratarea si sa cresti nivelul concentratiei zaharului in sange.

3. Suc de fructe pentru mai multa energie

Contine vitamine si zahar – de care ai nevoie pentru a inlocui elementele nutritive pierdute si pentru a creste nivelul de energie consumata. Bineinteles, trebuie sa te asiguri ca bei suc natural obtinut din fructe adevarate (si nu suc cu adaos de arome artificiale).

4. Vitamine pentru procesarea si eliminarea mai rapida a alcoolului

  • Vitamina B ajuta organismul sa proceseze alcoolul si permite vaselor de sange, deshidratate din cauza acestuia, sa se dilate.
  • Vitamina C ajuta ficatul sa descompuna alcoolul. Atentie insa sa nu iei prea multa vitamina C intrucat supradoza poate cauza diaree.
In ambele cazuri, eficienta vitaminelor creste daca le iei inainte de inceperea petrecerii.

5. Aspirina si alte analgezice

Anumiti petrecareti prefera sa ia aspirina inainte de culcare, dar trebuie sa te avertizam inainte de a recurge la un asemenea remediu. Acidul acetilsalicilic si ibuprofenul (compusi ai anumitor pilule) pot fi prea puternice pentru stomac.

6. Solutie clasica (si cea mai buna): apa

Apa a fost si ramane probabil unul din remediile cele mai eficiente. Nu numai ca te ajuta chiar inainte de a incepe sa bei (dat fiind ca vei fi mai putin deshidratat), dar e benefica mai ales a doua zi dimineata.

7. Produsele lactate – o alegere neinspirata

Nu este recomandat sa bei lapte in ziua urmatoare. Stomacul tau este deja intors pe dos, asa ca incepe sa consumi produse lactate cand te simti putin mai bine.

8. Alimentele grase – mai bine mai devreme decat mai tarziu

Nici sa nu te gandesti sa comanzi pranzul intr-un restaurant fast-food. Grasimea din asemenea mancaruri constituie baza pentru stomac inainte de a te apuca de baut. Dar pentru dimineata urmatoare nu reprezinta cea mai buna alegere intrucat te vei simti mai rau.

9. Evita cafeaua

Cofeina te ajuta sa te trezesti putin. Cand efectul acesteia dispare, vei fi chiar mai obosit decat inainte. Cafeaua deshidrateaza organismul, iar in cazul tau corpul e deja mult prea deshidratat.

In final, care este cel mai eficient remediu?

Remediul cel mai eficace – abstinenta de la bautura – este 100% cel mai eficient, dar nu si cel mai popular, nu-i asa? Daca nu poti sa eviti sa bei mult alcool, cel putin asigura-te ca mananci ceva inainte. Incearca sa bei un pahar cu apa dupa fiecare bautura si, in cazul in care consumi bauturi spirtoase, ai grija sa nu le amesteci.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare